neredovan menstrualni ciklus
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Avg 14, 2017 12:17 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
neredovan menstrualni ciklus
Molim vas za odgovor.Imam 14 godina i neredovan menstrualni ciklus.Prvi sam dobila pre 4 meseca i onda jedan mesec imam,jedan ne i tako...Ovog meseca je izostao ali se desilo nesto neuobicajeno,tj. pre nekoliko dana su poceli da me bole jajnici i pojavile su mi se 2,3 kapi ujutru,ali posle celog dana nista.Moram da napomenem da od kada sam dobila prvi ciklus neprestano imam providni sekret,nekad ga ima manje,nekad vise,ali u sustini uvek je prisutan.Ne znam da li imam razloga za brigu i da li da se javim doktoru.Svako koga sam pitala kaze da je to normalno u prvih nekoliko godina,ali ja ipak nisam mirna.Ako neko ima neki savet,ili iskustvo nadam se da mu nece biti tesko da mi odgovori.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: neredovan menstrualni ciklus
Треба да потражиш чајеве за нормализацију менструације. Пробај у Институту за проучавање лековитог биља Јосиф Панчић.
-
- Novi član
Naravno,hvala na odgovoru.Ali ja se brinem zbog toga sto sam primetila nekoliko tackica samo ujutru a posle celog dana nista.Ne znam da li je to normalno i da li bih zbog toga trebala da posetim ginekologa
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Шта ћеш код гинеколога због неколико тачкица? Стварно не знам. Свакако треба да набавиш неку квалитетну литературу о тим "женским" стварима и добро проучиш. То ће ти требати за цео живот, а лекари су све гори и незаинтересованији за пацијенте.
-
- Novi član
Evo,i posle 5 dana i dalje me boli stomak i naduvan je poput balona,i kada ga malo pritisnem javi mi se neka blaga mucnina.Ne znam da li su to simptomi PMS-a,ali kako god ciklusa nema pa nema.Strasno se brinem...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 25, 2017 12:43 pm
Devojke u današnje vreme slabo vode računa o svom zdravlju, pa samim tim ovi simptomi i nisu tako neobični... moguće je da je u pitanju upala jajnika, ma da je ovo poslednje dosta čudno da traje neprekidno pet dana.. ne bi bilo loše da se konsultuješ sa lekarom opšte prakse.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Мучнина ти је од притиска на стомак?! Па који део стомака те боли? Испод грудне кости, изнад или испод пупка?
-
- Novi član
Pa boli me donji deo stomaka,ali kada pritisnem stomak iznad pupka isto osecam blagi bol i nesto kao mucnina.Bila sam kod doktorke opste prakse i ona mi je rekla da nema potrebe da radim ultrazvuk zato sto je to sve normalno u prvih par godina zato sto je ciklus neredovan,a i pre godinu dana sam snimala ceo stomak na ultrazvuku i rentgenu i sve je bilo u redu,a i takodje sam bila kod ginekologa i tu je sve bilo ok.Sutra idem da proverim krvnu sliku,rekla je da ako to bude ok nema potrebe za brigom.Nadam se da ce biti dobro
-
- Novi član
Ali ja se ipak bojim...
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Могуће је да имаш упалу јајника, а бол изнад пупка говори у прилог проблему са цревима или желуцем. Да ли имаш нешто тврдо испод грудне кости према пупку или у околини?
-
- Novi član
Ne,nemam nista tvrdo.Sada mi je bolje,ne boli me vise nista,a nista nisam uradila,samo je s vremenom samo prestalo.Radila sam rezultate za krvnu sliku i sve je bilo u granicama normale.Da ima neke upale ili neceg drugog verovatno bi mi leukociti bili uvecani ili tako nesto.Nemam pojma sta je ono bilo,ali sada je sve u redu hvala Bogu.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не морају сви проблеми да се огледају у крвној слици. Каква ти је столица и имаш ли проблема са варењем хране?
-
- Novi član
Prosle godine,pre nego sto sam dobila prvi ciklus sam imala problema sa zatvorom 4 dana,i tada sam bila na ginekoloskom pregledu i na ultrazvuku i sve je bilo u redu,ali pre toga sam imala uzasnu ishranu,samo brza hrana,grickalice,slatkisi,gazirana pica,a posle kada sam pocela malo zdravije da se hranim sve se vratilo u normalu.Mada sada uvek 2-3 dana pre nego sto dobijem ciklus imam za nijansu tvrdju stolicu,ali trenutno sa tim nemam problema.A zasto me to pitate?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Да бих бар донекле елиминисао органе за варење као узрочнике бола. Ако је столица свакодневна и једна дневно и уз то нема проблема са варењем у смислу мучнине или чега сличног, мала је шанса да су органи за варење проблематични.
-
- Novi član
Pa verovatno nisu.Imam normalnu stolicu,ponekad jednom,a ponekad dva puta dnevno i nemam mucninu.Trenutno je sve normalno i nista me ne boli,proslo je samo od sebe.Ali pre toga me je boleo donji deo stomaka ali i ceo stomak mi je bio nekako naduven.Sada ne osecam to.