Neprijatan bol u grlu sa suvim kašljem

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

salelegenda
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 14, 2013 3:12 pm

Re: Neprijatan bol u grlu sa suvim kašljem

Post od salelegenda »

Da učestvovao sam u studijama pre godinu ipo dana i mogu reći da mi je sada mnogo bolje od tih lekova koje sam pio za vreme studija,a sada trenutno nemogu učestvovati u novim studijama zbog idealne krvne slike,jednostavno moj doktor kod koga sam na institutu kaže baš nedavno da za studije treba bolestan a ne zdrav,naravno uz osmeh jer stvarno sam preporodjen što se toga tiče.Sada kao terapiju imam:METHOTREXAT 10mg.jednom nedeljno,FOLAN 5mg.dan nakon METHOTREXATA i za želudac CONTROLOC svaki drugi dan jednu tbl. od 20mg.
Inače sam sad fizički veoma aktivan,ali kad sam oboleo na reumatološki institut sam odvežen u kolicima,tada sam imao 22 godine.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ovu epizodu obavezno navedite i svom reumatologu, zbog toga sto ste ucestvovali u eksperimentalnj studiji... da li ste sada bolje? mogli biste a trazite uput za BG ako nema poboljsanja
salelegenda
Stalni član
Stalni  član

Post od salelegenda »

Pa znate kako?Ja na institut odlazim uglavnom svaka dva meseca radi kontrole gde mi uglavnom gledaju rezultate krvi i urina koje ja radim ovde kod mene u mestu i uglavnom na osnovu njih donose zaključke o toku bolesti i eventualno mi pregledaju koliko sam pokretljiv i tako.Od kako sam završio sa studijama,kako sam već naveo stanje artritisa je dovedeno u savršeno stanje,što znači
:SADA MOGU DA SKAČEM
MOGU DA TRČIM
MOGU DA ČUČNEM
IDEM NA BASKET I BAZEN ITD.
Dakle zglobovi za sada ok.ali pošto kako sam već naveo, ranije nisam imao problema sa plućima,a do pre tri meseca bio sam i strastveni pušač,pušio sam i do 60 cigareta dnevno oko 13god. unazad,a imam taj tupi bol u grudima,e zbog toga gajim tu sumnju da je u pitanju nešto da sad ne spominjem šta,mada ako i vi kao i lekar specijalista pulmolog i sa opšte prakse pa i pulmolog sa instituta kažete da to nije to,onda bi trebalo malo da se primirim,a baš juče mi je jedna medicinska sestra rekla da ljudi najčešće i ne provale kad imaju tumor pluća jer on u suštini ne boli u ranoj fazi,a već kad boli to je uglavnom već sazreo i sa metastazama i sa svim čudima i u tim fazama je on vrlo vidan i na rendgen snimku i po krvnoj slici i kilaži itd.Ja sada imam oko 92 kg. i ste strane sam miran.Sad samo da ustanovimo šta je to zasenčenje na novom snimku i zašto boli,eventualno kako je izazvano???
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

vi sigurno imate infekciju, dakle da li upalu pluca, ili mozda i neku komplikaciju, kao sto je apsces...to ne mogu znati preko foruma.
s obzirom na to da ste primali eksperimentalni lek - trebalo bi da reumatologu tovkazete, nije nemoguce je da ima veze sa tim, vas trenutno oslabljeni imuni odgovor. sigurno su vam i rekli nakon zavrsetka studije da svaku promenu zdr. stanja prijavite!
trazite uput za BG, za kliniku za pulmologiju klinickog centra srbije, ili za pulmologiju knc bezanijska kosa.
salelegenda
Stalni član
Stalni  član

Post od salelegenda »

Poštovani ,šta je to apsces???.Juče sam bio kod (ORL).i pregledao me je doduše dosta površno,ali rekao mi je da mi je grlo u redu,mada se je ne slažem sa njim.Ja još uvek osećam blagu promuklost i grebanje grla,a još na to i tup bol u grudnom košu.Već 15 dana primam:GENTAMICIN,DEXASON,DICLOFEN,ali ništa me ne popušta.Poštovani ako je neka infekcija prešla iz grla na pluća,da li je normalno primiti toliku količinu inekcija i dali je normalan ovaj tok infekcije,upale ili šta god da je.???
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Odgovori