Imam 16 godina. Vezbam kod kuce aktivno oko 8 meseci, vezbe kao sto su sklekovi, zgibovi, propadanja.
Prosle nedelje sam radio propadanja, u 3. seriji u poslednja 2-3 ponavljanja sam osetio veoma jak bol s obe strane glave. Odmah sam prestao da radim i odmorio 2,3 minuta i bol je prestao. U naredna 2. dana sam osecao bol kad bi se okrenuo ili spustio glavu nadole i smetala mi je svetlost.
Mislim da je posledica (ne) disanje dok vezbam. I to samo u ovoj vezbi dok sam radio nisam disao uopste tih 20ak sekundi.
Da li je neko imao slican problem i koje su posledice, sobzirom da i nakon 7dana osecam bol kad krenem da radim bilo koju vezbu. Nadam se da nisam ostetio nesto u mozgu.
Nepravilno disanje ili?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 17, 2013 5:19 pm
Re: Nepravilno disanje ili?
Да ли си хтео рећи да је (не)дисање узрок проблема?
Неправилно дисање је веома опасно код физичких активности. Недисање је изузетно опасно. Смањујеш количину кисеоника у крви а исти се много троши вежбањем. Не само да можеш да имаш проблеме са очима и главом него можеш и да се онесвестиш. Ако не знаш како правилно да дишеш обрати се неком тренеру. Генерално правилно је да се приликом напора ваздух издише, а приликом релаксационог покрета - удише. На пример, ако радиш згиб на вратилу, када се дижеш и напрежеш мишиће издишеш, а када се спушташ - удишеш.
Не смеш да прескачеш ритмично удисање и издисање. Ако треба успори покрет при вежбању да би имао довољно времена за правилан удах и издах.
Неправилно дисање је веома опасно код физичких активности. Недисање је изузетно опасно. Смањујеш количину кисеоника у крви а исти се много троши вежбањем. Не само да можеш да имаш проблеме са очима и главом него можеш и да се онесвестиш. Ако не знаш како правилно да дишеш обрати се неком тренеру. Генерално правилно је да се приликом напора ваздух издише, а приликом релаксационог покрета - удише. На пример, ако радиш згиб на вратилу, када се дижеш и напрежеш мишиће издишеш, а када се спушташ - удишеш.
Не смеш да прескачеш ритмично удисање и издисање. Ако треба успори покрет при вежбању да би имао довољно времена за правилан удах и издах.
-
- Novi član
Da.
Mislim da je glavni uzrok nedisanje. To sam samo praktikovao dok sam radio propadanja, nzm zasto ostalo mi kao navika i odjednom eto ti problema...
Ono sto me najvise interesuje, da li ce mi ostati neka posledica posto se radi o duzem periodu nepravilnog rada?
Mislim da je glavni uzrok nedisanje. To sam samo praktikovao dok sam radio propadanja, nzm zasto ostalo mi kao navika i odjednom eto ti problema...
Ono sto me najvise interesuje, da li ce mi ostati neka posledica posto se radi o duzem periodu nepravilnog rada?
Верујем да неће остати никаква последица. Како си сада?
Заборавио сам да ти напишем да док вежбаш обавезно отвориш прозор ради дотока свежег ваздуха - због кисеоника. Ако је много хладно, бар мало одшкрини прозор.
Заборавио сам да ти напишем да док вежбаш обавезно отвориш прозор ради дотока свежег ваздуха - због кисеоника. Ако је много хладно, бар мало одшкрини прозор.
-
- Novi član
Nisam vezbao od tad ima oko 8 dana cekao sam da prodje, sad pri naporu ponovo se pojavi taj bol. Neki kazu da je zbog pritiska, medjutim mene nikad nije bolela glava ili nesto slicno tome do tog trenutka. Pritisak je u proseku 120do130 sa 85do90.
Онда си некако зезнуо мишиће раменог појаса па су укочени. Мораће неко добро да ти масира рамени појас јер онемогућавају правилан доток крви у главу. Имао сам такав проблем. Погледај шта сам на мом сајту о томе писао: Ацин сајт под Савети, Здравље, Притисак и Рамена-рачунари.
-
- Novi član
Mislim da ima dosta istine u zadnjem odgovoru.
Pogotovo zato sto sam bas 2,3 dana pre toga sedeo za kompjuterom sigurno 9-10 sati na dan. A onda i propadanja bez disanja i eto okidaca.
Hvala na pomoci.
Pogotovo zato sto sam bas 2,3 dana pre toga sedeo za kompjuterom sigurno 9-10 sati na dan. A onda i propadanja bez disanja i eto okidaca.

Hvala na pomoci.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Disanju treba da vas obuci teraput ili sportski trener.
Bol u glavi koji imate je verovatno posledica istezanja misica, nepravilnog treninga, nedovoljnog istezanja tkiva, nedovoljnog zagrevanja misica pre vezbanja.
Bol u glavi koji imate je verovatno posledica istezanja misica, nepravilnog treninga, nedovoljnog istezanja tkiva, nedovoljnog zagrevanja misica pre vezbanja.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.