nesto se zbiva..
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 2:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nistagmus, ja se izvinjavam! A kako ja to sve da izvedem, da odem kod opste prakse i kazem da mi daju uput za ORL jer sam to procitao na netu? Pa tacno ce da me isutira napolje i da mi kaze da se lecim na netu onda, znam, imam iskustva sa tim. A da imam para pa sve to kod privatnika i sve reseno. Ali..
-
- Stalni član
Nistagmus, ja se izvinjavam! A kako ja to sve da izvedem, da odem kod opste prakse i kazem da mi daju uput za ORL jer sam to procitao na netu? Pa tacno ce da me isutira napolje i da mi kaze da se lecim na netu onda, znam, imam iskustva sa tim. A da imam para pa sve to kod privatnika i sve reseno. Ali..
Internet, etar prepun informacija (i proverenih i neproverenih) moze biti mac sa 2 ostrice, za onoga ko ga poznaje i zan kako da proveri informaciju svakako ce biti korisniji od bilo kog lekara koji se bavi medikamentnim lecenjem iz prostog razloga sto nemaju sistematizovano iskustvo i rade bezveze i bez pameti. U svom zivotu sam se naslusao mnogo tudjih gluposti a nejvece sam cuo upravo od lekara raznih "specijalnosti"...zato, u se i u svoje kljuse...sve sto ti kazu debelo proveri i uvek imaj kriticki stav prema tome, uvek...svaki njihov sud ili odluku uzimaj sa rezervom i trazi misljenje bar na 2 razlicite strane ne bi li nekako iznasao najbolje resenje...
boeing napisao:Nistagmus, ja se izvinjavam! A kako ja to sve da izvedem, da odem kod opste prakse i kazem da mi daju uput za ORL jer sam to procitao na netu? Pa tacno ce da me isutira napolje i da mi kaze da se lecim na netu onda, znam, imam iskustva sa tim. A da imam para pa sve to kod privatnika i sve reseno. Ali..
- andjelija81
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
-
- Stalni član
Pa evo..juce izvadio krv za stitnu i koksaki pa sad cekam sredu, cetvrtak za rezultate. Pa da vidim na cemu sam. Mada nemam vise one simptome (da kucnem u drvo) i ja to nekako povezujem sa prolepsavanjem vremena. Medjutim i dalje imam taj 'problem' kod plitkog disanja i kao nedostatka jos malo vazduha u plucima..
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 25, 2009 2:27 pm
A šta kažete na ovo ima li neko ideju šta je sa mnom ?
Već mjesec dana imam probleme sa plućima . Sve je počelo sa jakom upalom grla i blagom temp. 37.5 .potom je doktor opšte prakse konstatovao jak bronhitis i popio sam gomilu antibiotika , ali se stanje nije popravljalo . Poslije 15 dana pulmolog konstatuje virusnu upalu pluća i primam 7 longacefa . Ali ja i danas 30 dana od početka liječenja osjećam da me guši , pritiska u hrudima , gotovo svakodnevno poslije podne temperatura je 37 -37.1 i tada osjećam jaku malaksalost , svako popodne imam osjećaj da mi trnu noge ili da imam temper. u njima ? Prije par dana radio sam snimanje pluća i prema mišljenju drugog pulmologa nalaz je u redu , nemam upalu , postoji brobhitični nalaz još uvijek , spirometrija uredna i on me uputio da izvršim testiranja na virise tipa adeno i koksaki pošto on sumnja da sam uopšte imao upalu . Takođe u zadnje vrijeme imam konstantno puls preko 80 ( najčešće 90-100) . O čemu se radi , da li je u pitanju neki virus ili alergija
Već mjesec dana imam probleme sa plućima . Sve je počelo sa jakom upalom grla i blagom temp. 37.5 .potom je doktor opšte prakse konstatovao jak bronhitis i popio sam gomilu antibiotika , ali se stanje nije popravljalo . Poslije 15 dana pulmolog konstatuje virusnu upalu pluća i primam 7 longacefa . Ali ja i danas 30 dana od početka liječenja osjećam da me guši , pritiska u hrudima , gotovo svakodnevno poslije podne temperatura je 37 -37.1 i tada osjećam jaku malaksalost , svako popodne imam osjećaj da mi trnu noge ili da imam temper. u njima ? Prije par dana radio sam snimanje pluća i prema mišljenju drugog pulmologa nalaz je u redu , nemam upalu , postoji brobhitični nalaz još uvijek , spirometrija uredna i on me uputio da izvršim testiranja na virise tipa adeno i koksaki pošto on sumnja da sam uopšte imao upalu . Takođe u zadnje vrijeme imam konstantno puls preko 80 ( najčešće 90-100) . O čemu se radi , da li je u pitanju neki virus ili alergija
-
- Stalni član
i evo me..upravo dodjoh iz privatne laboratorije sa nalazima..
