Nesavesni doktori Novog Sada,Kikinde ali i Beograda..

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
prestravljena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 8:26 pm

Nesavesni doktori Novog Sada,Kikinde ali i Beograda..

Post od prestravljena »

Mom prijatelju je sa 26 godina dijagnostikovano povecane belih krivnih zrnaca u krvi oko 280.000.Imao je modrice po telu,i doktori u opstoj bolnici u Kikindi su rekli da je leukemija-granulocitna leukemija.Poslat je za NS,u KBC Vojvodine.
Dobio je lek Anzovip,poslat kuci.Kontrole su svake subote.
Trenutni broj belih krvnih zrnaca je oko 90.000.
Dečko trpi velike bolove u glavi i kostima,oslabio je više od 20 kg,i mišići mu atrofiraju.

Poenta priče je da sam kontaktirala doktorku iz V.Britanije koja je najbolji lekar u svetu za leukemiju doktorka Tatjana Stanković.Ona je izdvojila vremena da mi objasni i da me uputi na kolege u Bg za koje ona potvrdjuje da će mi nekako pomoći.Njen odgovor je da joj simptomi nisu realni. Kolega iz KBC Srbije u Beogradu,jedan od načelnika hematologije mi je rekao da kontaktiram njegovu koleginicu iz Novog Sada,koja ne bi smela da ga pošalje kući sa takvom analizom.
Ta ista koleginica iz Novog Sada,nije htela da ga primi više puta,na telefon se nije javljala,i njen izgovor je da ljudi koji imaju grip imaju više prava da budu u bolnici od njega.
Kada sam sve to objasnila doktoru iz Bg,i pokušala kod njega da zakažem pregled rekao je da je to neizvodljivo jer on to ne može da uradi svojoj koleginici.Dečko je iz Kikinde,oni pripadaju Novom Sadu i to je to.Njegove reči su da će ukoliko bude imao sreće živeti još 8 godina,i daljeg razgovora nema.

Šta sada?
On neće da ga primi na kontrolu,ta doktorka iz Novog Sada je totalno nezainteresovana i ne želi da ga primi.Koga sada kontaktirati??
Da li trebamo čekati da neko umre da bi se osvestili?
Opšte je poznato da je medicinsko osoblje u Kikindi najgore,ali da je osoblje iz Bg,iz KLINIČKOG CENTRA SRBIJE neće da ga primi..
Nije mi jasno gde ide ovo naše zdravstvo.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Nesavesni doktori Novog Sada,Kikinde ali i Beograda..

Post od drbgd »

osoblje iz Bg,iz KLINIČKOG CENTRA SRBIJE neće da ga primi
ne moze da ga primi bez uputa!
KCS i VMA su referentne za leukemije, ali mora da se dobije uput iz ns za bg.
obratite se ministarstvu zdravlja
prestravljena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 8:26 pm

Post od prestravljena »

KCS i VMA su referentne za leukemije, ali mora da se dobije uput iz ns za bg.
obratite se ministarstvu zdravlja
Obraćali smo se skoro svima,neće iz Novog Sada uput da daju a iz Bg-a neće da se mešaju u slučaj koleginice.
Ministarstvu je rečeno da ne možemo[/i] da se obratimo,jer nemamo nikakve dokaze..To što ga ona nije primila,to je zato što je u velikoj gužvi-to je njihov odgovor.

Rečeno nam je da ne udaramo,tamo gde nemožemo proći.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

pokusajte da platite privatni pregled nekog prof. hematologije u BG, koji bi u izvestaju naveo da je neophodno lecenje u BG
Odgovori