Nervoza

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Nervoza

Post od Slavko_slavko »

naime,u zadnjih par nedelja sam sve vise i vise nervozan,zivci mi popustaju,a zeludac me kida...najvise mi pomaze diazepam kada ga popijem,doduse pola samo...e veceras me poco zeludac "tuci" dakle samo malu udara,i kada cupnem on me zaboli kada poskocim...popio sam ranisan veceras,malo mi se kao smirilo,ali i dalje je isto...e sad,da li da trazim pomoc psihologa,psihijatra?pod velikim sam pritiskom,pa zato pitam...
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Nervoza

Post od zola29 »

Da , Slavko, psiholog svakako pomaze, kad smo pod velikim pritiskom. Dok ne dodjes do njega , pokusaj sa nekim bliskim podeliti taj pritisak, bar malo je lakse . Menjaje naseg opazanja , misljenja o cinjenicama , stvarima uvek pomaze da se emocija regulise.
Pokusaj sagledati taj pritisak koji te muci sa nekoliko tacaka gledista .

Za zeludac mozda ti pomogne i duboko disanje , rasterecivanje misli koje ti otezavaju situaciju.

Svako dobro , mozda ti bar malo pomogne da se opustis dok ne dodjes do psihologa.
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

dok sam lezao u bolnici svakodnevno sam pricao sa psihologicom...ali u cemu je problem,ja sam bolovao od raka,i to sam sve lepo podneo...medjutim tek me sad stize sve to kroz sta sam prolazio,ceste nervoze,depresivna stanja,sres me ubija...sto je najgore,ne zelim da dobijem cir a to je vrlo moguce sada...zato sam se raspitao,da li psiholog ili psihijatar,koji ce bolje da odradi posao...

ja se na sve vadim kad mi je lose:e slavko,bices ti dobro,proci ce,i prodje,samo nekad mi dodje sve to nesvesno...

hvala na odgovoru...
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vanjina mama »

Samo pokušaj sve to da prođeš bez lekova.
To ti baš i nije potrebno :D
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Slavko_slavko napisao:dok sam lezao u bolnici svakodnevno sam pricao sa psihologicom...ali u cemu je problem,ja sam bolovao od raka,i to sam sve lepo podneo...medjutim tek me sad stize sve to kroz sta sam prolazio,ceste nervoze,depresivna stanja,sres me ubija...sto je najgore,ne zelim da dobijem cir a to je vrlo moguce sada...zato sam se raspitao,da li psiholog ili psihijatar,koji ce bolje da odradi posao...

ja se na sve vadim kad mi je lose:e slavko,bices ti dobro,proci ce,i prodje,samo nekad mi dodje sve to nesvesno...

hvala na odgovoru...
Vi očito jako dobro poznajete sebe i umete da , kako bi se reklo, adekvatno "artikulišete" problem koji imate. To je izuzetno dobro.
Moguće da ste se sada, posle dužeg perioda stresa i napetosti, malo opustili, ali Vas je taj period emotivno prilično istrošio, pa se zato javljaju problemi psihičke prirode, koji su ranije bili potisnuti, jer su sve snage organizma bile mobilisane na savlađivanje organske bolesti, te sad svi strahovi i strepnje isplivavaju iz podsvesti. Naravno, moje poznavanje psihijatrije je skromno, te Vam svim srcem savetujem dobru i kvalitetnu psihoterapiju, ako je moguće bez istovremene farmakoterapije, ali ako mora-mora. Raspitajte se i potražite pomoć, mada ako uspete sami snagom Vaše volje ili autosugestijom da se trgnete-to bi bilo fantastično!

Sve najbolje.
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Stres je posledica bolesti koju ste imali i sad se ispoljava. Na svu sreću prebrodili ste je i sada se konsultujte sa psihologom kako da pomognete sebi. Lekovi bi bili i dobro rešenje za jedan period dok se ne stabilizujete, ali treba na vreme stati sa njima.
Slika
Odgovori