Necuveno !!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Necuveno !!!

Post od gogi999 »

Zelim da jedno negativno iskustvo s podelim s vama.

Posto sam imala ginekoloski problem koji nije mogao da ceka otisla sam u najblizu privatnu kliniku na pregled.
Telefonom sam se informisala kakva je cena pregleda i dobila odgovor koliko ce to najvise kostati.

Posle obavljenog pregleda saopstena mi je veca cena no sto mi je receno na pocetku a na moje pitanje zasto tako odgovoreno mi je da je ipak uradjen jedan bris vise i da je to sada lekar saopstio da je tako i da ne mogu da mi daju fiskalni racun jer trenutno im ne radi masina!

Posle par dana dobila sam poziv sa klinike da su rezultati goovi,da dodjem po njih i dobijem terapiju,sto sam ja i ucinila.
Nakon saopstenja terapije od strane lekara(trajalo je oko 20 minuta)i dobila sma obavestenje na izlazu da moram platiti cenu jos jednog pregleda na sta sam se ja zgranula.
Negodovala sam jer mi je u startu receno da u tu cenu ulazi i odredjivanje terapije.Ali i oni su se branili recima da taj dolazak lekara mora neko da plati jer on dolazi zbog mene!!!!

Mislim da mi se pritisak popeo na 200.Na kraju su mi rekli da mogu platiti pola od toga ili da ne platim i da ne dolazim vise.
Naravno opet nisam dobila fiskalni racun.

I I sada recite vi meni sta da uradim?Osecam se krajnje prevareno.Razmisljam da ih prijavim inspekciji i to cu najverovatnije i uraditi a doticnog lekara posetiti na njegovoj drzavnoj klinici!!!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Re: Necuveno !!!

Post od danka »

Sto ne napises koja je to privatna klinika!
Jer tu nije bitno ime lekara vec rad teklinike!
Zato treba napisati koja je, sta si dozevela si vec napisala, a ako neko ima prijatna iskustva niko mu ne brani da napise.

Licno mi jako smetaju takve stvari i imas prava da trazis cenovnik, mada i tu ima caka: na primer negde naplacuju odvojeno ono ispiranje ushiju i to svako uvo naplate obaska, a ako treba oba uha, onda ima kao neki popust.
Dok u ushnim klinikama to ulazi u cenu pregleda (ali samo ako je potrebno, naravno).

Tako da treba ici za ushi bas kod privatnog ORL, kod ginekologa treba ici kod onoga koji ima svoju privatnu bas ginekol. ordinaciju, jedino kod kardiologa idem u opstu priv. kliniku, mada i tu jos uvek lutam...

Na kraju se sve svodi na poverenje, a danas je tesko verovati jer svi samo pare gledaju, the....

Poenta je da ne smemo dozvoliti da privatne ordinacije postanu iste kao i drzavne!!!
A to samo od nas zavisi!!!!

Ja sam imala neke zamerke i posle lepo obavljenog razgovora sam dobila popust od 10% sto je krajnje profesionalno..... tako da treba ukazivati na popuste ali na konstruktivan nacin.

pozdrav, gogi
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Cudi me da se samo Danka oglasila.Znaci li to da niko nije doziveo nikad slicnu neprijatnost?Ili mozda prijatnost pa da me ubedi da sam ja usamljen slucaj i da sam eto slucajno naletela na takvu klinuku?
Ne bojim se da napisem ime klinike ali mislim da se imena na forumu brisu.Sto da ne ,neka ljudi budu oprezni kad zakazuju preglede i neka se detaljno informisu.

Mada,sta vredi?To sam i ja uradila pa eto ispalo je da menjaju cene kako im se dopadne.Kao kad frizer vidi da ti se dopadne frizura pa hajde da ti naplatim vse!

Sta vredi i da im kazete svoje zamerke kad vam i sestra i vlasnik klinike(konsultovan preko telefona) kaze da platite koliko mislite a ako ne nemojte dolaziti vise!Pa ne mogu verovati svojim usima!Kao na pijaci.Pa ko bi pametan opet otisao tamo?
Prijavila bih odmah samo ne bih da naudim lekaru koji je svojski uradio pregled,nego mislim da kontrolu obavim u njegovoj maticnoj bolnici da vidim kakav ce tamo biti?
Meni je taj lekar prosto "nametnut"da se vidimo licno kad rezul;tati budu gotovi i da mi prepise par recepata za sta su to vrednovali kao novi pregled.Mogao je lekar i da odreaguje i kaze da nije uradio ponovni pregled...ali eto...ne zna covek sta da misli?Sve nevin do nevinoga.

