Nepostovanje starijih kolega

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Nepostovanje starijih kolega

Post od studentbgd »

Da li je normalno, leba vam, da doktor koji ima preko 30 godina iskustva, u penziji i vazi za ima u Srpskoj dermato venerologiji napise i potpise preporuku za biopsiju doduse privatno posto je u penziji. A da mladji doktori za njega balavurdija od 30 i par godina preko toga predju ko da se to napisao neki sarlatan i jos onako smekerski pogledaju negov papir i kao ha ha sta ovaj matori lupeta. Zar to nije malo ne postovanje?
dalton
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:05 pm

Post od dalton »

mlad dermatovenerolog od 30+ godina ima oko 10+ godina iskustva u dermatovenerologiji... malo li je???

sve zavisi sta je osnov celoj prici...

ako je ono sto je napisano zaista lupetanje onda bi i trebalo da mu se smeju, bez obzira koje su titule vezane uz njegovo ime (u nasoj sredini titule i nisu apsolutni garant necijeg znanja, nazalost)...

a ako je ono sto je napisano smisleno, e onda je u pitanju nepostovanje (koje se pise zajedno dragi akademski gradjanine zemlje srbije u kojoj je sve moguce, opet nazalost...)

lep pozdrav
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Nepostovanje starijih kolega

Post od minjab »

studentbgd napisao:Da li je normalno, leba vam, da doktor koji ima preko 30 godina iskustva, u penziji i vazi za ima u Srpskoj dermato venerologiji napise i potpise preporuku za biopsiju doduse privatno posto je u penziji. A da mladji doktori za njega balavurdija od 30 i par godina preko toga predju ko da se to napisao neki sarlatan i jos onako smekerski pogledaju negov papir i kao ha ha sta ovaj matori lupeta. Zar to nije malo ne postovanje?
Da je kao nekada nije, kad se kaže profesor imalo je težinu i imalo je poštovanja !
Na žalost vreme je takvo da se ne zna ni ko pije ni ko plaća- NA ŽALOST!

A opet znam i priču da kad je profesor (u penziji) medicinskog fakulteta završio u urgentnom i kao da mu učine veliku uslugu, kolege odmah potrčaše da nađu nekog profesora da ga operiše .A matori : nemojte kolege, dajte nekog mladog hirurga koji ne vadi ruke iz trbuha!

Pa sad ko će ga znati šta je ispravno!

Ali jedno stoji ,da POŠTOVANJE mora da postoji (ako i misli kolega ne treba loše da priča o kolegi )zar ne?
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

mene je otac

Post od studentbgd »

koji je inace vrlo uspesan doktor vaspitavao da nikad ne komentarisem tudji rad. Sta vise to je uslov kad nekome daje posao da te manire izbaci iz glave.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Profesionalno!

A i pacijenti kad čuju kako lekar priča ružno o svom kolegi nimalo lepo ne reaguju!Što je i normalno ,mogu kolege međusobno da se ''iskritikuju'' ali pred pacijentom NIKADA !
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Mislim da, cak i da je taj stari doktor pogresio, ne bi trebalo da mu se bilo ko smeje. Kolegijalnost na prvom mestu. Uvek postoji mesto i nacin na koji kolegi treba sugerisati da je pogresio (ako je pogresio) i taj nacin nikada, apsolutno nikada, ne podrazumeva ismevanje. Na faklultetu bi trebalo da postoji ispit koji se zove "saradnja i kolegijalnost", jer mnogi zavrse fakultet, a da zbog sujete, neznanja, zavisti i sklonosti ismevanju drugih iza sebe na kraju karijere ostave celu jednu aleju svojih zrtava na nekom groblju.
dalton
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:05 pm

Post od dalton »

gresite samo u jednom, a to je cinjenica da je taj neki pacijent koji se lecio kod PROFESORA u privatnoj ordinaciji na kraju ipak zavrsio kod "mladog" doktora u, verovatno, drzavnoj sluzbi...

ta sama cinjenica je za smejuriju... a za to su najmanje krivi "mladi" i "neiskusni" doktori koje je taj PROFESOR skolovao. bljak!

kolegijalnost ne podrazumeva da se neciji propusti zataskavaju i da se dozvoli da neko ko gresi svoje greske ponavlja!!! to ne cini dobro ni lekarima ni pacijentima!

drzite se date situacije, i u tom konteksu i komentarisite NAVEDENI primer!!!

lep pozdrav
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Slažem se ali opet ponavljam TO NIJE NAČIN!
Ako je PROFESOR pogrešio izvini ,ali postoji način na koji se može skrenuti pažnja a ne izjaviti ''matori lupeta'' .
Da sam ja bila pacijent ,mnogo bi mi govorilo i o tom ''mladom'' lekaru !
Ja sam samo na to skrenula pažnju ,da ne bi trebalo PLJUVATI po kolegama pred pacijentom a za odgovaranje za greške zna se kako se postupa ,pacijen NIJE DUŽAN da sluša šta ko misli o svom kolegi,ja se bar naježim kad čujem trtljive lekare ''iz najbolje '' namere da kažu kako ''ona ,ma nema pojma'' ili '' samo nek ga on leči neće daleko dogurati'' to je NEDOPUSTIVO!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Bravo! :wink:
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori