neuropsihijatrija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
melanholik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 20, 2009 10:20 pm

neuropsihijatrija

Post od melanholik »

Postovani,

Resila sam da vam se obratim jer imam nameru da odem u USA i da tamo ostanem da radim.
Naime, tamo bih isla potpuno sama, bez ikakve podrske, u smislu da neko ide sa mnom.
Madjutim, postoji jedan "mali" problem, naravno.
Pre nekoliko godina utvrdjeno je da bolujem od jedne "F" bolesti i to nimalo jednostavne.
U pitanju je shizoafektivni poremecaj-mesoviti tip.(F25.2)
Tokom trajanja bolesti bila sam 2 puta hospitalizovana u IMZ-u(u trajanju od po 1 mesec).
Sada sam na rivotrilu.
Dnevna doza je 3x1/4 od 2mg.(1.5mg/dan)
Na internetu sam pronasla dosta o toku bolesti i dosla do saznanja da je bolest u fazi remisije.(na osnovu mog istrazivanja)
Moj lekar nije cak ni hteo da mi kaze koja je bolest u pitanju.Znala sam samo sifru.
Kada sam otpustena iz bolnioce pila sam haloperidol i rivotil.Haldol je polako ukinut a rivotril je ostao.
Takodje putem interneta sam saznala da se lekovi(kao sto je rivotil) moraju piti duze vreme da bi se sprecio recidiv.
Mane interesuje kakav je stav Amerike povodom ove konkretne bolesti i da li smatrate da bih mogla dobiti vizu?
Takodje me zanima, s obzirom da sam melanholik po prirodi, da li tako nesto moze biti visoko rizicno po mene i dovesti do recidiva?
I na kraju, ali nije najmanje vazno, zanima me da li ova bolest moze preci u neku drugu, ozbiljniju bolest, kao sto je shizofrenija?
Odgovori