neurologija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

corn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 3:43 pm

neurologija

Post od corn »

Moja cerka je rodjena sa blazim oblikom deformacije ceone kosti i potiljka.To je na desnoj strani glave.Vodili smo je kod neurologa i neurohirurga.Jedni su rekli da je operacija hitno potrebna a drugi da to nije tacno i da ceona kost ne sme da se pomeri 1,5cm kao sto je rekao neurohirurg.Nismo je odeli na operaciju.Dete je sada prvi razred i sve je ok.osim deformiteta koji se primecuje.Dali je moguce uraditi estetsku hirurgiju ili smo pogresili sto je nismo operisali
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Hm, stvarno je tesko reci...1.5 cm zaista zvuci kao veliko pomeranje, no....Mislim da apsolutno morate da se oslonite na procene lekara koji su dete videli i videli njene snimke (pretpostavljam, Ro, Magnet, Skener glave). Ja bih na Vasem mestu ipak trazila nekoliko misljenja, kako neurohirurga tako i neurologa.....
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Hm, stvarno je tesko reci...1.5 cm zaista zvuci kao veliko pomeranje, no....Mislim da apsolutno morate da se oslonite na procene lekara koji su dete videli i videli njene snimke (pretpostavljam, Ro, Magnet, Skener glave). Ja bih na Vasem mestu ipak trazila nekoliko misljenja, kako neurohirurga tako i neurologa.....
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

corn
Novi član
Novi član

neurologija

Post od corn »

bio sam kod neurologa i neurohirurga u Tirsovoj i u klinickom centru kod neurohirurga.Videli su dete i snimke i svi razlicito rekli.Hvala na odgovoru
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

POtrazite i trece i cetvrto misljenje, uzmite njene snimke i papire i posaljite ih na reviziju nekome u inostranstvo (raspitajte se ko se time bavi, procesljajte internet - pouzdano znam da zapadni specijalisti cesto hoce pro bono da daju konsultaciju nekome iz zemalja treceg sveta, sto smo, je li, na zalost mi).
corn
Novi član
Novi član

Post od corn »

Slao sam snimke u Nemacku ali su rekli da sa takvim snimcima ne mogu da daju dijagnozu jer su lose uradjeni.Interesuje me gde ima kvalitetno snimanje magnetnom rezonancom.
Danny1971
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 27, 2007 3:09 pm

Post od Danny1971 »

Vec sam Vam napisao odgovor na drugoj temi koju ste zapoceli, ostavio i telefon, ali ponavljam i ovde - Institut za Onkologiju i Radiologiju Sremska Kamenica, Dijagnosticki Imidzing Centar. Obratite se Dr Robertu Semnicu, nasem vodecem neuroradiologu. Oni tamo imaju najmodernije MRI aparate, tako da ce se snimanje obaviti brzo, biti kvalitetno, a opisace ga najbolji strucnjaci.
corn
Novi član
Novi član

Post od corn »

puno hvala
esaddj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:38 pm

Sirenje jedne zenice?

Post od esaddj »

Molio bih vas za bilo kakvu informaciju o mom stanju? Imam 21 god. i problem koji se javlja ne bas cesto, pojava sirenja leve zenice, u odnosu na desnu, koja je normalna i uglavnom je to pojavljivanje praceno stvaranjem nervoze i neuskladjenog vida na oba oka. Privatni oftamolog nije postavio dijagnozu, sem pocetne minus 0.5 dioptrije na oba oka koja nema nikakvog efekta vec mi je dao uput za neurologiju. Konsultacija mi je potrebna radi sto preciznijeg dijagnosticiranja ove pojave.
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Upuceni ste pravoj osobi d aodradi dijagnostiku. Bilo kakvi zakljuchci i 'konsultacije' na forumu bez poznavanja VAse kompletne klinicke slike i kompletne dijagnostiko ne samo da bi bilo besmisleno nego i krajnje neprofesionalno s anase strane. Javite se neurologu, neophodno je da Vas neurolog temeljno pregleda, uradi eventualni skener ili magnet glave i da svoju dijagnozu.
Odgovori