Napad uzrokovan Haloperidolom!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Ninoslav021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 4:54 am

Napad uzrokovan Haloperidolom!!!

Post od Ninoslav021 »

E ...da skratim:Jedne noci kada mi je hitno trebao san...a nije mise spawalo ...greskom sam uzeo Haloperidol(ne znajuci sta je)misleci da je neki sedativ...uzeo sam dwa...(mislim da su od 20 mg..nisam siguran) ...probudih se oko 12h popodne...da bi uwideo da mi se toliko spawa da ne mogu da gledam...krenem nekako da obawim shta je trbalo...uradim to...wratjam se kuci...i u sred centra grada...pochnem da prawim neke pokrete koje ne zhelim :-? :o ...ruka pochinje da se podizhe sama od sebe...wrat se grchi...ispushta glawu na dole...zatim celo telo pochinje da se grchi...najwishe wrat...tello prewagnulo na desnu stranu...kuk pocheo da s e podizhe gore :o UZHAS!jedwa dodjem kutji...moji me wideli...ukola...dom zdrawlja...bensedin...infuzija...nishta!!!swe gore i gore...mislio sam da cu sam sebi polomiti wrat :x ...posalju me na psihijatriju...tamo mi daju Artan..meni josh gore...swe oko mene postalo crweno :P ...na kraju mi daju Akineton u wenu...i tu se preporodim...(udrogiram teshko) :oops: ...pochnem da muwam med.sestru :D :o :roll: ...dijagnoza:Neurolepsija...
Da li mozhe neko malo wishe d ami objasni o tome shta mi se zbilo :-? :oops: ...Hwala unapred :D
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Iskusio si nesto sto se zove tardivna diskinezija i nezeljeni je efekat antipsihotika i javlja se kod shizofrenih pacijenata u vidu nevoljnih pokreta(distonije,akatizije) kakve si naveo.Obzirom da ovi nezeljeni efekti nastaju kao posledica blokade D2 dopaminskih receptora,efekti se antagonizuju antiholinergickim lekovima koji se inace koriste u th Parkinsnove bolesti(obzirom da kod Mb.Parkinson dopaminergickih neuroni koji sadrze D2 receptore koji su u ovom slucaju blokirani haloperidolom).I Artane i Akineton su antiholinergici s tim sto si ti reagovao na akineton.
Ninoslav021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 4:54 am

Post od Ninoslav021 »

Hwala :)
Odgovori