Nesvestica, bledilo u licu, zatezanje mišića leđa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
asbre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2012 5:43 pm

Nesvestica, bledilo u licu, zatezanje mišića leđa

Post od asbre »

Imam 58 godina, muškarac sam, težak 65kg, visok 170cm i nisam mnogo fizički aktivan! Kako imam dijagnozu hipotireoza, po savetu lekara održavam težinu (bez većih problema), kontrolišem ishranu, uzimam propisan medikament za hipotireozu i pokušavam da pojačam fizičke aktivnosti. Na izletu pri temperaturi od 35 stepeni, posle 2 kilometra pešačenja i povratka na jakom usponu (dužine 1 kma na nadmorskoj visini oko 600m) brzim hodom, jako sam se zadihao i seo sam da se odmorim. Kako je zadihanost prestajala osećao sam sve veću malaksalost i blagu vrtoglavicu. Kad su pristigli ostali, posle tri do četiri minuta, primetili su da sam jako bled u licu! Ja sam tada već osećao jaku malaksalost i blagu nesvesticu sa zategnutim mišićima leđa i vrata (bio sam vrlo oznojen a duvao je i blag vetrić i imao sam osećaj hladnoće)! Na savet okupljenih, legao sam na leđa i podigao noge na uzvišicu. Posle nekoliko minuta prirodna boja mi se vratila u lice, a nesvestica je prestala. Tada sam popio malo vode i posle pola sata već sam igrao košarku bez bilo kakvih problema. Kako sam se kasnije ipak zabrinuo (ali nisam išao kod lekara), a ovo mi se ranije nikad nije događalo, zamolio bih za savet, komentar ili moguće objašnjenje (ako je to moguće, na osnovu opisanog)!
Maksimus_X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 8:06 pm

Re: Nesvestica, bledilo u licu, zatezanje mišića leđa

Post od Maksimus_X »

Mozda ste se usled velike zadihanosti doveli organizam u stanje hiperventilacije - sto je za posledicu imalo vrtoglavicu. Nakon odmora, se sve vratilo u normalu. Ako se tako nesto pocne ponavljati, sto ne odete kod lekara. Narocito ako se zamarate.
Odgovori