Pozdrav,
veoma sam napet zbog posla. Primetio sam da mi se povremeno vec 10-tak dana desava da kad krenem da spavam i kad me uhvati onaj prvi san (stanje izmedju budnosti i pravog sna) osetim kao da mi se disanje toliko usporilo da se naglo probudim i udahnem vazduh...
Danas sam bio jako iscrpljen i vec oko 10 sam zaspao, odnosno bio u tom nekom polusnu, radio mi je bio ukljucen, jasno sam cuo koja je trenutno muzika i nekoliko puta mi se desilo to kao da mi se disanje uspori toliko da me to prakticno trgne, kao da u polusnu zaboravim da udahnem vazduh, eto u najkracem...
Inace kad zaspim to mi se ne desava i san mi je bez prekida...
Ako nesto znaci imamo povisen nivo holesterola u krvi, ali nisam gojazan i bavim se stresnim poslom...
Napetost i nedostatak kiseonika u polu-snu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
KojicBojan
- Novi član

- Pridružio se: Uto Feb 23, 2010 11:36 pm
- tamaraft
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Napetost i nedostatak kiseonika u polu-snu
Imate neshto sto se zove sleep apnea!
Potrazite vise o tome po internetu!
Potrazite vise o tome po internetu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: Napetost i nedostatak kiseonika u polu-snu
Ja sam imao slične probleme i u toku pokušaja da zaspim sam osećao nedostatak vazduha i mučninu i naglo trzanje (imao sam osećaj da nemam vazduha i da ću povratiti). Toliko noći sam ostajao budan i nisam smeo da zaspim da sam se ekstremno uplašio.
Kroz glavu su mi prolazile razne bolesti, kao što su astma(nijedan nalaz nije potvrdio ali ja sam se i dalje toga plašio i na kraju je sve ispalo super) i mnoge druge , što je povećavalo moj strah .
Nakon uzimanja terapije lexilium 1.5 mg, nakon šetanja 12 km po temperaturi od 35 stepeni,igraja fudbala na plaži, došao sam do zaključka da je sve u glavi.
Sve je rešio odlazak kod psihijatra i terapija sa lexilium 1.5 mg nakon čega sam se osećao fenomenalno ali to nije bilo dovoljno pošto sam nastavio sa starim načinom života.
U tom periodu sam provodio na kompjuteru svega do 1 sat, ali čim je krenula škola zatvorio sam se i krenuo sa provođenjem na kompjuteru od 14:00 do 20:00 sve se vratilo (nedostak vazduha u nekim situacijama, na času,za kompjuterom,prilikom buđenja) sem te mučnine .
Zanimljivo je to da prilikom razgovora sa nekom osobom,sporta,čudnih situacija(ako je neka lepa djevojka u blizini) ti problemi nestaju, što je i za mene razlog da se ne bojim .
Evo juče je kod nas na moru padao snijeg i tokom nastave bio sam toliko srećan da nisam imao ni jedan problem vezan za disanje
Zato prvo trebaš da odeš kod psihologa na razgovor, pa ako ne bude poboljšanja onda kod doktora.
Ako ispadne da je "sleep apnea" mislim da nemaš razloga za brigu .
Kroz glavu su mi prolazile razne bolesti, kao što su astma(nijedan nalaz nije potvrdio ali ja sam se i dalje toga plašio i na kraju je sve ispalo super) i mnoge druge , što je povećavalo moj strah .
Nakon uzimanja terapije lexilium 1.5 mg, nakon šetanja 12 km po temperaturi od 35 stepeni,igraja fudbala na plaži, došao sam do zaključka da je sve u glavi.
Sve je rešio odlazak kod psihijatra i terapija sa lexilium 1.5 mg nakon čega sam se osećao fenomenalno ali to nije bilo dovoljno pošto sam nastavio sa starim načinom života.
U tom periodu sam provodio na kompjuteru svega do 1 sat, ali čim je krenula škola zatvorio sam se i krenuo sa provođenjem na kompjuteru od 14:00 do 20:00 sve se vratilo (nedostak vazduha u nekim situacijama, na času,za kompjuterom,prilikom buđenja) sem te mučnine .
Zanimljivo je to da prilikom razgovora sa nekom osobom,sporta,čudnih situacija(ako je neka lepa djevojka u blizini) ti problemi nestaju, što je i za mene razlog da se ne bojim .
Evo juče je kod nas na moru padao snijeg i tokom nastave bio sam toliko srećan da nisam imao ni jedan problem vezan za disanje
Zato prvo trebaš da odeš kod psihologa na razgovor, pa ako ne bude poboljšanja onda kod doktora.
Ako ispadne da je "sleep apnea" mislim da nemaš razloga za brigu .