Poštovani,
Možda je o sličnim tegobama bilo već reči, ali nov sam ovde pa da iznesem svoj problem: unazad skoro dve godine imam nepodnošljive bolove u
predelu desnog ramenog pojasa, koji kupiram kaps. Diklofenaka, leti jedna kaps. na 24 sata, zimi neretko i dve (sreća pa pijem 2 lit. jogurta dnevno, imam osećaj da me on održava u životu). Naravno da sam se više puta obraćao
specijalistima, konstatovali su da mi vratni pršljen pritiska nerv... Predlagali su mi vežbe u DZ kao i terapiju strujom i ultrazvukom - što sam u tri navrata
ponavljao ali bez nekih pomaka na bolje.
Najlepše bih zamolio za savet - šta da radim?
Unapred zahvalan,
Ayala
Nepodnošljivi bol u ramenom pojasu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Nepodnošljivi bol u ramenom pojasu
I ja bih volela da neko odgovori.Imam godinama problem sa vratnom kicmom C5,C6i C7 i prosle godine su pocelei bolovi u lopatici desnoj a sada i levoj.Nekad je mnogo lose a nekad bolje a uglavnom uvek boli.Radila sam tretmane u DZ a prijaju mi i masaze ali nema gde da ih radim.
Radim povremeno vezbe a znam da treba svakodnevno.
Radim povremeno vezbe a znam da treba svakodnevno.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cervikalni sindrom i svi njegovi simptomi se leche i kontrolisu kombinacijom
medikamentozne terapije
fizikalne terapije
kineziterapije
korekcijom polozaja u svakodnevnom zivotu
ortopedskim pomagalima
medikamentozne terapije
fizikalne terapije
kineziterapije
ortopedskim pomagalima
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Mislim da moze biti povezano sa nekom drugom bolescu posebno nervnim i psihosomatskim-posebno stres...
mozda bi leksilium uz diklofen pomogao--i opustanje--na bilo koji nacin---
mozda bi leksilium uz diklofen pomogao--i opustanje--na bilo koji nacin---
Pa zanimljivo je da meni vec ,paralelno s tim i skace nerv na desnoj nadlaktici i to je jako neprijatno,pijem magnezijum od 250mg i nadam se da ce proci,Ponekad zadrhti i oko....Inace bol u lopatici mi traje vec dugo a nekad bas probode kao iglom.
- tamaraft
- Stalni član
tamaraft napisao:Cervikalni sindrom i svi njegovi simptomi se leche i kontrolisu kombinacijom
medikamentozne terapije
fizikalne terapije
kineziterapije
ortopedskim pomagalima
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Jel se to odnosi i na nerv na ruci?tamaraft napisao:tamaraft napisao:Cervikalni sindrom i svi njegovi simptomi se leche i kontrolisu kombinacijom
medikamentozne terapije
fizikalne terapije
kineziterapije
ortopedskim pomagalima
- tamaraft
- Stalni član
Ako je uzrok ostecenja nerva na ruci cervikalna kichma onda DA!
Jel uopste moguce takvo ostecenje nerva odjednom i tako "skakanje"nadlaktice nedelju dana?