Nesto nije u redu sa mojim mozgom!! plz HELP??!! :((((

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Coa94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 12:53 pm

Nesto nije u redu sa mojim mozgom!! plz HELP??!! :((((

Post od Coa94 »

Zdravo, nov sam na ovom forumu, a i napravio sam ga samo da bih pitao nesto sto me mnogo plasi...:(
Imam 16 ipo godina, nisam neki cudan lik i nijednom nisam oboljevao od teskih bolesti, (rak srca, mozga i slicno) ali u poslednje vreme se plasim da zaspim. Ovo mi se ne desava svaki put kada spavam...Znaci zaspim i odjednom pocne mi sustanje u usima, nakon cega ne osecam celo telo i ne mogu da mrdnem oupste, iako to zelim....u tom trenutku veoma slabo disem i osecam da mi nedostaje kiseonik.:((((Sve sto mogu da kontrolisem je disanje, znaci ne mogu da mrdnem ni ocima...to je po mom misljenju kao neka koma na kratko, :( sve cujem, mogu da mislim...znc svestan sam, ali nmg da mrdam???? :(((( Sve sto sam shvatio je da moram da disem brzo i duboko da bih povratio telo tj. da imam kontrolu nad telom, posle se osecam potpuno normalno....plasim se da ne zapadnem ponovo u tu komu i da se vise na probudim....:'( Molim vas, bilo ko, kazite ako znate o cemu se radi...:( Hvala.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Nesto nije u redu sa mojim mozgom!! plz HELP??!! :((((

Post od tamaraft »

Obratite se lekaru opshte prakse da se urade neophodne analize i porazgovarajte sa psihologom, ovo je najslichnije anksioznom poremecaju!

Da li pred spavanje jedete visoko kalorichnu hranu? Ili pijete neke energetske napitke?
Bavite li se sportom?
Da li ste seksualno aktivni?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Coa94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 12:53 pm

Post od Coa94 »

Sto se tice lekara, obavezno!

Pred spavanje ponekad jedem visoko kalorichnu hranu - sinoc nisam jeo, niti pio, ali opet mi se to desilo... Ne pijem, ako mislite na pice kao guarana - veoma retko, ali dosta pijem koka-kolu.
Da, ponekad odigram fudbal ili kosarku, u skoli na fizickom obicno radim zgibove, sklekove, trbusnjake i ostale vezbe za misice.
Nisam seksualno aktivan.
Mozete li da mi ukratko obijasnite sta je anksiozni poremecaj?
Hvala.
dsavic16
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 5:53 pm

Post od dsavic16 »

Anksioznost je osećanje bezrazložnog straha, napetosti, panike...
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Post od zdravo »

Tvoj problem spada u grupu parasomnija. Na zapadu ga znaju kao sleep paralysis, kod nas nemam pojma kako se zove. Tipican opis ovoga stanja. I sam patim od toga, samo sto nemam cesto takve epizode, recimo, nekoliko u godini i traju jako kratko. Nije bolest, prosto jedno neobicno stanje. Svi mi smo u snu paralizovani. To je mehanizam zastite od samopovredjivanja (zamisli kada bismo u realnosti izvodili sve pokrete koje izvodimo u snu :)). Kod nekih ljudi, kao recimo kod tebe i mene ponekad, paraliza dodje pre sna. Slazem se da je jeziv osecaj. Ne mozes umreti u takvom stanju! Ne boj se, nista ti se lose nece desiti. Kada ja imam takve epizode, jednostavno se prepustim tom stanju paralize, osecam kako mi srce ludacki udara, u usima mi susti, osecam neku napetost u glavi i osecam veliki strah, ali ne panicim i ne pokusavam da se pomerim. Strpim se i prodje, traje 10-15 sekundi. Generalno, ljudi nekada cuju kao da im neko koraca po sobi ili kao da neko vuce platnenu vrecu po podu, nekada i vide cudne oblike u takvom stanju, nekada osete da ih neko dodiruje ili da im stavlja ruke oko vrata, nekada osecaju kao da lebde u prostoru. Pricam ti sve ovo zasto treba da znas sta sve mozes da cujes, osetis, ili vidis u takvom stanju i da ne bi mislio da su te zaposeli demoni, duhovi, oteli vanzemaljci ili tako nesto. Jedno od objasnjenja otmica od strane vanzemaljaca, je upravo sleep paralysis! Sve je tu! Zvukovi koji mogu da podsecaju na pijukanje (recimo svemirskog broda :)), cudni mali ljudi (neki ljudi vide tokom ovih epizoda), osecaj lebdenja i osecaj bockanja, gusenja i slicno...
Inace, neke religije istoka imaju specijalne metode meditacije za dolazenje bas u to stanje oduzetosti tela, jer je to uvod u izvodjenje "astralne projekcije" (specijalni trans, cije postizanje oni smatraju narocitim nivoom duhovne prosvetljenosti).
Sve us vemu, ne brini, bezbedan si! ;)
Pozdrav!
darktwen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 11, 2011 9:47 pm