Zanimljivo je da je moj predhodni lekar imao ordinaciju i bio i na drzavnojn klinici.Super je sve odradio a kad su testovi bili gotovi njih mi je preko telefona saopstila "njeno visocanstvo" sestra.Posto sam imala pitanja za dr, ona mu je to prenela telefonom pa onda javila meni pa onda opet pitala njega pa onda mi na kraju poslala SMS poruku kako da koristim preparate.
Kad sam sada krenula na put ja sam htela da odem do njega jer sam imala nekih tegoba a sestra mi je saopstila da ne moze u naredne dve sedmice jer je guzva.(opet ono,dobrodosao jednom a za drugi put...videcemo.)
I eto tako se ja obreh u dticnoj klinici...
pozdrav
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ne mislim da se imena klinika brisu. Ako su bili tako bezobrazni (a koliko mi se cini ne smeju a da ne daju racun) ja bih ih licno odmah prijavila inspekciji i slobodno ovde napisala o kojoj se klinici radi. Privatne klinike ipak zive od reklame, a ako su prema svojim PRIVATNIM pacijentima takvi, ne trebaju ni da ih imaju! Na tvom mestu ja sigurno NE bih platila razliku, pa neka s obzirom da ne daju racun dokazu da nisam platila!!!
A i pitanje je gde je otisao toj novac, klinici, ili sestri koja je to naplacivala. Trazila bih pri tom odmah i da me primi neko na odgovornijem polozaju...pa da vidis kako se oni tamo uzvrpolje!
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Napisacu...vrlo brzo.
pravedna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 9:38 am

Post od pravedna »

Izvini, ali koga ti to zezas?

Ne znam sta glumis ili reci ime klinike ili nisi trebala ni pisati.

Naravno da smo svi, a pogotovo oni koji cesce posecuju lekare, imali neprijatna iskustva, pa cak i gora od tvog i to ne samo kod privatnika nego i u drzavnoj sluzbi, ali o tome ili se zalis ili ih "kaznis" losom reklamom.

Ti ovim tvojim nisi dobila nista sem sto si se malo mozda smirila, jer si podelila lose iskustvo sa jos nekolicinom na forumu.

Pozdrav i razmisli o svemu
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

pravedna napisao:Izvini, ali koga ti to zezas?

Ne znam sta glumis ili reci ime klinike ili nisi trebala ni pisati.

Naravno da smo svi, a pogotovo oni koji cesce posecuju lekare, imali neprijatna iskustva, pa cak i gora od tvog i to ne samo kod privatnika nego i u drzavnoj sluzbi, ali o tome ili se zalis ili ih "kaznis" losom reklamom.

Ti ovim tvojim nisi dobila nista sem sto si se malo mozda smirila, jer si podelila lose iskustvo sa jos nekolicinom na forumu.

Pozdrav i razmisli o svemu
Izvini "pravedna",
Ja stvarno ne razumem tvoje pitanje?Zar stvarno mislis da ja nekog zelim da "zezam"?(to si ti rekla).
Verujem da i od loseg postoji gore samim tim sto sam i gora (kako kazes) iskustva imala u svom dugogodisnjem stazu "njegove malenkosti pacijenta".
Vidim da ne zivis u Beogradu pa je samim tim mala verovatnoca da "naletis" bas na istu ordinaciju...prema tome....ja itekako razmisljam o svemu ali...razmisli i ti! :)
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Pa ni ja ne razumem tvoju misterioznost....
Iako se licno ne nalazim medju onima koji na tu kliniku mogu naleteti, ima mnogo ljudi na ovom forumu koji mozda hoce, pa mislim da nije lose postedeti ih neprijatnosti i nepotrebnom trosku...
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ma, nije to misterioznost vec opreznost!
Ja to razumem.
Evo, na N.Bgd-u je postojala (2.005.te!!!) ordinacija"Spiridon" (negde kod hotela YU).
I sta se desilo:
- ja zakazala kod decijeg dermatologa (deca me zamolila da im nadjem dobrog dermatologa i meni tu preporucili neku profesorku) - vec svi znate koje probleme sa kozom je imao moj unuk (i dalje ima, ali tada je sve to bilo generalizovano, pomenulo se - ne povratilo se).
Naravno, ja kazem da deca dolaze tad-i-tad i kazem iz koje zemlje dolaze jer su se zadrzavali kratko vreme.
I sta se desilo?
Odveli smo ih tamo, ali od profesorke ni od korova, vec je poslala neku njenu ucenicu.... jel` treba da kazem da su se deca osetila povredjenim?
I, ko je bio kriv?
JA! (a i jesam jer nisam proverila kako treba!)

Onda sam zvala tu kliniku i lepo im rekla kol`ko smo nezadovoljni (jer mali je bio na lecenju kod odlicnih lekara, a ovde u Bg ga odevli neke pocetnice koja je davala nebulozne savete).
ZAvrsilo se tako sto su ovi iz"spiridona" (vlasnica koja je lekar i koja nije cak ni ljubazna tada bila) ponudili da dodjemo naknadno (ne secam se dal` bi dosla da famozna profesorka, a poenta je da bi taj pregled bio besplatan).
Naravno da smo to `ladno odbili jer je mojoj deci tada vreme bilo dragoceno, a upravo su im to ukrali ovi iz"spiridona"!

Posle smo nasli nekog drugog profesora u u ordinaciji belmed.... (ili kako se vec zove ona ordinacia preko puta sajma) gde je taj profesor dao iste savete kao i lekari u zemlji u kojoj zive (sto je i normalno), ali je mali pozivan na kontrole svaki cas, sumnjam da je bilo za tim potrebe,... kontrole su tada bile 50% od cene i to je i razlog tako cestih kontrola... nismo bili uopste zadovoljni...(oni su tada bili skuplji nego ostali, ne znam zasto, ali mislim da na njihovom sajtu postoji cenovnik i cene su im poprilicne - nit ih hvalim nit ih ne hvalim, ja nisam kod njih isla, ali spiridon je pre 5 godina bio los i NE preporucujem ga uopste, ako jos uvek postoji).
pozdrav
Odgovori