Sve je pocelo ovako...
Na vjezbama na fakultetu, u laboratoriji (prije 2 godine) osjetila sam da kada dugo stojim hvata me neki neprijatan osjecaj dok dugo stojim...
Poslije pola godine, imali smo vjezbe u bolnici (bila je zima i ukljuceno grijanje) gdje su lezale 3 pacijentice i nakon dugo stojanja postalo mi je ''zlo''. Prvo je poceo pritisak u glavi, oci kao da ce mi ispasti, zatim hladan znoj, noge malaksale, srce pocelo jako da lupa, pritisak kao da je opao i pocelo mi se crniti pred ocima. Sjela sam i unormalila sam se.
Na iducim vjezbama u bolnici bili smo u drugoj sobi gdje je lezao jedan pacijent i poceli su isti simptomi kao sto sam vec navela i samo sam se srusila u nesvijest.
I sada svaki put kada imam vjezbe desava mi se isto, samo sto nisam nikako poslije pala u nesvijet. To isto mi se desava kada sam u banci i dugo stojim, a nema vazduha.
Takodje, jednom mi se desilo dok sam sjedila u citaonici i ucila da mi se sve ovo desava, ali to je jedini put bilo da mi se desilo dok sam sjedila i poslije nikako nije.
I kada sam u nekom supermarketu isto mi se desava.
Da li je to napad panike ili sta? Krvna slika mi je bila dobra, kad sam zadnji put provjeravala krv.
Ovo me uzasno nervira, ne mogu normalno da funkcionisem na vjezbama, jer samo razmisljam o tome.
Napad panike?????
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Napad panike?????
Keli ,
koliko je meni poznato , jos nije utvrdjen slucaj da je neko pao u nesvest od napada panike. Moguce je da si prvi put pala u nesvest zbog nekog drugog simptoma , pa si kasnije , na osnovu ovog iskustva,razvila anksiozni poremecaj.
Treba da znas da nisi jedina na svetu koja se tako oseca ,da neces poludeti , i da za ovu opako stvarcicu POSTOJI LEK !
koliko je meni poznato , jos nije utvrdjen slucaj da je neko pao u nesvest od napada panike. Moguce je da si prvi put pala u nesvest zbog nekog drugog simptoma , pa si kasnije , na osnovu ovog iskustva,razvila anksiozni poremecaj.
Treba da znas da nisi jedina na svetu koja se tako oseca ,da neces poludeti , i da za ovu opako stvarcicu POSTOJI LEK !
Da li je moguće da je zastoj u cirkulaciji i da je do toga?
kad se dugo stoji, pri povećanoj temperaturi prostora ljudi padaju u nesvest... nema veze sa panikom. Padne pritisak, smanji se protok krvi kroz mozak i čovek se onesvesti. Tad treba leći i dignuti noge u vazduh, da krv dođe u mozak. Trebalo bi za svaki slučaj snimiti EKG, da nije možda srce uzrok.
Pozdrav
Pozdrav
Ne verujem da vec nisi ni od koga od kolega-doktora dobila neki savet,pa da si ispitala malo i cirkulaciju i srce i zapravo malo detaljniji pregled da si uradila.
Ko ti je rekao da je to panika,moguce da i jeste ali opet ne verujem da nisi otisla kod neuropsihijatra ako si vec zakljucila da je to problem.
Mislim da to nije problem samo za forum posebno od osobe koja stdira medicinu.
SVAKO DOBRO
Ko ti je rekao da je to panika,moguce da i jeste ali opet ne verujem da nisi otisla kod neuropsihijatra ako si vec zakljucila da je to problem.
Mislim da to nije problem samo za forum posebno od osobe koja stdira medicinu.
SVAKO DOBRO
Ovo sam pisala dok sam čekala uputnice.
Prema tome...

Prema tome...

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 23, 2014 8:53 am
Da krenem od pocetka...
Imam heliko bakteriju u zeludcu.
