Pozdrav svima,
Imam pitanje u vezi moje bake.
Ona ima 70 godina, udovica je već 20 godina i živi poprilično miran život. Od prošle godine ima problem koji joj jako smeta, ali i svima nama. Tokom letnjih meseci ima kako ona to naziva "nedostatak vazduha", pa ima potrebu da otvara sve prozore u kući. Naravno, na ovim temperaturama to sve nas dovodi do ludila, a dve klime ne pomažu kada toplota ulazi sa svih strana. Ranije smo zatvarali prozore kad god prođemo pored njih, dok jednom umalo nismo zvali hitnu pomoć jer je mislila da će pasti u nesvest kada joj se slošilo. Ima lošu cirkulaciju tako da njoj vrućina ne smeta kao nama. Probali smo sa različitim režimima klime, čak i sa prenosivom klimom koju smo pozajmili od komšija, nije bilo efekta. Ne znam kako bih to opisao, ali kao da joj je konstantno potreban svež vazuh pun kiseonika. Što se tiče higijene našeg doma na visokom je nivou tako da otvaranje prozora zbog nekih mirisa, ustajalosti ne može da bude uverljiv razlog.
Da li postoji neko rešenje za ovaj problem, lekar kojem bi mogli da se obratimo ili bilo šta drugo kako bi pomogli sebi i njoj?
Unapred zahvalan unuk,
Dalibor Damjanović
Nedostatak vazduha (žena, 70 godina)
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 04, 2013 12:39 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 04, 2013 12:39 pm
Re: Nedostatak vazduha (žena, 70 godina)
Zaboravih da napišem da boluje od reumatizma i da uzima lekove za to, kao i lekove za cirkulaciju. Osim toga poprilično je pokretljiva za ženu svojih godina (poredeći je sa njenim poznanicama ...)