GVOZDJE
DA LI MI NEKO MOZE RECI STA ZNACE SLEDECI REZULTATI:FE 6,7; TIBC 89,4; UIBC 82,7;FERITIN 10,77; TRANSFERIN 3,44
DA NAPOMENEM VEC NEKOLIKO GOD IMAM PROBLEM SA NISKIM GVOZDJEM DOK SU HEMOGLOBIN I ERITROCITI UVEK U GRANICAMA NORMALE.IMALA SAM RAZLICITE TERAPIJE CAK I PRIMALA FEDEX AMP I SVE BUDE U GRANICAMA PAR MESECI I ONDA FE OPET PADNE.
UNAPRED ZAHVALNA!
NISKO GVOZDJE
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
ako si pristalica narodnih lekova pomoci ce ti ovo:1 kg cvekle,pola kg pomorandzi i pola kg limuna i 1 kg meda.limun i pomorandze zamrznuti preko noci ujutro ih samleti na masinu za meso,kao i cveklu i sve to pomesati sa medom.Ujutro pre dorucka pojesti 2 kasike (supene) te smese a uvece pre spavanja 1.
To je meni pomoglo u trudnoci.
A ne moze ni da ti naskodi
Pozdrav!
To je meni pomoglo u trudnoci.
A ne moze ni da ti naskodi
Pozdrav!
HVALA PUNO ZA ODGOVOR!POKUSACU I TO,NE MOZE DA SKODI!DO SADA SAM KORISTILA KUPINOVO VINO!PROBLEM JE SAMO STO ZIVIM U MALOM MESTU I POSLE SVAKE ANALIZE DOBIJEM GVOZDJE DA PIJEM I TAKO GODINAMA A NIKO DA SE ZAINTERESUJE STA JE ZAPRAVO UZROK TOME!I OVE REZULTATE SAM SAMA ODRADILA U POZAREVCU,JER SE OVDE NE RADE ALI SAD TREBA NEKO DA IH PROTUMACI A SVI MI NAVODE SAMO GRANICE VREDNOSTI.TO PISE I NA REZULTATU A MENE ZANIMA NEKO BLIZE TUMACENJE.IPAK, HVALA TI PUNO!
Ja sam za vreme rata u Bosni od stresa bila dobila anemiju i broj er. mi se kretao od 1.8 do 3.0 plafon...a onrmalno je 4.5...pokusavala sam sve sto god je od medicinskih preparata sadrzalo gvozdje koje mi je bilo oko 2 i od svega me je samo boleo stomak.Najvisa krvna slika koju sam uspela da odrzim 3 meseca bila je 3.3...dakle daleko ispod normalne,ali i tad smo bili srecni.Samo jedan lekar se zainteresovao za to ali ispitivanja su bila agresivna a ja sam bila dete pa je mama odbila da me vodi.Pocela sam da jedem tu kashicu i sve je postalo kao da nalazi nisu moji sve je doslo na svoje...er su bili 4.7 gvozdje 16.Jos samo jednom sam to spremala u trudnoci i krvna slika mi je ok,mada gvozdje pada s vremena na vreme(kazu da je sad zbog mioma) ali ne tako kao sto je bilo pre i resi se manjim dozama Heferola.
Majo......izlecili smo malu od teske anemije,odbili transfuziju krvi......zahvaljujuci dobroj staroj cvekli koju je moja majka ribala na trenicu onako frisku.To je bilo jako-jako davno i anemija se nikada vise nije vratila HVALA DRAGOM BOGU!
Ja ne znam koliko je friskog soka ona popila ali znam da joj je to spasilo zivot!
To je bilo posle rata kada je odrastala na krompiru,bez voca i povrca,a pogotovo mesa tako da joj je slaba ishrana prouzrokovala stanje iz koje se jedva povratila.Bolna secanja............
Ni tu cveklu nisam ja imala nego kada su je otpustili iz bolnice,jer sam odbila transfuziju jedna se komsinica sazalila pa nam donela!
Sretno ti!!!!!
P.S.
Maloj tablete nisu pomogle ali joj je pomogla dobra-stara cvekla!
Ja ne znam koliko je friskog soka ona popila ali znam da joj je to spasilo zivot!

To je bilo posle rata kada je odrastala na krompiru,bez voca i povrca,a pogotovo mesa tako da joj je slaba ishrana prouzrokovala stanje iz koje se jedva povratila.Bolna secanja............

Ni tu cveklu nisam ja imala nego kada su je otpustili iz bolnice,jer sam odbila transfuziju jedna se komsinica sazalila pa nam donela!
Sretno ti!!!!!

