Neki saveti za zdrav život

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
milan1997
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 08, 2011 3:04 pm

Neki saveti za zdrav život

Post od milan1997 »

Podzrav,
Imam 14 godina i hteo bih da prikažem nekoliko saveta koji su meni važni za zdrav život.
1. Hranite se zdravo.
2. Ne pušite cigarete.
Cigarete su jako štetne. Mnogi ljudi umiru od raka pluća, rak pluća uglavnom izazivaju cigarete.
3. Ne pijte alkohol.
4. Redovno se bavite fizičkom aktivnošću.
Ne bavljenjem fizičkom aktivnošću dovodi do raznih deformacija. Dakle treba se baviti fizičkom aktivnošću 3-4 puta nedeljno.
5. Uzimajte dosta tečnosti.
6. Spavajte duže od 8 sati.
7. Održavajte higijenu.
Higijena je od bitnog značaja za zdravlje. Javljaju se mnogi problemi usred ne higijene.
8. Ne koristite narkotike.
9. Redovno posećujte lekara.
Redovno posećujte lekara. Neke bolesti se mogu otkriti na vreme i ukloniti. Preporuka posetite lekara na svakih 6 meseci.

Bilo bi mi drago kada bi ste i vi nešto dodali.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Neki saveti za zdrav život

Post od tamaraft »

Ja bih dodala samo ovo:

Ne opterecujte se pravilima zivota jer pravila za uspesan i zdrav zivot nema!

Trudite se da nauchite kako da prepoznate pormene koje vam se desavaju u oragnizmu i mnogo vishe paznje u zivotu posvetite ljubavi, upoznavanju ljudi, upoznavanju samoga sebe.

Bavite se poslom koji volite da radite ili bar imajte hobi koji vam je dovoljno zanimljiv i stimulativan!

Uchite, chitajte, uchite novi strani jezik, iskoristite to sto zivimo u savrmeenom dobu kada su vam preko interneta dostupne mnoge stvari za dz.

I nemojte da drzite osecanja u sebi, recite svima shta osecate i kako se osecate!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

INTERESANTNO JE DA JEDAN CETRNAESTOGODISNJAK ZAPOCINJE OVU TEMU-NISAM BAS SIGURAN DA LI JE TO DOBRO ZA NJEGA SAMOG_DA VEC RAZMISLJA O TOME IAKO JE VEOMA ZRELO RAZMISLJANJE-MISLIM DA JE ZA TVOJE GODINE NEPOTREBNO-SUVISNO??????

a dodajem i ja nesto
NE SHVATAJTE ZIVOT PREOZBILJNO-TO ZNA DA OPTERETI-PA ODVEDE U STRANU_PATNJU ZA NEOSTVARENIM-NE PRETERUJTE U AMBICIJAMA-OSLOBADJAJTE SE STRAHOVA KOJI VAM SE NAMECU I NE MOZETE IH NEKAD IZBECI
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

auuu tamara, po ovome sto si rekla ja onda vodim strasno los zivot... :roll: :lol:
treba raditi stvari u kojima uzivamo, sve ostalo treba bataliti...
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

EEEE pa sad????????
Neko uziva da svaki dan popije pola litra rakije i popusi 3 pakle cigareta a neko da tuce zenu svako vece hehe---ne treba brkati ovce i lonceeeeeee
SLAVKO SLAVKOOOOO???????
milicaradovanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2012 9:48 am

Post od milicaradovanovic »

Tako mlad a tako inteligentan.Svaka ti cast! poz :lol:
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

dobro vaso, nisam mislio na ispijanje rakije i pusenje cigareta, mislio sam na obicne stvari, recimo, nekome prija setnja a nekome prija, recimo, voznja bicikla, neko bi radije da se karta a neko da ukrsta reci, to kazem...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

nisam ni rekla da svi moraju da treniraju i budu profi sportisti vec da u builo cemu shto radis uzivas!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Ja bih pre to definisao---
DA POKUSAS DA SE BAVIS NECIM STO TE BAREM NE CINI NESRECNIM ILI DA NISI PRISILJEN DA RADIS NESTO IZ RAZNIH RAZLOGA-jer danas je teeeeesko naci takav posao ili hobi koji ce te ciniti srecnim i zadovoljnim--i sve to zavisi od osobe do osobe-nekom je zadovoljstvo raditi kao kancelarijski sluzbenik a neko bi bio nesrecan da to radi ili recimo,neko je srecan kad lepi plocice i kreci a neko to ne bi nikad mogao raditi--
ZNACI PREMA SVOJIM AFINITETITIMA A BOGAMI I MOGUCNOSTIMA-al najvaznije je shvatiti da je svaki rad korisniji u svakom pogledu nego nerad-i da oplemenjuje coveka jer je prirodno da tako bude,,,svi oni koji ne vole da rade ili traze iskljucivo posao koji vole-a tesko da nadju, mislim da moraju da ZASTRANE-nazalost-pa izlaz traze u alkoholu,drogama,kriminalu--
CENI I POSTUJ SVE LJUDE_MAKAR I SA NAJMANJE KVALITETA PA CES BITI ZADOVOLJAN makar ti i ne uzvracali????
Jedna poslovica kaze--NEMA LOSIH LJUDI SAMO LOSIH NAVIKA-a ja dodajem-navike se daju promeniti.
SRECNO SVIMA
milan1997
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 08, 2011 3:04 pm

Post od milan1997 »

Nadam se da vam se svidela tema... Neke savete sam totalno zaboravio. Drago mi je da ima dobrih ljudi na forumu! Eto ko ima Facebook moze da me doda za prijatelja http://www.facebook.com/profile.php?id=1678843824
Pozdrav!
Odgovori