Napad panike valjda

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
arhandjel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 28, 2013 9:42 pm

Napad panike valjda

Post od arhandjel »

Evo ovako, samo sam dva puta u zivotu zvao hitnu, prvi put kad mi je srce suvise preskakalo, leva ruka utrnula, i imao sam osecaj da cu se onesvestiti, i tad su mi rekli da mi je ekg dobar i da je stres u pitanju, iako u tom trenutku okidaca nije bilo nikakvih, za napad panike ali dobro, i drugi put nedavno. E sad za to nedavno imam pitanje, ali pre svega da kazem sta se desilo, prvo su krenule da mi trnu sake na obe ruke, zatim se progresivno utrnuce popelo do ramena, srce mi je lupalo jako, osecao sam se lose, nesto me je stezalo u stomaku, i kad god me stegne imam osecaj kao da cu se onesvestiti, to stezanje je kao osecaj leptirica u stomaku samo iznenadan i prestane i vraca se,posle toga sam pozvao hitnu i tad sam i dalje bio priseban samo uplasen sta mi se desava. Posle 5 minuta cekanja hitne stanje se progresivno pogorsavalo, um mi je bio prazan i samo sam razmisljao kako sam gladan, iako nisam bio gladan pre pocetka simptoma, intenzivnost gorenavedenih simptoma su se povecala, sada su vec i noge krenule da mi trnu isto kao ruke, od stopala pa se penjalo na gore, sve zvuci kao napad panike, prilicno jak doduse, dok mi se odjednom nije oduzela leva strana lica, ne utrnula, nego paralisala, nisam mogao da pricam normalno, zbog paraliza leve strane lica (imao sam belovu paralizu na desnoj strani lica pre, i uapesno je izlecio, bukvalno je osecaj bio kao da sam imao belovu paralizu na levoj strani lica) posle paralize sam skontao i jos jedan simptom, prste na sakama nisam mogao da skupim u pesnicu, tek tek sam mogao da ih pomerim bas bas kad se potrudim. Odmah sam pomislio na slog. Doduse kad je hitna stigla seo sam u stolicu i za tih 10-15 minuta koliko sam proveo u kombiju, simptomi su krenuli da prolaze, i tek na kraju je prosla paraliza leve strane lica, sa blagim trzajima i zmarcima koji su trajali par sekundi. Dali su mi neki kalcijum i nesto za smirenje, i sve pripisali psihi i stresu, i rekli da je bio neki okidac u pitanju, samo sto sam ja lezao u krevetu i odmarao gledajuci film. Sada, da li napad panike i psiha ovo sve mogu da urade ili ne? Da li da se plasim sloga? Da li sam imao predslog ili tako nesto? Duboko zahvalan unapred.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Re: Napad panike valjda

Post od _david_ »

Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Napad panike valjda

Post od aaaca »

Треба да урадиш ергометрију на покретној траци да би видео у каквом стању ти је срце.
Odgovori