P.S.
Maloj tablete nisu pomogle ali joj je pomogla dobra-stara cvekla!

LJUDI,DIVNI STE!HVALA VAM SVIMA!MORAM PRIZNATI DA CVEKLU JEDEM CISTO STO MORAM I TO ONU SPREMLJENU TJ.KUVANU!POSLE OVIH VASIH RECI NATERACU SE DA JE JEDEM STO VISE!SAMO ME ZANIMA MOZE LI I TAKO SPREMLJENA ILI MORA BITI SIROVA?NEKO MI JE NEKAD RANIJE POMENUO DA TREBA DA BUDE SIROVA SAMO IZRENDANA STO MI SE NIJE UCINILO BAS PRIVLACNO!ALI STO SE MORA,MORA SE!
HVALA VAM JOS JEDNOM!
HVALA VAM JOS JEDNOM!
Majo JA SAM TI REKLA da uzmes trenicu i naribas-frisku cveklu,oguljenu i da ocedis sok i pijes.Ja ti kazem da samo nju pijes bez icega vise ali ti radi kako hoces!SAMO FRISKU!
Rekla sam ti da je maloj bila potrebna transfuzija-a to znaci da joj nista drugo nije pomoglo,ni inekcije,ni tablete...........ali joj je taj friski sok samo od CVEKLE povratio zivot.Nikada nije IMALA TRANSFUZIJU!
TI RADI PO SVOME.......I ZELIM TI SVU SRECU DA OZDRAVIS ZAUVEK,PA SE JAVI KADA PONOVO BUDES VADILA KRV!
Pozdrav!!!!!!
Rekla sam ti da je maloj bila potrebna transfuzija-a to znaci da joj nista drugo nije pomoglo,ni inekcije,ni tablete...........ali joj je taj friski sok samo od CVEKLE povratio zivot.Nikada nije IMALA TRANSFUZIJU!
TI RADI PO SVOME.......I ZELIM TI SVU SRECU DA OZDRAVIS ZAUVEK,PA SE JAVI KADA PONOVO BUDES VADILA KRV!
Pozdrav!!!!!!
nisko gvozdje
Treba li ovu smesu od cvekle,citrusa i meda cuvati u frizideru?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Evo ja nadjoh ovo:
Potrebno je jesti raznoliku hranu i u svoju ishranu uvrstiti namirnice bogate gvožđem i one koje pomažu njegovu apsorpciju.
- Glavni prirodni izvori gvožđa u hrani su meso, riba, džigerica (jetra), jaja, zeleno lisnato povrće (naročito je bogat list peršuna), mahunarke, sveže voće. Gvožđe iz mesa i ribe se u organizmu 4-5 puta bolje iskorišćava od gvožđa iz drugih namirnica.
- Dnevni obroci treba da sadrže dovoljne količine svežeg voća i povrća jer te namirnice sadrže vitamin C koji potpomaže apsorpciju gvožđa.
- Kafu, čaj, kakao, kole i druge napitke koji sadrže kofein, teobromin i tanin treba piti 1-2 sata pre ili posle obroka jer te materije otežavaju apsorpciju gvožđa!
- Apsorpciju gvožđa potpomaže vitamin C, pa se preporučuje za vreme uzimanja preparata gvožđa unošenje i vitamina C.
Meni licno dok sam bila trudna najomiljeniji izvor bila je malina i cvekla...
Potrebno je jesti raznoliku hranu i u svoju ishranu uvrstiti namirnice bogate gvožđem i one koje pomažu njegovu apsorpciju.
- Glavni prirodni izvori gvožđa u hrani su meso, riba, džigerica (jetra), jaja, zeleno lisnato povrće (naročito je bogat list peršuna), mahunarke, sveže voće. Gvožđe iz mesa i ribe se u organizmu 4-5 puta bolje iskorišćava od gvožđa iz drugih namirnica.
- Dnevni obroci treba da sadrže dovoljne količine svežeg voća i povrća jer te namirnice sadrže vitamin C koji potpomaže apsorpciju gvožđa.
- Kafu, čaj, kakao, kole i druge napitke koji sadrže kofein, teobromin i tanin treba piti 1-2 sata pre ili posle obroka jer te materije otežavaju apsorpciju gvožđa!
- Apsorpciju gvožđa potpomaže vitamin C, pa se preporučuje za vreme uzimanja preparata gvožđa unošenje i vitamina C.
Meni licno dok sam bila trudna najomiljeniji izvor bila je malina i cvekla...