Neobjasnjivi kasalj. Potrebna pomoc!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 23, 2015 1:47 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Neobjasnjivi kasalj. Potrebna pomoc!
Pre mesec dana sam poceo da kasljem i sa jedne strane grla imao sam kao belu krastu, a sa druge belu tackicu. Prepisane su mi 3 injekcije penicilina. Kada sam isprimao to, kasalj nije prestao, a onda sam uzeo sirup Ospamox. Malo po malo, krasta sa jedne strane je nestala, dok je sa druge strane ostala bela tacka. Posle Ospamoxa ispio sam 2 biljna sirupa, i nista! I dalje kasljem, ali manje nego prvog dana. Kada sam ispio Ospamox, kasalj se malo smanjio, nekad imam periode u danu kada kasljem kao i prvog dana, a nekad malo kasljem. Pored toga, izasao mi je (mislim) herpes na ustima(vatrica). Danas sam otisao kod lekara, dali su mi jos 3 injekcije penicila, Daktanol da mazem unutrasnji deo usta i dali su mi uput za krv i urin. Pre 2 meseca sam vadio krv i urin i bilo je sve ok(ovo onako kazem, da budete upuceni). Mene plasi taj uput mnogo.. Da li moze krvna slika da pokaze neku ozbiljnu bolest? Mnogo se plasim zbog tog uputa, ne znam ni sto moram da ga radim ako imam belu tackicu i kasalj.. Samo jos da napomenem da kasalj nije bas mnogo jak, negde malo iznad sredine. Imam treci krajnik. Imam 18 godina. Poceo sam malo da pusim cigarete posle ovog kasalja, znaci ne PRE nego POSLE njegovog javljanja, pre nedelju ipo - dve. Hvala vam.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Neobjasnjivi kasalj. Potrebna pomoc!
Кашаљ може да буде последица хиљаду разлога. Испирај грло чајем од жалфије тридесетак пута дневно.
-
- Novi član
Pocecu od danas, hvala vam. Samo da pitam: Da li se mogu pojaviti bele kraste ili bele tackice(cepovi) na grlu usled alergijske reakcije? Moji su mi rekli da sam kao mali radio spinometriju(ako se tako kaze), i pokazalo je da sam alergican na duvanski dim.
hvala unapred aco, i prosli put ste mi brzo odgovorili

Trazite da sto pre uradite rentgen grudnog kosa, i da ga ocita specijalista radiologije!
uradite i krvnu sliku, i urin kako je preporuceno
prestanite da pusite
uradite i krvnu sliku, i urin kako je preporuceno
prestanite da pusite
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Чепови у грлу су знак јаке бактеријске инфекције.
Вероватно си радио спирометрију. Ако је она показала да си алергичан на дувански дим онда не смеш ни да помислиш да пушиш, па ни да боравиш у задимљеним просторима. Колико се сећам спирометрија мери капацитет плућа, па ако ти се он смањује због дуванског дима онда је то веома опасно.
Вероватно си радио спирометрију. Ако је она показала да си алергичан на дувански дим онда не смеш ни да помислиш да пушиш, па ни да боравиш у задимљеним просторима. Колико се сећам спирометрија мери капацитет плућа, па ако ти се он смањује због дуванског дима онда је то веома опасно.
-
- Novi član
Jutros sam dobio i nagon za povracanjem, pa sam zabio prst i povratio, nisam mogao da podnesem, kao da mi je knedla u grlu. Od danas ostavljam i cigare i necu vise ici u zadimljenu prostoriju. A nagon za povracanjem mi se javio kad sam ispusio par cigareta i popio kafu.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Нисмо баш сви саздани од истог материјала. Неки су од камена и никада нису болесни док их не стрефи инфаркт. Неки су много мекани па цео живот морају да се чувају ако мисле да поживе. И тако даље. Шта је ту је.