Nesanca
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Avg 10, 2009 12:18 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nesanca
Molim Vas da mi pomognete sto prje mozete jer vec skoro tri godine patim od nesanice, nista toplo mlijeko, nista odlasci u krevet u tacno vrijeme, nista biljni preparati, a i one koje mi prijateljice apotekarke vade iz kasa kada sam na kraju snaga vrijede kada popijem dvostruku ili trostruku dozu od dozvoljene i tada san traje 3-4 sata. Trenutno sam (sto se mog pisanja ,moze zakljuciti popila trl leksirijuma 6 mg, dva Renax-a i dva Flormidala (normalno ne na savjet moje prijateljice apotekarke) Preko dana vodim dosta intenzivan zivot, naucni sam radnik i profesor na fakultetu, cak sam redovno fizicki akativna , Ako ima ko kakvu ideju unaprijed se zahvaljujem.Maruska
Re: Nesanca
Prof. fizike pa da ne moze resiti problem
koji fakultet tj. univerzitet???
Najpre morate izmeniti navike: izbaciti neurostimulanse u toku dnenvnh aktivnosti (kafa, alkohol, cigarete, stres...). Koristite valerijansku tinkturu prema receptu, cajeve za umirenje, aroma terapiju (lavanda), jastuke od biljnih umetaka, toplu kupku, masazu, prostorija da je na 20-30C, nabavite kvalitetan jonizator/ozonizator...sklop delovanja je komplexan i potrebno je vreme da se hipotalamus vrati u normalno stanje a ne da i dalje ostane ekscitovan i onda kada treba da uspava veci deo mozga i organizma...

Najpre morate izmeniti navike: izbaciti neurostimulanse u toku dnenvnh aktivnosti (kafa, alkohol, cigarete, stres...). Koristite valerijansku tinkturu prema receptu, cajeve za umirenje, aroma terapiju (lavanda), jastuke od biljnih umetaka, toplu kupku, masazu, prostorija da je na 20-30C, nabavite kvalitetan jonizator/ozonizator...sklop delovanja je komplexan i potrebno je vreme da se hipotalamus vrati u normalno stanje a ne da i dalje ostane ekscitovan i onda kada treba da uspava veci deo mozga i organizma...
Maruskica napisao:Molim Vas da mi pomognete sto prje mozete jer vec skoro tri godine patim od nesanice, nista toplo mlijeko, nista odlasci u krevet u tacno vrijeme, nista biljni preparati, a i one koje mi prijateljice apotekarke vade iz kasa kada sam na kraju snaga vrijede kada popijem dvostruku ili trostruku dozu od dozvoljene i tada san traje 3-4 sata. Trenutno sam (sto se mog pisanja ,moze zakljuciti popila trl leksirijuma 6 mg, dva Renax-a i dva Flormidala (normalno ne na savjet moje prijateljice apotekarke) Preko dana vodim dosta intenzivan zivot, naucni sam radnik i profesor na fakultetu, cak sam redovno fizicki akativna , Ako ima ko kakvu ideju unaprijed se zahvaljujem.Maruska
Maruška, ovi lekovi koje ste napisali da ste popili nisu nimalo naivni, naročito kada se uzme u obzir da je to ogromna doza.
Sasvim sam siguran da ste vi zavisni od benzodiazepina čime ste ušli u začarani krug nesanice i sve većih doza lekova. To je veliki problem i predlažem Vam da nađete jednog dobrog, podvlačim dobrog neuropsihijatra koje je specijalizovan da odvikavanje od benzodiazepina.
Sledeća stvar, rekao Vam to on ili ne, je totalna higijena spavanja, znači uvek u isto vreme i prethodno se 2-3 sata pripremati za spavanja u smislu svakovrsnog opuštanja.
Lično, smatram da morate preći na antidepresive koji će pomoći da se u Vašem mozgu povrati balans neurotransmitera čiji debalans u ovom trenutku izaziva tako jaku nesanicu.
Odabir pravog antidepresiva tj. zamenskog leka možete prepustiti tom lekaru, a možete sve to naći i sami na Interenetu, jer i lekari idu metodom pokušaja i pogrešaka zato što ljudi na različite lekove različito reaguju.
U svakom slučaju, Vaše stanje zahteva vrlo ozbiljan pristup, u protivnom, samo će se pogoršavati.
Sve najbolje.
Sasvim sam siguran da ste vi zavisni od benzodiazepina čime ste ušli u začarani krug nesanice i sve većih doza lekova. To je veliki problem i predlažem Vam da nađete jednog dobrog, podvlačim dobrog neuropsihijatra koje je specijalizovan da odvikavanje od benzodiazepina.
Sledeća stvar, rekao Vam to on ili ne, je totalna higijena spavanja, znači uvek u isto vreme i prethodno se 2-3 sata pripremati za spavanja u smislu svakovrsnog opuštanja.
Lično, smatram da morate preći na antidepresive koji će pomoći da se u Vašem mozgu povrati balans neurotransmitera čiji debalans u ovom trenutku izaziva tako jaku nesanicu.
Odabir pravog antidepresiva tj. zamenskog leka možete prepustiti tom lekaru, a možete sve to naći i sami na Interenetu, jer i lekari idu metodom pokušaja i pogrešaka zato što ljudi na različite lekove različito reaguju.
U svakom slučaju, Vaše stanje zahteva vrlo ozbiljan pristup, u protivnom, samo će se pogoršavati.
Sve najbolje.
Re: Nesanca
Potražite stručnu pomoć jer uzmanje lekova na svoju ruku nije rešenje. Verovatno je problem psihičke prirode pa se obratite psihologu ili psihijatru. Svi lekovi trenutno pomažu, ali nisu trajno rešenje treba da pronađete uzrok.