Neodredjen oblik artritisa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Bast
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:44 am

Neodredjen oblik artritisa

Post od Bast »

imam problem, vidite ovako , ja vec 7 meseci imam neku vrstu artritisa, ne znaju koju vrstu jer je jedan doktor rekao kako imam reumatoidni , drugi kako imam oligoartritis seronegativa, onda treci kako imam polyartritis seronegativa , i tako se to razvlaci . u pocetku sam pila pronizon zbog kojeg sam zavrsila u hitnoj jer sam od njega dobila napad panike i ne pada mi napamet da to pijem ikada vise, sada pijem samo rezohin vec 2 meseca , alii od njega sam jako malaksala i imam napade panike, a sto je najgore poboljsanje u vezi artritisa ne primecujem imam utisak da mi je sve gore.

da li neko jos pije rezohin i da li su 2 meseca mali vremenski period da bih uocila napredak?

i da da li jos neko od ovih odvratnih lekova ima nuspojavu napad panike i razne emocionalne setnje zato sto kod mene jako deluju na CNS i plasim se da ih uzimam , jer uz to pijem i lekove za paniku a izgleda cu morati i antidepresive jer su mi ovi lekovi upropastili zivot.

od pronizona sam smrsla 10kg i osecam se kao kostur,

znam da u srbiji ne postoji drugi lek(a ni lecenje) ali da li je neko mozda pronasao neko alternativno lecenje( jake lekove ne zelim jer vise skode nego sto pomazu )

i da , da li postoji neka fizikalana trapija za ovo? je mislim da je to od velikog znacaja
unapred zahvalna :D
rubeola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 10:46 am

Re: Neodredjen oblik artritisa

Post od rubeola »

Pazite,ova informacija je sigurna,ali ja neznam kako da dodjem do blizih podataka.Moja kuma ce verovatno morati da prima kortikosteroide,a jedna dr nam je rekla da u Nemackoj postoji sinteticki analog kortikosteroidima koji ne pravi ni jedaaan nezeljeni efekat.Za neki dan saznacu kako se tacno zove,ali mislim da je corcran...,nesto na c..Probajte da se raspitate!
Vrlo zbunjena,izrazito emotivna...
Bast
Novi član
Novi član

Post od Bast »

nisam uspaela da saznam nista ako ti nije problem da mi saznas ovde su doktori neobavesteni,

sada pijem rezochin i dat mi je i oxaceprol tj artromed od 200mg i kao da bi bilo pozeljno da pijem i Nyripan od 4mg ali ja se plasim

pije li jos neko ovaj oxaceprol i nyripan?

a da cula sam za jedan lek koju koriste u inostrastvu za RA Lodine retard 600 mg, zna li neko nesto o njiemu? i ma li ih ovde?
rubeola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 10:46 am

Post od rubeola »

Konacno sam saznala!!!
Zove se CALCORT (pronizon 5 od 6 mg)!!!
Ni jedan nezeljeni efekat!!! :D :D :D
Vrlo zbunjena,izrazito emotivna...
Zrnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:39 pm

Post od Zrnica »

Ja imam reumatoidni artritis vec 2 godine. U pocetku sam dobijala injekcije Diprofos (kortikosteroid), a zatim sam presla na metotreksat (citostatik). S obzirom da i ova dva leka imaju nezeljene efekte, pronasla sam spas u alternativnoj medicini - homeopatiji. Sada se odlicno osecam.
Ukoliko zivite u Beogradu, Nisu ili Novom Sadu, pitajte svog doktora reumatologa o mogucnostima lecenja bioloskim lekovima. Oni su jako skupi, ali sam cula da se trenutno u ova tri grada rade testiranja i da troskove pokriva Socijalno. Pre nego sto uopste krenete sa tom vrstom terapije, pogledajte na internetu i nezeljene efekte tih lekova. Ti lekovi su Mabthera, Enbrel i dr.
Srecno
Bast
Novi član
Novi član

Post od Bast »

E mozes nesto vise o toj "homeopatiji" da mi kazes? Ili mozda znas gde se nalazi to u beogradu ili imas neki broj telefona..? bila bih ti mnogo zahvalna.

pozdrav
Zrnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:39 pm

Post od Zrnica »

Homeopatija je sasvim drugi pristup lecenja od klasicne medicine. Homeopatijom se leci covek, a ne bolest! Na pregledu ti nisu potrebni nikakvi rezultati (analize krvi, urina, rendgenski snimci itd.) nego se vodi razgovor o tebi kao licnosti. Pacijent MORA biti otvoren i iskren jer jedino tako doktor moze da odredi lek. Tako da, bez obzira da li neko ima iste bolesti, lekovi su potpuno razliciti.
Udruzenje je u Novom Sadu, ali koliko je meni poznato, ima ogranak i u Beogradu. Najbolje bi bilo da prvo pogledas ovaj sajt http://www.udruzenjehomeopata.com/index.htm i da ih kontaktiras telefonom kako bi dobio pravu informaciju o homeopatama u BG.
Ja sam inace izuzetno skepticna osoba i do sada nisam verovala ni u jednu vrstu alternativne medicine. Drugarica me je ubedila da probam, a i kod nekih ljudi koji se na taj nacin lece sam videla drasticne promene na bolje.
Inace, homeopatija je i priznata kod nas i u NS ima nekoliko registrovanih privatnih homeopatskih ambulanti. Jedino doktori medicine (klasicne) koji su zavrsili homeopatsko skolovanje mogu da otvore takve ambulante.
Pokusaj, treba biti i uporan jer prvo ti se dogodi naglo pogorsanje, a tek zatim ide poboljsanje.
Nadam se da sam ti bar malo pojasnila homeopatiju.
Bast
Novi član
Novi član

Post od Bast »

hvala ti puno , skinula sam dosta sa interneta o tome pa cu videti. a znas li mozda da li ovaj Rezochin uopste deluje jer ja sam izgleda dobila i nesto na zglobovima vilice , tj jedva je otvaram , e sad ne znam da li je to od artritisa?
Odgovori