Molim odgovor na pitanje :
Zasto se cesto kod ljudi koji su operisani javi tromb?Kod nekoga bude neposlerdno posle a kod nekog cak i par meseci.Moze li neko objasniti zasto tako,od cega to zavisi i postoji li nacin da se to predvidi i spreci?
Hvala.
nastanak tromba posle operacije
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: nastanak tromba posle operacije
ja posle operacije polomljenog skocnog zgloba primam injekcije vec 10 dana a posle treba da nastavim po 1 andol dnevno zbog sprecavanja tromba
Da,bas me zanima jel to uvek prepisuju ili procene gde i kada treba?Zasto u tom periodu posle operacije je ucestalija mogucnost nastanka tromba?
Dugo se vec niko nije oglasio po ovom pitanju.
Izvini a koje injekcije primas i koliko dugo treba da pijes andol?O kom godistu je rec?
Dugo se vec niko nije oglasio po ovom pitanju.
Izvini a koje injekcije primas i koliko dugo treba da pijes andol?O kom godistu je rec?
uvece pre operacije pocinje terapija tim injekcijama zovu se valjda clarex ali nisam sigurna.A ja sam 73 god. i mislim da nema veze sa godistem jer dok sam bila u bolnici na ortoprdskom primali su svi koji su operisani,a ja sam polomila nogu i operisan mi je skocni zglob.Za andol mi jos nisu rekli koliko dugo treba da pijem jer sam ja operisana 16.02 a tek od danas sam pocela sa andolom.
"Nepravilan" to krvi posle operacije i ostecenja krvnih sudova koja nastaju za vreme operacije stvaraju uslove za nastanak tromba. Terapija koja se daje, dovodi do rastvaranja eventualno nastalih tromba i sprecavanja nastajanja novih. Eto to je sustina. Ako vas vise interesuje mehanizam, mozete procitati ovaj clanak: http://en.wikipedia.org/wiki/Virchow's_triad
pozz
pozz
Zanima me jer mom detetu posle opeacije nisu dali nikakvu terapiju a i ostalima koji su perisani s njim.
Znaci,jel se uvek propisuje terapija ili ne i od cega zavisi?od nase operacije je proslo par meseci.
Znaci,jel se uvek propisuje terapija ili ne i od cega zavisi?od nase operacije je proslo par meseci.
Tesko je sve pacijente staviti u isti kos, pa je tesko i reci da li je nesto trebalo uraditi ili nije. U konkretnom slucaju, od lekara koji je lecio vase dete, mozete saznati sve pojedinosti u vezi terapije koja mu je data ili nije data. Pozdrav!