Neuralgija trigeminusa?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
pobesnelo_pile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 07, 2009 9:44 pm

Neuralgija trigeminusa?

Post od pobesnelo_pile »

Dakle, problem je sledece prirode. Prosle nedelje sam na moru iznajmio skuter i malo se vozikao, sto je za posledicu vec narednog dana imalo bol u donjoj levoj vilici. Bol je bio promenljivog intenziteta i sirio se na nekoliko zuba. Posle 2 dana bol je poceo da se prenosi i na gornju vilicu i maltene sve zube sa lee strane lica. Otisao sam kod lekara jos tamo i konstatovan mi je upala nerva i dat aspirin. Po povratku u Srbiju bol je poceo da se prenosi i na levu slepoocnicu i deo glave iza nje, ali se umanjio u vilici i zubima, koji i dalje reaguju na promene hladno-vruce. Posto sam sumnjao na sinuse, jer sam kao mali imao problema sa istim, ovde sam otisao do ORL-a, gde sam cak i snimao rentgenom sinuse i potvrdjeno mi je da imam upalu trigeminusa, najverovatnije kao posledicu promaje, tj. vetra. ORL mi je dao Diklofen i komplex vit B.
Od kako su bolovi poceli proslo je oko 7-8 dana. Na terapiji diklofen + vit B sam vec 2 dana. Uglavnom prepodne nemam bolove, ali ih dobijam poslepodne/uvece. Trenutno su najintenzivniji u predelu oko leve slepoocnice i misica iza slepoocnice.

Jos jednom da sumiram, boli me iskljucivo leva strana lica. Bol je promenljivog intenziteta ali manje vise konstantan (nemam napade, vec bol traje i po 4-5 sati).

Da li ima potrebe da naknadno posecujem i neurologa ili je ova dijagnoza tacna? Kakav je uopste tok lecenja?

Hvala unapred
Odgovori