neurinom nerva akustikusa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
kira
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 03, 2007 10:39 pm

neurinom nerva akustikusa

Post od kira »

operisana sam od neurinoma nerva akustikusa.Na kontrolnoj magnetnoj rezonanci mi je utvrdjen rest tumora u kanalu i kako mi je objasnjeno to je standardno kod ovakvih operacija jer bi u suprotnom bio presecen nerv facijalis i da taj ostatak mora sam da istruli.Molim za pojasnjenje
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nisu mogli sve da odseku, jer bi preseklii facijalni zivac, pa bi ste imali parezu pola lica sa te strane. Neurinom kao zadebljanje ovojnice nerva ce "sam sebe ograniciti" rastom unutar kanala, i zaista bi trebalo da se povuce, a Vama da sluh ostane ocuvan.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
kira
Novi član
Novi član

Post od kira »

pa ja sam vec izgubila sluh na toj strani a parezu i sad imam samo sto se lice vraca u normalu jako sporo.Ja sam dobila objasnjenje da svaki rest moze ponovo da pocne da raste nisam znala da se sam moze ograniciti u rastu.Hvala na odgovoru.Aleksandra
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Uhhh, toga sam se i bojao- da ste vec dobili ispade funkcije... Ne znam sta da vam kazem, zaista mi je zao.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
kira
Novi član
Novi član

Post od kira »

objasnio mi je hirurg da to sto se vidi na magnetnoj ili je oziljak ili ostatak tumora u kosti koji oni nisu smeli da seku zbog facijalisa.E sad ako on pocne da raste necu ici na operaciju nego na neko zracenje u Zagrebu koje navodno traje par sekundi i tako zaustave rast?to je strasno a to sto sam izgubila sluh pa ja vec godinama ne cujem na toj strani pa mi sad i nije neobicno.
Odgovori