Nepravilan rad srca

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
sele
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 7:54 pm

Nepravilan rad srca

Post od sele »

Znaci zeludac mi pravi probleme već 8 mjeseci, imam lupanje srca (ne uvijek) koje navodno izaziva želudac.. Naime, snimao sam srce-i ono je uredu, radio gastroskopiju-imam kilu koja kako doktori kazu može izazivati lupanje srca al je kod mene to već uduljilo i to lupanje nije uvjek isto, čim počmem raditi, kretati se, pa čak i dok ležim odnosno spavam te me ponekad i probudi, i još osjećam nekakav pritisak u gornjem dijelu stomaka....DOKTORI MI NE VJERUJU ILI NISU DOVOLJNO STRUČNI
pomozite molim vas
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

a sta Vam tacno nije jasno i u cemu da Vam pomognemo?! Receno VAm je sta Vam je - mozete verovati i shodno tome se ponasati i prilagoditi, ili ne verovati i nazvati doktore nestrucnim a gastroskopiju netacnom i potraziti pomoc na forumu? To je verovatnije logicnije....?

Ako imate hiatus herniu jedite manje obroke veci broj puta i nemojte se prejedati, narocito ne treba jesti iza 6-7 uvece niti legati u krevet sa punim zelucem niti jesti tesku hranu uvece. Takodje ne treba raditi sa punim zelucem. Ako imate prekomernu tezinu dovedite je u red, bavite se umerenom fizickom aktivnoscu. Verujem da su Vas pregledali kardioloski pre nego sto su lupanje srca pripisali herniji.
sele
Novi član
Novi član

Post od sele »

Garfield napisao:a sta Vam tacno nije jasno i u cemu da Vam pomognemo?! Receno VAm je sta Vam je - mozete verovati i shodno tome se ponasati i prilagoditi, ili ne verovati i nazvati doktore nestrucnim a gastroskopiju netacnom i potraziti pomoc na forumu? To je verovatnije logicnije....?

Ako imate hiatus herniu jedite manje obroke veci broj puta i nemojte se prejedati, narocito ne treba jesti iza 6-7 uvece niti legati u krevet sa punim zelucem niti jesti tesku hranu uvece. Takodje ne treba raditi sa punim zelucem. Ako imate prekomernu tezinu dovedite je u red, bavite se umerenom fizickom aktivnoscu. Verujem da su Vas pregledali kardioloski pre nego sto su lupanje srca pripisali herniji.
Ma isao sam ja kardiologu i receno mi je da je srce uredu, al ja pri gotovo svakoj promjeni položaja tjela imam problema sa radom srca "lupanje" i jednostavno na stomaku se vidi kako pulsira i to je pravo uočljivo, pa me zanima da li je moguće da mi je želudac možda malo uviše nego bi trebao biti, nemam problem sa kilima mozda imam koje kilo manje....
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Da li vam je kardiolog na UZ gledao abdominalnu aortu?
sele
Novi član
Novi član

Post od sele »

draganvma napisao:Da li vam je kardiolog na UZ gledao abdominalnu aortu?
Mislim da nije, ni sam vise neznam sta sam snimao, uglavnom meni nije dobro, al mi je jedan doktor prilikom snimanja stomaka, rekao da mi to sto mi je vidljivo pulsiranje na stomaku ustvari izaziva aorta....al nije mu bilo jasno zasto pulsira tako jako i zasto se puls mijenja... Evo bas sam sinoc izlazio malo u grad i nisam mogao dugo izdrzati, odjednom mi je srce pocelo lupati pa mislim da sam imao duplo vise otkucaja..mozda i vise, i onda malo mi se vrti u glavi sto je normalno pri ubrzanom radu srca...i malo se smirim sjedem udahnem par puta duboko i već mi je malo bolje, ma da je bilo slucajeva da sam završavao u hitnoj zbog toga sto jednostavno lupanje nije prestajalo...
Tako da neznam vise kome, gdje da idem pa bi mi svaki savjet dobro dosao...hvala
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Pa ne postavljam vam ja pitanja bez-veze? Da se videtiiz prilozenog.
Uradite UZ abdominalne aorte /jos bolje kompletnog abdomena/, pa cemo videti.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

P.S. Pitanje vam je izuzetno skrto!
Treba da vam izvlacim jedan po jedan podatak iz usta!
Imate li neke nalaze, laboratoriju, dosadasnje lecenje, ispitivanje....?
Nije to bas tako jednostavno a ni mi ovde nismo Vange, pa da nam se "javi" dijagnoza!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
sele
Novi član
Novi član

Post od sele »

draganvma napisao:Pa ne postavljam vam ja pitanja bez-veze? Da se videtiiz prilozenog.
Uradite UZ abdominalne aorte /jos bolje kompletnog abdomena/, pa cemo videti.
OK, uradit cu UZ aorte, abdomen sam radio cak dva puta ponovit cu sve pretrage....
Odgovori