neredovan menstrualni ciklus

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

natasa32jovanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 14, 2017 12:17 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

neredovan menstrualni ciklus

Post od natasa32jovanovic »

Molim vas za odgovor.Imam 14 godina i neredovan menstrualni ciklus.Prvi sam dobila pre 4 meseca i onda jedan mesec imam,jedan ne i tako...Ovog meseca je izostao ali se desilo nesto neuobicajeno,tj. pre nekoliko dana su poceli da me bole jajnici i pojavile su mi se 2,3 kapi ujutru,ali posle celog dana nista.Moram da napomenem da od kada sam dobila prvi ciklus neprestano imam providni sekret,nekad ga ima manje,nekad vise,ali u sustini uvek je prisutan.Ne znam da li imam razloga za brigu i da li da se javim doktoru.Svako koga sam pitala kaze da je to normalno u prvih nekoliko godina,ali ja ipak nisam mirna.Ako neko ima neki savet,ili iskustvo nadam se da mu nece biti tesko da mi odgovori.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: neredovan menstrualni ciklus

Post od aaaca »

Треба да потражиш чајеве за нормализацију менструације. Пробај у Институту за проучавање лековитог биља Јосиф Панчић.
natasa32jovanovic
Novi član
Novi član

Naravno,hvala na odgovoru.Ali ja se brinem zbog toga sto sam primetila nekoliko tackica samo ujutru a posle celog dana nista.Ne znam da li je to normalno i da li bih zbog toga trebala da posetim ginekologa
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Шта ћеш код гинеколога због неколико тачкица? Стварно не знам. Свакако треба да набавиш неку квалитетну литературу о тим "женским" стварима и добро проучиш. То ће ти требати за цео живот, а лекари су све гори и незаинтересованији за пацијенте.
natasa32jovanovic
Novi član
Novi član

Evo,i posle 5 dana i dalje me boli stomak i naduvan je poput balona,i kada ga malo pritisnem javi mi se neka blaga mucnina.Ne znam da li su to simptomi PMS-a,ali kako god ciklusa nema pa nema.Strasno se brinem...
DTroi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2017 12:43 pm

Post od DTroi »

Devojke u današnje vreme slabo vode računa o svom zdravlju, pa samim tim ovi simptomi i nisu tako neobični... moguće je da je u pitanju upala jajnika, ma da je ovo poslednje dosta čudno da traje neprekidno pet dana.. ne bi bilo loše da se konsultuješ sa lekarom opšte prakse.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Мучнина ти је од притиска на стомак?! Па који део стомака те боли? Испод грудне кости, изнад или испод пупка?
natasa32jovanovic
Novi član
Novi član

Pa boli me donji deo stomaka,ali kada pritisnem stomak iznad pupka isto osecam blagi bol i nesto kao mucnina.Bila sam kod doktorke opste prakse i ona mi je rekla da nema potrebe da radim ultrazvuk zato sto je to sve normalno u prvih par godina zato sto je ciklus neredovan,a i pre godinu dana sam snimala ceo stomak na ultrazvuku i rentgenu i sve je bilo u redu,a i takodje sam bila kod ginekologa i tu je sve bilo ok.Sutra idem da proverim krvnu sliku,rekla je da ako to bude ok nema potrebe za brigom.Nadam se da ce biti dobro
natasa32jovanovic
Novi član
Novi član

Ali ja se ipak bojim...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Могуће је да имаш упалу јајника, а бол изнад пупка говори у прилог проблему са цревима или желуцем. Да ли имаш нешто тврдо испод грудне кости према пупку или у околини?
natasa32jovanovic
Novi član
Novi član

Ne,nemam nista tvrdo.Sada mi je bolje,ne boli me vise nista,a nista nisam uradila,samo je s vremenom samo prestalo.Radila sam rezultate za krvnu sliku i sve je bilo u granicama normale.Da ima neke upale ili neceg drugog verovatno bi mi leukociti bili uvecani ili tako nesto.Nemam pojma sta je ono bilo,ali sada je sve u redu hvala Bogu.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Не морају сви проблеми да се огледају у крвној слици. Каква ти је столица и имаш ли проблема са варењем хране?
natasa32jovanovic
Novi član
Novi član

Prosle godine,pre nego sto sam dobila prvi ciklus sam imala problema sa zatvorom 4 dana,i tada sam bila na ginekoloskom pregledu i na ultrazvuku i sve je bilo u redu,ali pre toga sam imala uzasnu ishranu,samo brza hrana,grickalice,slatkisi,gazirana pica,a posle kada sam pocela malo zdravije da se hranim sve se vratilo u normalu.Mada sada uvek 2-3 dana pre nego sto dobijem ciklus imam za nijansu tvrdju stolicu,ali trenutno sa tim nemam problema.A zasto me to pitate?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да бих бар донекле елиминисао органе за варење као узрочнике бола. Ако је столица свакодневна и једна дневно и уз то нема проблема са варењем у смислу мучнине или чега сличног, мала је шанса да су органи за варење проблематични.
natasa32jovanovic
Novi član
Novi član

Pa verovatno nisu.Imam normalnu stolicu,ponekad jednom,a ponekad dva puta dnevno i nemam mucninu.Trenutno je sve normalno i nista me ne boli,proslo je samo od sebe.Ali pre toga me je boleo donji deo stomaka ali i ceo stomak mi je bio nekako naduven.Sada ne osecam to.
Odgovori