Da li neko zna?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Krleza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 07, 2012 5:02 pm

Da li neko zna?

Post od Krleza »

Interesuje me da li mi je srce slabo ili ima neke nedostatke i da li je to opasno?Moji problemi su sa spavanjem,koliko god da spavam,ne naspavam se.Osjecam da se brzo umaram(sad ne znam da li je to mozda sto nemam dovoljno kondicije ili sta vec),inace igram malog fudbala redovno.Osjecam kao da ne mogu vazduha dovoljno da udahnem i kao da se ja najbrze umorim od svih.Zbog toga sam postao pomalo i lijen.Inace slabo jedem voce(ako ima i to neke veze).Izvadio sam nalaze i sve je normalno i to cak super nalazi.Normalan broj otkucaja srca u minuti,normalan secer,pritisak...sve.Ja sam prvo mislio da mozda imam diabetes,ali kada sam izvadio nalaze i otisao kod doktora on je rekao da nema sanse da imam.Interesuje me vase misljenje i sta mi Vi predlazete?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Da li neko zna?

Post od aa_aca »

Много је фактора који могу да изазову такве проблеме. То што ти је крвна слика одлична, ништа не мора да значи. Знам много особа које су болесне, а имају одличну крвну слику. Да не спомињем питање исправности мерних уређаја и намеру лабораната.

Прво треба да решиш проблем лошег спавања. Највероватније је оно узрок твојих проблема. У колико сати лежеш, шта радиш пре спавања, да ли мирно спаваш, имаш ли каквих елеткричних уређаја око кревета, постоји ли далековод у близини твоје зграде, да ли ти је хладно док си у кревету.....
Krleza
Novi član
Novi član

Post od Krleza »

Aha...to nisam znao u vezi krvne slike...a sto se tice spavanja,legnem ranije,ne spavam u hladnoj sobi ili previse toploj i ne spavam pored nikakvih uredjaja niti cveca.Ne znam stvarno u cemu je problem,mada meni nije jasno ni ovo ostalo sto sam pitao.Da li je moguce da su sve to uzroci od nespavanja?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако се не наспаваш итекако ћеш да будеш уморан и брзо се замарати у току дана. Чак и срце може да има промене у ритму због неспавања.

Колико је то редован фудбал? Прве суботе у месецу? :lol:

Шта радиш непосредно пре спавања? Читаш ли литературу у кревету?

У колико сати најчешће лежеш и до када се занимаш са рачунаром, мобилним, ТВ-ом?

Шта једеш и пијеш пре спавања?
Krleza
Novi član
Novi član

Post od Krleza »

Pa igram fudbal,onako rekreativno.Otrpilike svaki drugi dan,nekada znam igrati 6 dana u jednom sedmici,sve zavisi....a prije spavanja,obicno sam za racunarom ili gledam nesto na tv-u,slabo citam.A sto se tice hrane,jedem svasta,obicno jedno 3-4 sata prije spavanja veceram.Cesto i slatko znam da jedem posle vecere.Sta znam,to su neke moje navike,mada ne vjerujem da to mozda ima neki preveliki znacaj na spavanje.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Много тога може да утиче на спавање.

Најгоре за добар сан је гледање у светлеће, поготово покретне слике. Избаци гледање ТВ-а, рад на рачунару и чукање по мобилном бар један сат пре легања у кревет.

Када легнеш у кревет немој ништа друго да радиш. Дакле, када кренеш у кревет то треба да је знак организму да идеш на спавање. У кревету нема читања књига, слушања музике и размишљања о сутрашњим обавезама. Ако те нешто мучи, устани из кревета, запиши на папир и врати се на спавање.

Ако једеш толико рано пре спавања, онда преједање није проблем. Можда и огладниш пред спавање па лоше спаваш.
Odgovori