Post od darktwen »

Jao ljudi ne plasite decka!Nemate pojma! To je obicno stanje svesnog spavanja ;) znam to!Probudis se i ne mozes da se pomeris ko paraliza.. i posle nekoliko pokusaja uspes da se pomeris... nije to nista strasno :D samo si dospeo u stanje svesnog spavanja mnogi se probude tako prvi put se uplasis i pocne srce da ti lupa :wink:
Evo ja to znam jer se bavim meditacijom.. kad upadnem u trans dodjem u stanje svesnog spavanja obnovim energiju.. takodje iz tog stanja radm astralnu projekciju :)
Ja zivim duhovnim zivotom ;) nista se ne plasi moras se pomeriti posle nekoliko pokusaja.. Jel tako da ti prolaze slike pred ocima kad si u tom stanju? e kad neko naidje samo mu reci "GURNI ME" i odparalizovaces se :)

P.S @zdravo tek sad sam video tvoj post ,iznenadio sam se tvojim znanjem :) da... religije kao vika(wicca) sto je moja :),duhovni nacin zivota... sta da ti pricam :D,upoznao sam andjela cuvara.... :D ali ne u tom stanju prvo sam pricao sa njim u tom stanju pa sam ga VIDEO na javi video sam pera po kuci a nemam perjane jastuke i on se pojavio :)
dsavic16
Stalni član
Stalni  član

Post od dsavic16 »

darktwen napisao:Jao ljudi ne plasite decka!Nemate pojma! To je obicno stanje svesnog spavanja ;) znam to!Probudis se i ne mozes da se pomeris ko paraliza.. i posle nekoliko pokusaja uspes da se pomeris... nije to nista strasno :D samo si dospeo u stanje svesnog spavanja mnogi se probude tako prvi put se uplasis i pocne srce da ti lupa :wink:
Evo ja to znam jer se bavim meditacijom.. kad upadnem u trans dodjem u stanje svesnog spavanja obnovim energiju.. takodje iz tog stanja radm astralnu projekciju :)
Ja zivim duhovnim zivotom ;) nista se ne plasi moras se pomeriti posle nekoliko pokusaja.. Jel tako da ti prolaze slike pred ocima kad si u tom stanju? e kad neko naidje samo mu reci "GURNI ME" i odparalizovaces se :)

P.S @zdravo tek sad sam video tvoj post ,iznenadio sam se tvojim znanjem :) da... religije kao vika(wicca) sto je moja :),duhovni nacin zivota... sta da ti pricam :D,upoznao sam andjela cuvara.... :D ali ne u tom stanju prvo sam pricao sa njim u tom stanju pa sam ga VIDEO na javi video sam pera po kuci a nemam perjane jastuke i on se pojavio :)
Nemoj da zbunjuješ dečka svojim laičkim odgovorima.
darktwen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 11, 2011 9:47 pm

Post od darktwen »

dsavic16 napisao:
darktwen napisao:Jao ljudi ne plasite decka!Nemate pojma! To je obicno stanje svesnog spavanja ;) znam to!Probudis se i ne mozes da se pomeris ko paraliza.. i posle nekoliko pokusaja uspes da se pomeris... nije to nista strasno :D samo si dospeo u stanje svesnog spavanja mnogi se probude tako prvi put se uplasis i pocne srce da ti lupa :wink:

Nemoj da zbunjuješ dečka svojim laičkim odgovorima.
Znate sta doklincili ste mi svi vi "doktori" a kada naidje neko energetsko polje.. ili kristali pa kada vidite biokamerama da imaju NATPIRODNU ENERGIJU (POZITIVNO ZRACENJE) onda kao "nauka to ne moze da objasni"!Kako me nervirate -.- mislite da sve znate a NE ZNATE
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

darktwen napisao:
Znate sta doklincili ste mi svi vi "doktori" a kada naidje neko energetsko polje.. ili kristali pa kada vidite biokamerama da imaju NATPIRODNU ENERGIJU (POZITIVNO ZRACENJE) onda kao "nauka to ne moze da objasni"!Kako me nervirate -.- mislite da sve znate a NE ZNATE

Ne delujes bas pozitivno.
dsavic16
Stalni član
Stalni  član

Post od dsavic16 »

Mnogo mi je smešna ta priča o astralnoj projekciji i o perju po kući. Pokidala sam se od smeha dok sam čitala. :lol:
Odgovori