niski leukociti

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
zvezdica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2007 11:36 am

niski leukociti

Post od zvezdica83 »

Zanima me sta moze biti ako su leukociti snizeni? Vadila sam krv i leukociti su mi 4.9 (donja granica je 4.1). Pre tri meseca kada sam radila krvnu sliku bili su 5.3 (dakle i tada niski) a sada jos nizi!
Nikada ranije mi nisu bili toliko snizeni! Znam da kada su poviseni ukazuju na neku upalu ili infekciju, ali sta kada su snizeni?! Treba li da brinem?! Moze li se dovesti u vezu sa zlezdama na preponama koje osecam da su malo uvecane? Hvala!
Nacko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nacko »

Strasno, strasno... Donja granica 4,1 a tebi pali na 4,9!? :)

Ukupan broj leukocita nam ne govori mnogo i u tvom slucaju je normalan. Za vise informacija treba uraditi leukocitarnu formulu (linfociti, monociti, neutrofili, eozinofili, bazofili). Sto se zlezda na preponama tice lekar svakako treba da ih pogleda i on ce znati sta dalje. Mislim da zaista nemas razloga za brigu pogotovo ako su i sve ostale analize u redu.

Pozz
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Nema mesta panici.
U potpunosti se slazem sa prethodno izrecenim.
beba011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 10:12 pm

Post od beba011 »

moji leukociti su 3.9, limfociti 55.9 (gornja granica 50), monociti 20.8 (gornja granica 10), granociti 23.3 (donja granica 50). ostalo sve u granicama. brinu me ovi rezultati jer su niski uprkos vitaminima koje pijem (centrum, beviplex i ecomer- on bi valjda jos trebao da pomogne u podizanju leukocita?!). koje analize, sta raditi, da li zaista nema mesta za brigu ko sto moj dr tvrdi?
vukasine
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 11:57 pm

Post od vukasine »

cuo sam da je za povecanje broja neutrofila (deluju protiv bakterija) dobar zink (imaju sumece tablete cink+vitamin c) i da jedino on moze da stimulise kostanu srz da proizvodi vise ovih odbrambenih celija, inace slabije je zastupljen u hrani pa su ove sumece tablete bile spas za mene. Hocu da kazem na meni je delovalo pa kome treba neka proba ovo bar ne skodi. :lol:
Odgovori