napadi panike !!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
mis17
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 21, 2013 7:12 pm

napadi panike !!!

Post od mis17 »

pozdrav,
godinama sam imao probleme sa napadima panike-iako nisam znao da je to u pitanju uvjek sam mislio da je to neka bolest koji oni ne mogu da otkriju,negdje od 18 god. do 20 mi se to izgubilo u vidu napada samo mi se javljalo ako bih negdje morao da idem i td..da bi mi se sa 20 god. opet javili jaki napadi u vidu jake vrtoglavice i straha koji bi se javili par puta na dan i nestali ali bih imao problem da izadjem napolje da se odaljim od kuce i tako ,sve iz straha da mi se ne desi to opet. onda sam otisao kod psihijatra i od tada to jest od oktobra pijem zoloft 50 mg to je 3 mjeseca i nekih 10-tak dana e sad osecam se bolje najvecu promjenu vidim kada vozim auto ne desavaju mi se te vrtoglavice i taj pritisak u tolikoj mjeri takodje nisam ni imao napad ali se ne osceam 100 % lakse ..da li je to normalno ili na mene ne djeluje ovaj lijek pa cu u slucaju da je tako morati da mijenjam antidepresiv???
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: napadi panike !!!

Post od vasa »

Mislim da ce ti trebati jos bar pola godine da budes dobro a kad ce biti toliko dobro da mozes i smanjiti i potpuno prestati sa lekovima to ce ipak doktor odluciti u zavisnosti kako budes reagovao na smanjivanje doze.
Ja pijem 3 godine antidepresive i sedative--u manjoj dozi i tek nakon 2 godine sam prestao da osecam bas tegobe al ne i kao kad sam bio potpuno zdrav i doktorka ne misli da jos treba da smanjim-mada kaze na prolece cemo pokusati-zimi ne preporucuje.
Druga stvar-dobro bi bilo da se i u zivotu desavaju neke pozitivne promene, bilo bi lakse sigurno.
Pokusaj da menjas svoj zivot i da izbegnes stresove i brigu, to samo mozes pozitivnim promenama ili prihvatanjem stanja koje nekad nisi mogao prihvatiti.
STRPLJIVO O POLAKOOOO
SRECNO
mis17
Novi član
Novi član

Post od mis17 »

hvala ti,ali ja sam cuo da ne bi trebalo da se piju vise od 1 godine,i iskreno moja dr. nije sigurna da li djeluje zoloft na mene iako sam 3 puta pio na kontrolu i sad za nekoliko dana idem opet,i poslednjih nekoliko dana se opet ne osecam bas najbolje ne znam sta je ali se nadam da nije opet isto
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Kazi mi prvo-da li je tacno da si ovaj post pisao u 3h posle ponoci?
Drugo, nemoj da se ustezes da pitas doktorku da ti promeni lekove ako vidis da nema napretka, ako ga ima budi strpljiv.Kao sto sam rekao meni se posle 2 godine izgubile tegobe-ne bas sasvim al uglavnom i evo 3 godine pijem i ne misli doktorka ni da pocne da smanjuje-no--i nije neka jaka doza ali nemoj se uopste unapred opterecivati koliko ces piti,ti imas cilj da ti bude dobro i tome tezi. I da ponovim, iako nista ne napisa o tome, da moras ili prihvatiti sebe u toj situaciji ili menjaj pa bilo sta...naravno ono sto si u mogucnosti.
SAMO SKUPI HRABROSTI -u svakom trenutku-sutra ce biti bolje-pa i ako ne bude-to je prrolazno-kazi sam sebi.
SVAKO DOBRO
mis17
Novi član
Novi član

Post od mis17 »

jeste napisao sam u 3 posle ponoci,kasno idem na spavanje :)
Odgovori