MR pregled endokranijuma ukazuje na ranije dijagnostikovanu MS sa manjom regresijom na danasnjem pregledu u odnosu na snimke od prije godinu dana?Ovo sa manjom regresijom danas u odnosu na prije godinu znaci da ima progresije, ili suprotno?
Vidi se posembolizacijski nalaz na ACI sin kavernozni segment koji je suzenog lumena 60 odsto, ne vidi se aneurizmatsko prosirenje
?3DTOF sekvenca ukazuje na suzenje lumena ACI sin 60 odsto u nivou odvajanja art.ophtalmicae/
Molim da mi, ako moze neko protumaci ovaj dio nalaza?
Nalaz MR endokranijuma???
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Nalaz MR endokranijuma???
Suprotno, regresija je smanjenje, znači da je nalaz nešto bolji nego prethodni, al ništa ubedljivo.
Što se ovog drugog tiče, da li ste imali neku endovaskularnu embolizaciju aneurizme? Pošto iz nalaza tako može delovati, al niste napisali.
Što se ovog drugog tiče, da li ste imali neku endovaskularnu embolizaciju aneurizme? Pošto iz nalaza tako može delovati, al niste napisali.
Dejanbg, pozdrav
jesam imala sam embolizaciju aneurizme prije 3 godine.
Sto se tice MS/a / u strahu su velike oci/ ja sam nekako shvatia, znajuci da je regresija povratak, a progresija napredak.../ da mi je sada manja regresija nego godinu dana ranije, eto tako nekako...
Da je prije godinu dana bilo vise sanse za vracanje u prvobitno stanje, eto,
Hvala Dejane, hvala...
jesam imala sam embolizaciju aneurizme prije 3 godine.
Sto se tice MS/a / u strahu su velike oci/ ja sam nekako shvatia, znajuci da je regresija povratak, a progresija napredak.../ da mi je sada manja regresija nego godinu dana ranije, eto tako nekako...
Da je prije godinu dana bilo vise sanse za vracanje u prvobitno stanje, eto,

Hvala Dejane, hvala...
Pa možda jeste malo jezički zbunjujuće napisano, al ja to shvatam kao da vi imate pretpostavljam plak od MS, koji je sada malkice manji nego pre.
Gde ste radili embolizaciju?
Što se tog dela nalaza tiče, embolizacija je urađena dobro, nalaz je sasvim u redu, imate to suženje krvnog suda koje je mislim bez većeg značaja. Siguran sam da bi rekli da je potrebno nešto raditi po tom pitanju.
Gde ste radili embolizaciju?
Što se tog dela nalaza tiče, embolizacija je urađena dobro, nalaz je sasvim u redu, imate to suženje krvnog suda koje je mislim bez većeg značaja. Siguran sam da bi rekli da je potrebno nešto raditi po tom pitanju.
Dejane, hvala na odgovoru.Ja bih voljela da je stanje malo bolje, bez jezickih nedoumica.Eto, vjerovacu u to, jer na prethodnom nalazu nista nije pisalo ...niti regresija niti bilo sta... U pravu ste, vjerovatno bi ljekar rekao da postoji neki problem sa suzenjem vene.Ipak, tog istog ljekara sam ja podsjetila da na nalazu MG prije cetiri godine postoji susp. aneurizma!!! Hvala puno, lijep pozdrav
I, da . Embolizaciju mi je radio doktor Prstojevic na Neurohirurgiji, KCS
Ako mogu reci da sam licno, subjektivno dakle, veoma zadovoljna postoperativnim tokom, da jesam, jer sam, Bogu hvala , prosla bez ikakvih posljedica.
Ali, MS se ne lijeci, no mora se zivjeti s njom...malo po malo ja cu nju "regresirati":)
Ako mogu reci da sam licno, subjektivno dakle, veoma zadovoljna postoperativnim tokom, da jesam, jer sam, Bogu hvala , prosla bez ikakvih posljedica.
Ali, MS se ne lijeci, no mora se zivjeti s njom...malo po malo ja cu nju "regresirati":)