nefro

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

mani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 10:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od mani »

Lepo, hvala necemo se vise DAVITI.
nista
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Primili dijetu? Zadovoljni? Ako još nešto treba, tražite.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
mani
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od mani »

Da primio sam dijetu, zadovoljan i zahvalan.HVALA
nista
mani
Novi član
Novi član
Kontakt:

klirensi

Post od mani »

Da li mogu dobiti vase misljenje ?
IgA nephropathia

Novi rezultati pokazuju smanjene vrednosti klirensa kreatinina= 64 ml /min, i klirens ureja= 24.31 ml /min. , proteinurija/24h =0.47/l
Inace prethodni u oktobru su bili klirens kr. 100 ml/min
Imam zakazanu kontrolu tek 11 marta pa me je malo strah zbog pada vrednosti . Takodje me zanima sta eventualno utice na smanjenje funkicije,?

hvala
nista
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Re: klirensi

Post od draganvma »

mani napisao:Da li mogu dobiti vase misljenje ?
IgA nephropathia
Novi rezultati pokazuju smanjene vrednosti klirensa kreatinina= 64 ml /min, i klirens ureja= 24.31 ml /min. , proteinurija/24h =0.47/l
Inace prethodni u oktobru su bili klirens kr. 100 ml/min
Imam zakazanu kontrolu tek 11 marta pa me je malo strah zbog pada vrednosti . Takodje me zanima sta eventualno utice na smanjenje funkicije,?

hvala

ne sećam se kolika je bila proteinurija, 470mg svakako, ako je prethodno bila ispod 150mg, zavređuje detaljniji pregled... što se klirensa tiče, relevantniji je tzv suvi klirens tj klirens po Cockcroft-u, jer na njega ne utiče način sakupljanja 24h-urina...
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
mani
Novi član
Novi član
Kontakt:

pitam se

Post od mani »

Prethodna proteinurujau Oktobru je bila 0.36gr/24h (0.18/L), a ova nova 0.97/24h(0.47/L). Dakle pitam se da li sam ja ishranom ili mozda upala sinusa(nosa) koju sam imao pogorsao stanje ili je jednostavno bolest takva .???
I jos jedno, cini mi se da je IgA nefropatia nasledna sa muske strane ,istina ili ne?
nista
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Re: pitam se

Post od draganvma »

mani napisao:Prethodna proteinurujau Oktobru je bila 0.36gr/24h (0.18/L), a ova nova 0.97/24h(0.47/L). Dakle pitam se da li sam ja ishranom ili mozda upala sinusa(nosa) koju sam imao pogorsao stanje ili je jednostavno bolest takva .???
I jos jedno, cini mi se da je IgA nefropatia nasledna sa muske strane ,istina ili ne?
1. svaka akutna upala, bez obzira na lokalizaciju moze pogorsati stanje bubrezne funkcije, pa tako i povecati gubitak proteina i snizenje klirensa...javite se svom lekaru a ako je period do kontrole dug, idite kod nekog nefrologa privatno.
2. nije utvrdjena tacna etiologija i nasledje. Filozofski ali je tako: moze a ne mora.
3. svakako, dijeta sa restrikcijom proteina u ishrani je na broju 1.!
dexy86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2010 8:33 am

Re: nefro

Post od dexy86 »

@draganvma
Klasicni BALKANSKI DOKTORI!!!
To je tako kod nas!
Ako niste raspolozeni za odgovore ne morate coveku tako odbrusiti!
Covek je zabrinut za svoje zdravlje, bio je kod lekara ali nemaju vremena da mu objasne sve,...
tj mrzi ih isto kao i Vas sto je mrzelo.
A mogli ste okaciti gore na forum dijetu, jer verovatno ima dosta obolelih od te bolesti i koliko sam uspeo prosle godine da vidim neke statistike ova boest je u porastu na nasim podrucjia.
I ja sam bolujem od te bolesti imam 25 god, jos u svojoj 12 god su mi utvrdili sa biopsijom tu bolest, vec od tad kao mali sam se zantiresovao za tu bolest, pa sam stalno po netu gledao i citao jer kao sto reko nasi doktori nemaju zivaca da objasne ali sva sreca ja sam imao jednu doktoricu (decije) koja nam dosta pomogla.

@mani, tu leka nema ali to ne znaci da ne mozete voditi kvalitetan zivot, NAGLASAVAM DA NISAM DOKTOR, vec iz svog iskustva naravno svaki organizam je drugaciji....
Meni su moji roditelji utuvili u glav da mi nije nista i ja sam tako i ziveo, cak se bavim i sportom 3x nedeljno mali fudbal, mada doktori kazu da ne bi trebao, mada opet sta oni znaju, SVE JE COVEKU U MOZGU!!!! Znaci sta vi sebi postavite-kazete tako ce biti!!!!
I tako pravilno se hranim pokusavam da drzim kilazu ali ne drzim tu neke dijete jedem sta stignem samo pokusavam da jedem pravilno tj vremenski, dorucak negde oko 9 rucak oko 12 pa oko 15 neko voce i onda vecera najkasnije u 18, merim pritisak s vremena na vreme, i jednom god idem na preglede sa krvnim pretragama!
Nemoj te da brinete.
Da ne kazem da ja imam jos i problema sa stitnom i srcem, mada necete verovatni OPET SVE JE U GLAVI STITNU sam tako resio, !!!!!
Odgovori