Već mesec i po dana imam problem sa vrtoglavicama i opštom malaksalošću, kog ne mogu da se rešim. Sve je počelo nesvesticom, hladnim znojem koji me je oblio, nakon čega sam započela sagu pretraga i posete lekarima.
Krvna slika je lošija - gvožđe 5.1, HBG 109, MCV 78, MCH 25.3, #LYM 0.8, #MON 0.2, ALT 36, ostali nazali su u granicama.
Očni pritisak u redu, očno dno u redu, rađen je kolor dopler krvnih sudova vrata, ultrazvuk štitne žlezde, srca, EKG i sve je potpuno u redu, osim što je kardiolog primetio trag MR (MV urine fiziologije sa tragom MR), za šta je rekao da nije ozbiljno.
Rađene su analize i na koksaki virus i heliko bakteriju (putem krvi) i oba rezultata su negativna, takođe nema bakterija ni u uhu, grlu i nosu. Neurološki nalaz je uredan (pregled kod dva različita neurologa), rađena je i MR glave sa osvrtom na regiju PCU. Zaključak: "MR pregled endokranijuma ukazuje na retke sporadične punktiforme fokalne lezije u subkorteksu mozga fronto-parijetalno-izraženije levo koje na osnovu MR kriterijuma ddg u prvom redu odgovaraju mikroishemijskim lezijama različitog vremena javljanja, difuzne reduktivne promene moždanog parenhima značajno ispred starosne dobi. Na učinjenim ciljanim tomogramima kroz regiju PCU nisu detektovane signifikantne patološke promene". I radiolog i neurolog su ove rezultate očitali kao dobre, nakon čega sam bila psihički mirna, znajući da nemam neki tumor ili MS. Uzgredni nalaz je parcijalna empty sella, zbog čega ću svakako posetiti endokrinologa i uraditi potrebna ispitivanja hormona.
ORL specijalista je dijagnostikovao manje oštećenje vestibularnog čula desno, zbog čega mi je prepisan Betaserc 24 mg, jedna tableta dnevno.
Pored navedenog, već mesec i i po dana pijem Ferofolic, vitamin C, kompleks vitamina, kao i Milgammu 2X1.
Zbog vrtoglavica sam imala strah da bilo gde izađem sama, pa mi je prepisan i Ksalol od 0.25 mg, 2X1, koji pijem već 15 dana.
Inače oduvek imam nizak pritisak, uglavnom je 100/60, s tim što mi sada pritisak jako varira. Osećam pritisak i povremeno zujanje u ušima na promenu vremena i vazdušnog pritiska i tada mi bude lošije. Kardiolog je mišljenja da je sve izazvano nedostatkom gvožđa.
Mislila sam da je agonija prošla, polako je sve počelo da ide na bolje, da se smiruje, posle mesec dana bolovanja sam ponovo počela da radim, da iole pristojno funkcionišem, a onda sam ponovo pre tri dana osetila nesvesticu i vrtoglavice su ponovo počele. Opet sam na početku, kao pre mesec i po dana, malaksala sam, bleda, nemam snage ni za šta. U glavi se muti, glava mi je teška, posebno u potiljačnom delu.
Ne znam ni kod kog lekara i na koja dalja ispitivanja bih mogla da odem, a prosto mi izgleda nemoguće da je sve izazvano nedostatkom gvožđa. Ovo svakako mislim zbog peiroda u kom sam se bolje osećala i počela normalno da funkcionišem.
Da li neko uopšte ima ideju ili bilo koju reč utehe koju bi mi dao? Od juče sam psihički klonula, ne mogu da prihvatim da sam ponovo na početku i da se opet nosim sa istim probleima.
Izvinjavam se zbog dužine posta, ali već postajem očajna.
Hvala unapred svima
Nesvestice i vrtoglavice
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin