Nesto na stopalu!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Nesto na stopalu!
Zdravo. Imam neki problem na stopalu. Ne izgleda kao zulj jer nema "vodu" unutra, a nije ni bubuljica posto ne moze da se iscedi, ali boli kada stanem tacno na to. Ne znam kako se zove i ne znam da li je neko imao slicnih problema
Hvala vam unapred

Re: Nesto na stopalu!
Bradavica?
Ne znam ne izgleda mi tako. Izgleda kao da ima nesto unutra.
Kurje oko.
Slazem se. To moze biti veoma bolno narocito ako je na tabanu. mozete otici iskusnijem pedikiru ali samo na konsultaciju. Nemam bas poverenja u njih zbog higijene koja zna biti upitna.BoskoB napisao:Kurje oko.

Opasnije je svako sveznanje od svakog neznanja.
Za vađenje kurjeg oka odlična je kora od banane.
Kora od banane se koristi za bradavice. Gledajući slike čika Gugla, kurje oko=bradavica. Na mestima stalnog pritiska (tabani, stopala uopšte), bradavice rastu unutra.
Kožu oko bradavice treba namazati nekom kremom, da se zaštiti, a samo na bradavicu staviti komadić kore od banane (unutrašnju stranu). Menjati 2-3 puta dnevno. Ali ko će pojesti sve te banane?
Mnogo efikasnije: vitamin A (ulje, ali možda kod nas ne može da se kupi), srebrna voda, ulje origana razblaženo u nekom drugom ulju, nim (neem) ulje, leti "mleko" sveže ubrane smokve... Primenjuje se redovno nekoliko nedelja, kod nekoga deluje brže, kod nekoga sporije, ako se ne dira otpadne samo za pola godine.
Kožu oko bradavice treba namazati nekom kremom, da se zaštiti, a samo na bradavicu staviti komadić kore od banane (unutrašnju stranu). Menjati 2-3 puta dnevno. Ali ko će pojesti sve te banane?
Mnogo efikasnije: vitamin A (ulje, ali možda kod nas ne može da se kupi), srebrna voda, ulje origana razblaženo u nekom drugom ulju, nim (neem) ulje, leti "mleko" sveže ubrane smokve... Primenjuje se redovno nekoliko nedelja, kod nekoga deluje brže, kod nekoga sporije, ako se ne dira otpadne samo za pola godine.
Ja uspešno koristio koru od banane za kurje oko.
Kurje oko ≠ bradavica.
Kurje oko ≠ bradavica.