Narcisoidnost ili šta?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Duchess
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 2:13 pm

Narcisoidnost ili šta?

Post od Duchess »

Primetila sam da imam oooogromne oscilacije u samopouzdanju, i to vezane npr. za to da li mi je izašla bubuljica i da li mi je kosa isfenirana onako kako sam zamislila. Cela situacija ide do toga da sam nekim danima savršeno komunikativna i bolesno samouverena, a drugim danima sam toliko nezadovoljna svojim izgledom da ne mogu normalno da komuniciram, saplićem se o jezik, nekad mi je i problem da pogledam čoveka u lice, i to je pocelo na poslu da mi pravi probleme. Najgore je to što objektivno ja sasvim dobro izgledam, i toga sam svesna, ali nekad ne mogu sebi to da objasnim. Inače, imam 30 godina, muža sa kojim se super slažem, rešena sva egzistencijalna pitanja, i svi mi kažu da mi u životu ništa ne fali, a ja nesrećna.

Naravno ne očekujem da mi neko ovde reši problem, ili ustanovi dijagnozu (koleginica mi je preporučila sajt, jer se ona ovde informisala o mnogim problemima koje je imala). Nameravam da idem kod psihijatra, i trenutno sam u procesu potrage za nekim ko je dobar. Zanima me da li neko ima sličan problem, i šta radi u takvim situacijama?
Jai Mahakali, ayo Gorkhali!
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

Koliko se brzo smenjuju te oscilacije? da li se to radi o satima,danima,nedeljama...?

Mozda to kod vas ima veze i sa menstrualnim ciklusom?
Duchess
Novi član
Novi član

Post od Duchess »

Hmmm, što se tiče ciklusa, nisam pratila, i hvala na ideji, posto cu sada obratiti vise paznje na to. Iskreno, mislim da definitivno nije u pitanju PMS, jer sam u toku PMSa razdrazljiva i agresivna pre nego mirna i povuchena. Čini mi se da na 5 dobrih dana imam jedan loš, ali nisam ni što se toga tiče sigurna, tako da ću sada i to pratiti.

Hvala na odgovoru, sad npr imam ideju da uzmem period od mesec dana i da zapisujem kada je sta bilo, pa da vidim da li postoji šablon.
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

Nisam ni mislio na PMS,ali recimo,u vreme ovulacije,znaci sredinom ciklusa, dosta zena se oseca pozeljno i raspolozeno.

Nije losa ideja da belezite u kalendaru "dobre i lose dane". Nece to sigurno biti u potpunosti vezano za hormone,ali mozda cete i primetiti neku pravilnost.

U svakom slucaju, dobro je sto ste svesni svog problema, sto ga analizirate i pokusavate resiti.
Duchess
Novi član
Novi član

Post od Duchess »

Svesna sam ja uveliko, i pokušavam već dugo da rešim taj problem, i mislim čak da znam uzroke, ali samostalno ne mogu da se iskobeljam. Moraću u svakom slučaju da nadjem profesionalnu pomoć. Do tada pravim "kalendar raspoloženja". :)

Još jednom hvala i pozdrav!
Odgovori