NEPRECIZNA DIJAGNOZA!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
PlayBoy666
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 17, 2012 1:25 am

NEPRECIZNA DIJAGNOZA!

Post od PlayBoy666 »

Pre dve godine osetila sam jak bol u stomaku sa desne strane kao da me nesto probada, ispod rebara mozda oko 5cm.Otisla sam u bolnicu, dala kr, urin, uradila UZ i ispostavilo se da imam PREVISE SLOBODNE TECNOSTI U STOMAKU TJ.VODE.Zadrzali su me u bolnici, medjutim ja dok sam bila u bolnici nisam imala bolove.Bila sam na inekcijama, nznm tacno kojim.Uglavnom nesto protiv infekcije...Kasnije sam pila Panklav.Posle 5-6 dana izasla sam iz bolnice i rekli su mi da ako se bolovi pojave da dodjem opet na pregled.Posle nekih plla godine opet sam osetila bolove, potpune iste.Otisla na nalaze(krv, urin)i ispostavilo se da imam pesak, doktorka me bukvalno poslala kuci, nije htela ni da normalno pogleda nalaze, rekla mi da pijem prolom vodu, uvin caj....sve sam to radila.Od januara ove godine opet su me hvatali bolove, svaki dan 2, 3x me probode nesto u stomaku.Prvo su bolovi bili retki...ali u poslednje vreme uzas!Pre dve nedelje bila sam kod doktorke, vadaila krv, urin kao svi rezultati su mi ok.Poslala me kuci.Posle nedelju dana nakon pregleda opet sam imala bolove,imala sam povecana crvena krvna zrnca u urinu, rekla mi je odktorka da treba da dobijma.Hirurg kaze da nije slepo crevo!Kod ginekologa su mi rekli da imam infekciju, da koristim tatum rosa-koristim to.Da kupim kremu za infekcije-i to sam kupila.Posle svega ovoga....jedno vece su me uhvatili UZASNI BOLOVI....zavrsila sam u hitnoj.Opet nalazi(krv,urim).Opet slicni nlazi sa crvenim krvnim zrncima-kao treba da dobijem.Medjutim kasnilo mi je 26dana.Sumnjaju na pesak, ali ga nigde nema na nalazima.Bila sam na infuziji protiv bolova i 2nedelje sam pila PALITREX za urinarne infekcije i BUSKOPAN protiv bolova.Od tada sam jos jednom davala nalaze i to u zavod urin i kao mi opet sve ok.Ali ja i dalje imam bolove...Dakle sta bi moglo da bude? :( :( :( :(
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: NEPRECIZNA DIJAGNOZA!

Post od Dejanbg »

Jel se bol spusta nanize? Tako mogu burezne kolike da idu, kada se kamen spusta, al to su jezivi bolovi, imao je prijatelj
Maksimus_X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 8:06 pm

Post od Maksimus_X »

Moguće da su u pitanju sitni kamenici, odnosno pesak... jeste li uradili urinokulturu? Eritroticiti u urinu (koliko?) nagovestavaju da nesto iritira - zagrebe mokracne kanalice. Da li imate gasove, prolivaste stolice... neke stomacne infekcije mogu da daju jake bolove i imitiraju napad slepog creva, ali i neki benigni problemi u varenju.
PlayBoy666
Novi član
Novi član

Post od PlayBoy666 »

A sto se tice gasova, pre dok nisam pila palitrex sam imala uzasne gasove, ali bukvvalno.Sada malo manje ali i dalje imam bolove. :cry:
PlayBoy666
Novi član
Novi član

Post od PlayBoy666 »

Molim vas pomozite :cry:
PlayBoy666
Novi član
Novi član

Post od PlayBoy666 »

Nznm da li je stigla poruka, nesto je zabagovao kompijuter pa cu napisati ponovo poruku.Bol imam ispo rerbara 5cm sa desne strane stomaka a inace kad sam bila u hitnoj bol se protezao od 5cm ispod rebara pa sve do ladja, oko 5cm iznad bubrega.Imala sam samo uvecana crvena krvna zrnca oko 30 a to je kao zato sto sam trebala da dobijem mada ja ne verujem jer mi je nakon toga kasnilo 26dana.Mislim da nije slepo crevo jer mi se ne koci noga, nemam temperturu, nije mi muka itd.INACE DANAS SAM PRIMETILA DA KADA STISNEM MESTO BOLA DA MI SE POMERA KAO NEKA VODA, KAO DA IMAM NEKE MEHURICE U STOMAKU, KAO DA SE NESTO POMERA....i vec se jako plasim da nije nesto ozbiljni.... :cry:
PlayBoy666
Novi član
Novi član

Post od PlayBoy666 »

:(
Maksimus_X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 8:06 pm

Post od Maksimus_X »

Na vasem mestu ja bih zakazao pregled od nekog dobrog interniste - gastroenterologa, ili urologa. Neko ko dobro ume da gleda ultrazvuk. Dakle ultrazvuk abdomena po obavezno! Uradio bih i osnovnu biohemijsku laboratroiju... KKS sa LF, Se, fibrinogen, CIC, CRP, enzime: AST, ALT, LDH, CK, ALP, gama GT, kiselu fosfatazu, alfa amilazu, potom biluribin ukupni i direktni, holesterol, LDL, HDL, trigliceride, koagulaciju, gvozdje, Widal-ovu probu (zbog nespecificnih infektivnih problema sa stomakom). Pregled urina sa urinokulturom (iako nije indikovana prema kvalitativnom nalazu). Sa tim nalazima javio bih se nekome ko dobro gleda ultrazvuk. Pitajte lekara za infecije campilobakterom, yersiniom i sl...
Srdacno... verovatno nije nista strasno!
PlayBoy666
Novi član
Novi član

Post od PlayBoy666 »

Uradila sam celokupnu sliku i urina.U urionu nisu povecani ni leukociti ni eritrociti.Imam jedino dosat kalcijum karbonata.
Sto se tice krvi, povacni su mi triombiciti za 2,5 otprilike vise od normale, takodje mi je sdeimentacija povecana za 2 od gornje granice.Koliko se secam jer su mi nalazi ostali u kartonu.
Doktorka iako je videla krnu sliku kaze da je to sve normalno i da u urinu imam peska da je to moj problem.To je rekla doktorka inace ne ona koja me je pre pregledala,vec druga koju sam izabrala, zena ima dosta iskustva i cujem da je hvale.Takodje pre nego sto sam dala ove rezultate pogledala mi je sve rezlutate koje sam pre radila i kaze da jedino desni bubreg nije ok(rezultati sa eho abdomena)kaze da ima neko prosirenje.Medjutim kada je pogledala nove nalaze krvi i urina koja sam navela rekla je da je pesak problem.
Mozete li mi pojaniti rezultate?Povecane tromocite, sedimentaciju...
Odgovori