Neugodan zadah iz želudca

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ivana_7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 07, 2007 3:23 pm

Neugodan zadah iz želudca

Post od ivana_7 »

Već duže vrijeme imam neugodan zadah iz želudca,ne osjećam nikakvu bol i nemam problema sa želudcem,imam sve zdrave zube,a opet taj zadah se javlja.Jel se može šta piti da to prestane,kako maknuti taj zadah?Hvala!
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Pozdrav!

Post od mr M »

Ivana,

Neprijatan zadah iz zeluca moze biti posledica raznih poremacaja, Na primer: cira na zelucu, dvanaestopalacnom crevu, upale jednjaka, povisene kiseline, kao i da ti se poklopac izmedju jednjaka i zeluca ne zatvara najbolje (tako da isparenja dolze do nosa i usta). Ukoliko imas i problema sa T-zonom (celo, nos i deo obraza ispod ociju) u vidu susenja i crvenila, verovatno imas problem sa povisenom kiselinom. Isparenja se krecu sve do sinusa i posledica je suva koza na navedenom podrucju.

Rekla si da sa zelucem nemas problema. Da li je to tvoj subjektivi osecaj (nemas mucninu, bolove, podrigivanje i sl.), ili si isla kod lekara specijaliste (gastroenterologa), pa su analize (gastroskopkski pregled zeluca) pokazale da je sve ok. Ukoliko nisi isla kod gastrologa, bilo bi dobro da ga posetis.

I jos nesto, takve stvari se ne mogu trajno otkloniti raznim bombonama koje imaju sladak ukus. One samo povecavaju lucenje kieline. Za smanjenje kiseline postoje razni lekovi, ali je veoma dobar i badem (ne brazilski).

Nadam se da sam koliko-toliko pomogao.

Podrav,
mr M.
ivana_7
Novi član
Novi član

Post od ivana_7 »

Nemam nikakve bolove,mučnine i podrigivanja i nisam bila kod lječnika za to.Na nosu i ispod očiju mi se zna pojaviti crvenilo i taj dio kože me počne žariti i ljuštiti se.Možda imam problema sa kiselinom?Koje tablete se piju za to,postoje li kakvi čajevi?
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Pozdrav!

Post od mr M »

Ivana,

Na trzistu ima raznih lekova koji smanjuju nivo kiseline, ali je pitanje koji je uzrok njenog povisenog nivoa. Lekovi kao sto su Gelusil-lac, Rupurut, Renisan i dr., mogu da smanje nivo kiseline, ali ukoliko postoji funkcionalni poremecaj u organizmu koji izaziva povecanje kiseline, onda se moraju koristiti drugi lekovi. Nemoj nista da radis sama na svoju ruku, vec se prvo konsultuj sa lekarom. Navedeni lekovi se ne uzimaju po subjektivnom osecaju kiselosti u ustima i stomaku, vec prema postavljenoj dijagnozi.

Ono sto bi svakako morala sama da uradis, jeste da povedes racuna o ishrani. O ovome ima mnogo vise u rubrici „Nutricionizam“, a sve sto bih ovde naveo bilo bi daleko manje nego sto su mnogi drugi ljudi sa foruma napisali.

Ukratko, redukuj tesko varljivu hranu - zumance, sve sto je przeno, masno i sto nadrazuje sluzokozu zeluca, kao sto su razni zacini. Tu spadaju i slatkisi i gazirana pica. Isto tako i peciva koja u sebi sadrze kvasac. Umesto njih koristi kuvani djevrek i/ili dvopek. Unosi vise voca i povrca. Hranu treba dobro zvakati i jesti lagano. Ne uzimaj tecnost tokom jela. Ne pretovaruj stomak. Nemoj leci odmah posle obroka, vec se malo setaj.

Ukratko, to bi bilo to.

Pozdrav,
mr M.
ivana_7
Novi član
Novi član

Post od ivana_7 »

Puno Vam hvala!
Slark
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 07, 2015 4:55 pm

Re: Neugodan zadah iz želudca

Post od Slark »

Ja imam isti problem... oseca se iz mene kad disem kroz nos... imam zeludacnu kilu.. verujem da mi se ne zatvara taj misic na izlazu iz zeludca... imam osecaj da se iz mene oseca na 20 m... ja zapravo ne osecam nista nikakav zadah ali vidim da drugi osecaju i to je uzas, kvalitet zivota 0.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Neugodan zadah iz želudca

Post od aaaca »

Ако ти се задах осећа из носа онда то нема везе са желуцем већ са плућима, душником, грлом, синусима или носом.

Да ли си икога питао да ли осећа твој задах? Знаш, задах се не види већ се осећа чулом мириса. У страху су велике очи, кажу. :wink:
Odgovori