Natecena noga

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
boban.simeonovic.mes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 18, 2016 10:21 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Natecena noga

Post od boban.simeonovic.mes »

Leva noga je natecena vec nedelju dana,boli samo na odredjenom mestu na cevanici.Otok je prvo bio mali pa se rasirio.Kad odmaram nogu otok se povuce.Ranije sam imao ubrzan rad stitne zlezde.Doktori su rekli da ima veze sa venama i da nije nista toliko strasno.Voleo bih da cujem jos necije misljenje.Hvala.
Slika
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Re: Natecena noga

Post od tanja68 »

Trebalo bi da odes kod vaskularnog hirurga i uradis ultra zvuk donjih ekstremiteta. On ce tacno znati sta je u pitanju i prepisati ti terapiju. Koliko ja vidim modrica nije ni malo naivna pa bi morao stalno da je mazes hepatrombinom. Shvati ovo vrlo ozbiljno i nemoj oklevati sa odlaskom kod lekara jer ovo stanje, ako nije vec komplikovano, moze da se iskomplikuje. Vaskularac ce ti odrediti terapiju koje se strogo pridrzavaj uz mirovanje.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

modrice ili blage kontuzije mogu da nastanu kao rezultat povrede ili udarca zbog cije jacine puknu krvni sudovi u okolini. ..tada se pojavi odredjena fleka ispod koze.

- upocetku je modrica crvene ili rozikaste boje... kasnije poprima ljubicastu ili plavu boju, a kada prodje jos par dana, menja se iz zelene u zutu, a zatim potpuno nestaje...

modrice se jos nazivaju i hematomi ili ehimoze... ako se pojavljuju cesto bez ociglednog razloga, trebalo bi da se konsultujete sa lekarom zbog tog zdravstvenog problema.
boban.simeonovic.mes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 18, 2016 10:21 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od boban.simeonovic.mes »

Posetio sam obicnog hirurga,preporucio mi je da mazem hepalpan 5000 i da pijem Chymorali amoksicilin.Takodje mi je preporucio da nabavim vaskularnu carapu ili kako se vec zove.
Odgovori