У последње време имам проблем, који се јавља само када сам на послу. Манифестује се тако што након пар сати проведених у канцеларији (у којој се непрестано смењују људи), почнем да осећам некакав немир, притисак у пределу груди и стомака (нисам сигуран). Јави ми се јака потреба да устанем, изађем из канцеларије и сл. Постанем веома раздражљив, нервозан.
Посао ми је такав читаво радно време радим на рачунару или разговарам са људима. Могуће је да са проблемом има везе сама канцеларија, која је веома комфорна у смислу величине и намештаја, међутим има велику ману: нема прозор. Осветљење је неонско, а поред рачунара у који гледам добар део радног времена, је огроман ТВ са видео надзором који се не гаси.
Имам 31 годину.
Да ли имате неки савет?
Nemir
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Nemir
Nikakvo cudo sto vam se sve to desava. Koristite svaki slobodan momenat da ustanete, prosetate malo (protegnete noge
). Kad vec nemate normalno dnevno svetlo i nacin da je prirodno luftirate, otvorite ulazna vrata od kancelarije pa neka tako udje malo svezeg vazduha u nju. Odredite sebi neko vreme npr. sat vremena posle koga bez obzira ima li stranaka u kancelariji ili ne morate da izadjete, posluzite se malo i lukavstvom pa smislite da morate iz nekog razloga da odete do susedne kancelarije 
Posle posla koristite sto vise vremena da budete napolju i uopste u pokretu.
Posle posla koristite sto vise vremena da budete napolju i uopste u pokretu.
hvala na odgovorima. pretpostavio sam sve to, ali mi je bila potrebna potvrda. Što se čaja tiče, već pijem, i to od valerijane. Kupujem u zdravoj hrani, u rinfuzi (na merenje). Moram ozbiljnije da se pozabavim ovim, osećam da mi škodi, a nema izgleda da ću u skorije vreme menjati firmu ili bar radni prostor.
PARDON
pogresio sam--mislio sam na valerijanu--sena je za nesto drugo.
svakako se potrudi da bar van posla budes sto opusteniji- da se relaksiras bar kod kuce ako ne uspevas na poslu, ali ucini koliko god mozes da nesto i tu promenis.
pogresio sam--mislio sam na valerijanu--sena je za nesto drugo.
svakako se potrudi da bar van posla budes sto opusteniji- da se relaksiras bar kod kuce ako ne uspevas na poslu, ali ucini koliko god mozes da nesto i tu promenis.