Simptomi su bili jako slab apetit, mucnina kazu od viska kiseline (gorusicu nemam), nadutost, nervozan stomak, malaksalost predpostavljam jer sam mrsava pa ako slabo jedem bude mi sve tesko, ne mogu da funkcionisem. Imala sam terapije, dok sam pila Emanera kapsule (uz ostalu terapiju) vratio mi se apetit i osetim olaksanje u zeludcu. Vrati mi se osmeh na lice. Ali nakon terapije opet se vraca bol i mucnina, vise mucnina...
Mogu slobodno da naglasim da sam pre jedno dve-tri godine bila pod velikim stresom... U medju vremenu rodim dete, sada ima god. ipo dana... Dr. mi je rekla da imam jako nervozan stomak i td. E poslednjih nekoliko meseci, mozda cak i od porodjaja, povremeno mi uhvati bez ikakvog spoljasnjeg uticaja neka negativnost, nervoza u stomaku, kao kad imate tremu pred odgovaranje na nekom casu, a ujedno i psihicki me nesto lose snadje i ne znam sta je samnom. Negativnost, tuga, nesto drugacije od tuge jer ne mogu plakati, bar da se isplacem pa da mi bude lakse a ovo je grozno... Kao da ne znam sta ce mi se desiti ili sta cu uraditi... Nemam kontrolu, mislim imam ali deluje kao da cu je izgubiti... Drzi me tako pola minuta, minut. Plasi me jer pomislim na svoje dete za koje treba da budem u punoj snazi i pameti. Trudim se da ne razmisljam negativno i da ne panicim. Tesim se da je to sve od zeludca... Dr. mi kaze da je to napad panike ali da nece jos da me stavi na antidepresive sto je za mene to nesto kao da sam luda... Uzas...
Sta vi kazete????? Help
Imam heliko bakteriju u zeludcu.
Simptomi su bili jako slab apetit, mucnina kazu od viska kiseline (gorusicu nemam), nadutost, nervozan stomak, malaksalost predpostavljam jer sam mrsava pa ako slabo jedem bude mi sve tesko, ne mogu da funkcionisem. Imala sam terapije, dok sam pila Emanera kapsule (uz ostalu terapiju) vratio mi se apetit i osetim olaksanje u zeludcu. Vrati mi se osmeh na lice. Ali nakon terapije opet se vraca bol i mucnina, vise mucnina...
Mogu slobodno da naglasim da sam pre jedno dve-tri godine bila pod velikim stresom... U medju vremenu rodim dete, sada ima god. ipo dana... Dr. mi je rekla da imam jako nervozan stomak i td. E poslednjih nekoliko meseci, mozda cak i od porodjaja, povremeno mi uhvati bez ikakvog spoljasnjeg uticaja neka negativnost, nervoza u stomaku, kao kad imate tremu pred odgovaranje na nekom casu, a ujedno i psihicki me nesto lose snadje i ne znam sta je samnom. Negativnost, tuga, nesto drugacije od tuge jer ne mogu plakati, bar da se isplacem pa da mi bude lakse a ovo je grozno... Kao da ne znam sta ce mi se desiti ili sta cu uraditi... Nemam kontrolu, mislim imam ali deluje kao da cu je izgubiti... Drzi me tako pola minuta, minut. Plasi me jer pomislim na svoje dete za koje treba da budem u punoj snazi i pameti. Trudim se da ne razmisljam negativno i da ne panicim. Tesim se da je to sve od zeludca... Dr. mi kaze da je to napad panike ali da nece jos da me stavi na antidepresive sto je za mene to nesto kao da sam luda... Uzas...
Sta vi kazete????? Help
ma ne verujem da stdiras medicinu--tako ne bi radio nikooooooooo
da ne vredjam nikoga
preispitaj ti sebe--dzaba pises ako nista ne usvajas
da ne vredjam nikoga
preispitaj ti sebe--dzaba pises ako nista ne usvajas