neuroloski problem kod novorodjenceta

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
tetka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2012 11:17 pm

neuroloski problem kod novorodjenceta

Post od tetka »

Imam temu mozda o kojoj ste pricali a mozda i ne,posto je nisam pronasla na forumu nadam se da ce mi neko pomoci.Imam bratanca starog svega 22 dana,trenutno se nalazi u Visegradskoj.Posto je snaja imala carski a beba je rodjena sa obmotanom pupcanom vrpcom 2 puta i sa jako jako slabim radom pluca gde je bila intubirana i prikljucena na raspirator.Tri dana je disala pomocu te sprave,lekari kazu da se previse namucila.Nakon toga je skinuta sa raspiratora jer je pocela da dise sama,ali se stvorio drugi problem,posae duze opservacije ustanovljeno je da nema dobru motoriku.Neuroloski prodlem refleksa,stisak sake,sisanje,treptaj okica,ne guta sam vec ga hrane cevcicom direkno u zeludac,ne odupire se nozicama itd.Ako iko zna ili je imao slican problem volela bih da mi nesto kaze o tome.Molim vas jer u bolnici ni bratu ni snaji niko nista ne govori kazu samo da je to jako zabrinjavajuce ali da konacan odgovor jos nemaju.Hvala vam pa i ako ne odgovorite.
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:25 pm

Re: neuroloski problem kod novorodjenceta

Post od gerda »

Strašno,ja se evo javljam ali samo da vam kažem da sam ja tako pre deset godina prošla kada se moja unuka rodila,a rodila se sa sepsom,i ništa nisu hteli da mi kažu.Ali sam je shvatila jer sam poznavala doktorku pedijatar ,tražila mi je da kupim jedan antibiotik da uključe bebi.
Morate biti agresivniji i nema tu finoće moraju da pričaju sa vama.Razumem vas.Eto samo sam želela da podelim moje iskustvo,a o posledicama sepse da i negovorim.
Želim vam svako dobro,i verujte u dobro.

Medicina nije matematika tako da može sve da dođe polako na svoje,mislim na motoriku i sve ostale funkcije.
tetka
Novi član
Novi član

Post od tetka »

Draga-gi Garda zelim da vam se zahvalim na podeljenom iskustvu i savetu i ja mislim da sa lekarima treba agresivnije da bih i oni shvatili koliko nam je potrebno da budemo upuceni u probleme koji nam se desavaju.S tim sto se ja ipak plasim da ovakav njihov pristup problemima samo mogu da nastete i nama i deci.Hvala jos jednom ali bih zaista volela kada bih dobila neki blizi odgovor,molim vas ako iko nesto zna da mi kaze.Sve sam i procitala i pronasla na internetu ali slaba vajda.
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član

Post od gerda »

Ovde nećete dobiti nikakav za vas zadovoljavajući odgovor a što je najvažnije ni stručan.Ja sam 2008 postavila temu nebi li se javio neko od roditelja koji ima dete sa bolešću kao moja unuka pa niko se nije javio.
A to što se mahom svi boje da se malo grublje postave prema lekaru misleći da još više mogu naškoditi detetu ,nemojte tako to gledati.Ničija nije gorela do zore pa neće ni njina,lepo je rekao naš narod.
Svako dobro i želim vam da se beba sama izbori za svoj život,mogu one to.
tetka
Novi član
Novi član

Post od tetka »

Jos jednom Gorda hvala ti puno.Cini mi se da pocinjem i ja da shvatam da odgovor necu dobiti.Zao mi je sto nisam u vreme kada si ti trazila odgovor bila prisutna ovde jer je i moj drugi bratanac imao problem sa sepsom hvala bogu sve se dobro zavrsilo.ali znam kroz sta si prolazila.Ja inace imam dva sina sa mladjim imam i danas nakon deset godina izvesne zdravstvene probleme.Sa 2 god.imao je deciji fras 2 sata je bio bez svesti 2 god.je bio pod terapijom sad je dobro s te strane ali pre svega 6 meseci smo otkrili da nema desni bubreg.Sada zivimo tako boreci se da taj zdrav ne daj boze ne oboli.Da ne davim svega sam se nagledala ali problem sa lekarskim osobljem u decijim klinikama nikad nisam imala ovo je strasno sta se zadnjih 10 god.desava nadam se da nece dugo.Hvala puno zelim vam svu srecu i zdravlje.
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član

Post od gerda »

Ostaje mi samo da kažem da čuvate sina a vreme će pokazati šta nas čeka .Iskren pozdrav.
tetka
Novi član
Novi član

Post od tetka »

Fluicecic this is not an issue but thanks for the story.Bay bay.
Odgovori