Najcudnija nesanica!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Najcudnija nesanica!
Pozdrav svima, naime o cemu se radi.
Obicno ustajem oko pola 9. Idem na fakultet, posle na trening, eventualno teretanu. Dodjem kuci oko 18:00, mrtav umoran, jedva gledam koliko mi se spava. Ako tada odspavam - nema sanse do jutra da dremnem.
Medjutim, iako ne odspavam, opet isto. Budem umoran negde do 22:00 i tad cim pokusam da legnem - rasanim se.
Znaci uslovi za spavanje su mi najnormalniji - temperatura u sobi normalna, nemam neke el. uredjaje koji bi remetili nesanicu, sve je ok (jer inace mogu da zaspim u bilo koje doba dana jedino kada padne noc me zeza).
Sta da radim? Sutra bih trebao da ustanem u pola 8 a znam da necu oka sklopiti :S
Obicno ustajem oko pola 9. Idem na fakultet, posle na trening, eventualno teretanu. Dodjem kuci oko 18:00, mrtav umoran, jedva gledam koliko mi se spava. Ako tada odspavam - nema sanse do jutra da dremnem.
Medjutim, iako ne odspavam, opet isto. Budem umoran negde do 22:00 i tad cim pokusam da legnem - rasanim se.
Znaci uslovi za spavanje su mi najnormalniji - temperatura u sobi normalna, nemam neke el. uredjaje koji bi remetili nesanicu, sve je ok (jer inace mogu da zaspim u bilo koje doba dana jedino kada padne noc me zeza).
Sta da radim? Sutra bih trebao da ustanem u pola 8 a znam da necu oka sklopiti :S
Lako je reci da bi ti pomogli neki lekovi za san:sanval i sl. Ali da li je to najbolje resenje?!
Nije. Mada i kada bi otisao kod lekara, dao bi ti tako nesto. Prema tome, ako mozes pokusaj nekako sam sebi da pomognes:gledaj strane filmove dok pokusavas da zaspis, jer mene npr. cesto uspavaju slova prevoda. Ako ne to, onda nesto dr.,npr. tiha muzika, balada ili sl. Ne znam...
Nije. Mada i kada bi otisao kod lekara, dao bi ti tako nesto. Prema tome, ako mozes pokusaj nekako sam sebi da pomognes:gledaj strane filmove dok pokusavas da zaspis, jer mene npr. cesto uspavaju slova prevoda. Ako ne to, onda nesto dr.,npr. tiha muzika, balada ili sl. Ne znam...

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 6:52 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Najcudnija nesanica!
Neki ljudi imaju pate of apnije, ili ti problema sa disanjem dok spavaju. vecina njih ne zna da to imaju, osim ako ne spavaju sa suprugom i sl. manje vise te osobe hrcu i zbog nedovoljnog protoka kiseonika do pluca desava se da se ne odmore kako treba tokom noci, jer nervni sistem nikada ne utone u san kako treba.RMK89 napisao:Pozdrav svima, naime o cemu se radi.
(ovo je samo jedna o mogucnosti....)
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 6:52 pm
ponekad kada osoba ne spava regularno, lucenje melatonina (hormon koji odrzava ritam spavanja), se poremeti, tako da telo ne zna kada treba da spava a kada ne....Marijaft napisao:ok, ali mislim da to nije njegov problem, njegov problem je da kad treba da spava, a inace je umoran izgubi san, tj.razbudi se.
ali opet, ne postoji nacin na koji ja mogu da kazem sta je problem preko interneta....samo nagadjam...
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Zamor materijala shto bi' ja rekla!
Uradi krvnu sliku pa se javi!
I nemoj koristiti kompjuter pred spavanje, kao ni TV, igrice itd, i izbegavaj popodnevne dremke.
Poremecaj sna je najcheshce psihichke prirode ali moze nastati i zbog nekih procesa u organizmu, najbezazlenije je da je u pitanju anemija i pad Fe.
Pozdrav
Uradi krvnu sliku pa se javi!
I nemoj koristiti kompjuter pred spavanje, kao ni TV, igrice itd, i izbegavaj popodnevne dremke.
Poremecaj sna je najcheshce psihichke prirode ali moze nastati i zbog nekih procesa u organizmu, najbezazlenije je da je u pitanju anemija i pad Fe.
Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
S obzirom da kazes da mozes da zaspis bilo kad sem nocu, to moze biti da je od opterecenja. Verujem da svako vece ides u krevet sa mislju "opet necu moci da spavam" i onda kad legnes nerviras se zbog toga. Pokusaj da u krevet ides rasterecen, kao sto je neko rekao radi neku opustajucu aktivnost(meni je to recimo resavanje ukrstenih reci),kad legnes zatvori oci i opusti se, gledaj da ne bude buke, i pokusaj tehiku koja je meni pomogla kad sam imala probleme sa uspavljivanjem-kreni od nogu i razmisljaj o tome kako ti se svaki delic tela opusta, pokusaj svaki da osetis, pocevsi od prstiju pa nadalje. A mozes i da brojis ovcice