NASTANAK SIDE

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Jovanbns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 5:14 pm

NASTANAK SIDE

Post od Jovanbns »

Caooo, imam jedno pitanje, mnogo me zanima. Ja sam do skoro mislio da je sida nastala polnim odnosom izmedju dva muskarca, naravno bez zastite, a sada sam nasao na netu, da je sida presla na ljude od majmuna, pa me zanima, da li je moguce da sida, to jest hiv, pri polnom odnosu izmedju dva muskarca koji nisu hiv pozitivno?!
Milicapilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am

Re: NASTANAK SIDE

Post od Milicapilica »

Eh slatko se ismejah na ovaj tvoj post.....
AKo vec "citas" onda procitaj dobro sta pise i trebalo bi da razlikujes dva pojma: nastanak i prenosenje.
A zna se vec dugo godina da se sida prenosi sexualnim putem i da uopste ne igra ulogu dal si homo ili heteroseksualno orjentisan. Ovaj virus prenosi se putem krvi! A kako je nastao to danas vise i nije vazno, vec je bitno zastiti se od njega!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Jovanbns
Novi član
Novi član

Post od Jovanbns »

da, da, jesam bio malo nejasan, ali ni meni samom nije bas najjasnije. Znam da se prenosi seksualnim putem, ali me zanima, da li je moguce da hiv nastane u telu coveka, kao posledica homoseksualnog odnosa?!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Virus ne moze da NASTANE u organizmu, moze samo prilikom nezashticenog odnosa da se prenese sa zarazene osobe na nezarazenu i tako postane aktivan u organizmu!

Prestanite da govorite i razmishljate o NASTANKU virusa, virus je NASTAO u laboratoriji, a PRENOSI se sa choveka na choveka putem krvi, vaginalnih sokova, sperme, pljuvachke, majchinog mleka...

Prochitajte tekst u wiki koji sam vam poslala, ako ne skapirate sistem prenosenja i delovanja virusa onda ne znam kako drugachije da vam iko objasni!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Jovanbns
Novi član
Novi član

Post od Jovanbns »

to me je zanimalo...hvala na odgovoru:DD
Odgovori