Stitna zlezda:
T3 1.89 (ref. vr. 1.3-3.1)
T4 145 (58-161)
TSH 1.35 (0.4-4.0)
Koksaki virus:
Coxackie IgM 40.48 (<30 negativan, 30-50 granicno poz., >50 poz.)
Coxackie IgG 118 (<80 negativan, 80-100 granicno poz., >100 poz.)
I sta sad? Kontam da tu ipak nije sve kako bi trebalo..
Stitna zlezda:
T3 1.89 (ref. vr. 1.3-3.1)
T4 145 (58-161)
TSH 1.35 (0.4-4.0)
Koksaki virus:
Coxackie IgM 40.48 (<30 negativan, 30-50 granicno poz., >50 poz.)
Coxackie IgG 118 (<80 negativan, 80-100 granicno poz., >100 poz.)
I sta sad? Kontam da tu ipak nije sve kako bi trebalo..
Probala sam da nadjem tvoj post u vezi tate ali ne mogu.andjelija81 napisao:Ma naravno da mozes da izvadis krv za hormone stitne u drzavnoj, nije mi jasno kako je bila tako bezobrazna pa ti nije napisala uput!
Moj tata je pre par nedelja imao simptome slicne tvojima s' tim sto je on tada i povracao 2x. Zavrsili smo u hitnoj, pa kod neurologa i interniste i sve je bilo ok. Bilo bi dobro da si u tom trenutku kada ti se to desilo premerio pritisak, tati je bio jako skocio (170//110 a citav zivot ima 120/80) , imao je jaku vrtoglavicu, uzasnu slabost, mucninu, povracao .. . Sada obavlja neka snimanja koja mu je neurolog napisao, pa cemo videti sta ce dalje da traze.
U svakom slucaju bi trebalo da odes do interniste jer taj pritisak 160/110 nikako nije za zanemarivanje! Nemoj da me shvatis pogresno, ali tvoja doktorka ko da se igra sa tobom, kao dal da ti daje sedative ili ne, pa bolje ne .. ako imas problema sa pritiskom, moras kod kardiologa da ispitas zbog cega je i da to lecis! I to sto su ti zapusene usi mi se nimalo ne svidja, to obavezno napomeni, moze da bude od pritiska. ..
Nisi nam rekao koliko imas godina?
pozz
Kako se zavrsila pretraga i gde je sve i sta radio?
Zanima me zbog mog muza koji je sve to imao i jos ne pronalaze sta je?
- andjelija81
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
gogi, tata je isao na scintigrafiju skelata i nasli su mu mesto na rebrima - ili su posledice ranijih povreda (ima ih je dosta) ili metastaze
sutra ide kod neurologa pa posle toga na MR
taj napad je ostao potpuno nerazjasnjen! sve pretrage su bile u redu, doktori nista nisu nasli, a on se tako osecao . .uzas

taj napad je ostao potpuno nerazjasnjen! sve pretrage su bile u redu, doktori nista nisu nasli, a on se tako osecao . .uzas