neurologija
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
neurologija
nalaz ukazuje na početne atrofične promjene korteksa mozga.Nalaz MRangiografije arteriski krvni sudova mozga ukazuje na nešto širi početni dio arterije inzularis, grane arterije cer. medije sa desne strane.Zbog detaljnije analize moze se uraditi CTangiografija krvni sudova mozga.Tu je problem iz drugi razloga kao alergija na kontrast itd.nisam mogla uraditi tu preporucenu pretragu.Mene zanima dali je to proširenje na arteriji inzularis neka aneurizma.Pa vas molim da odgovorite.Ja sam u medu vremenu uradila i dopler krvni sudova vrata,koji glasi....Desna vertebralna arterija reducirane širine lumena u vidljivom dijelu sa povecanom vrijednosti RI. Vidljiv mali fibrozni plak na bifurkaciji lijeve ACC velicine3mm.Molim vas da mi date svoje mišljenje i odgovorite na navedeno pitanje.Inace imam 41 godinu stalno sam pospana pijem jako puno lijekova za pritisak za srce za cirkulaciju, depresiju, masnoče.Ruke mi trnu u lezecem polozaju slbo pamtim,depresivna sam, lose spavam a i kad se probudim nemogu dugo da se razbudim i normalno funkcionisem sve to me jako plaši.NADAM SE DA CE TE BITI LJUBAZNI DA PROČITATE MOJ NALAZ MAGNETA I DOPLERA KRVNI SUDOVA.UNAPRIJED ZAHVALNA.