Najcudnija nesanica!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

RMK89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 12:55 am

Najcudnija nesanica!

Post od RMK89 »

Pozdrav svima, naime o cemu se radi.
Obicno ustajem oko pola 9. Idem na fakultet, posle na trening, eventualno teretanu. Dodjem kuci oko 18:00, mrtav umoran, jedva gledam koliko mi se spava. Ako tada odspavam - nema sanse do jutra da dremnem.
Medjutim, iako ne odspavam, opet isto. Budem umoran negde do 22:00 i tad cim pokusam da legnem - rasanim se.
Znaci uslovi za spavanje su mi najnormalniji - temperatura u sobi normalna, nemam neke el. uredjaje koji bi remetili nesanicu, sve je ok (jer inace mogu da zaspim u bilo koje doba dana jedino kada padne noc me zeza).
Sta da radim? Sutra bih trebao da ustanem u pola 8 a znam da necu oka sklopiti :S
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Lako je reci da bi ti pomogli neki lekovi za san:sanval i sl. Ali da li je to najbolje resenje?!
Nije. Mada i kada bi otisao kod lekara, dao bi ti tako nesto. Prema tome, ako mozes pokusaj nekako sam sebi da pomognes:gledaj strane filmove dok pokusavas da zaspis, jer mene npr. cesto uspavaju slova prevoda. Ako ne to, onda nesto dr.,npr. tiha muzika, balada ili sl. Ne znam... :(
Ogi_USA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 6:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Najcudnija nesanica!

Post od Ogi_USA »

RMK89 napisao:Pozdrav svima, naime o cemu se radi.
Obicno ustajem oko pola 9. Idem na fakultet, posle na trening, eventualno teretanu. Dodjem kuci oko 18:00, mrtav umoran, jedva gledam koliko mi se spava. Ako tada odspavam - nema sanse do jutra da dremnem.
Medjutim, iako ne odspavam, opet isto. Budem umoran negde do 22:00 i tad cim pokusam da legnem - rasanim se.
Znaci uslovi za spavanje su mi najnormalniji - temperatura u sobi normalna, nemam neke el. uredjaje koji bi remetili nesanicu, sve je ok (jer inace mogu da zaspim u bilo koje doba dana jedino kada padne noc me zeza).
Sta da radim? Sutra bih trebao da ustanem u pola 8 a znam da necu oka sklopiti :S
Neki ljudi imaju pate of apnije, ili ti problema sa disanjem dok spavaju. vecina njih ne zna da to imaju, osim ako ne spavaju sa suprugom i sl. manje vise te osobe hrcu i zbog nedovoljnog protoka kiseonika do pluca desava se da se ne odmore kako treba tokom noci, jer nervni sistem nikada ne utone u san kako treba.

(ovo je samo jedna o mogucnosti....)
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

ok, ali mislim da to nije njegov problem, njegov problem je da kad treba da spava, a inace je umoran izgubi san, tj.razbudi se.
Ogi_USA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 6:52 pm

Post od Ogi_USA »

Marijaft napisao:ok, ali mislim da to nije njegov problem, njegov problem je da kad treba da spava, a inace je umoran izgubi san, tj.razbudi se.
ponekad kada osoba ne spava regularno, lucenje melatonina (hormon koji odrzava ritam spavanja), se poremeti, tako da telo ne zna kada treba da spava a kada ne....

ali opet, ne postoji nacin na koji ja mogu da kazem sta je problem preko interneta....samo nagadjam...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Zamor materijala shto bi' ja rekla!

Uradi krvnu sliku pa se javi!

I nemoj koristiti kompjuter pred spavanje, kao ni TV, igrice itd, i izbegavaj popodnevne dremke.
Poremecaj sna je najcheshce psihichke prirode ali moze nastati i zbog nekih procesa u organizmu, najbezazlenije je da je u pitanju anemija i pad Fe.

Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Glorijan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 11:39 pm

Post od Glorijan »

A kad ucis?
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

S obzirom da kazes da mozes da zaspis bilo kad sem nocu, to moze biti da je od opterecenja. Verujem da svako vece ides u krevet sa mislju "opet necu moci da spavam" i onda kad legnes nerviras se zbog toga. Pokusaj da u krevet ides rasterecen, kao sto je neko rekao radi neku opustajucu aktivnost(meni je to recimo resavanje ukrstenih reci),kad legnes zatvori oci i opusti se, gledaj da ne bude buke, i pokusaj tehiku koja je meni pomogla kad sam imala probleme sa uspavljivanjem-kreni od nogu i razmisljaj o tome kako ti se svaki delic tela opusta, pokusaj svaki da osetis, pocevsi od prstiju pa nadalje. A mozes i da brojis ovcice :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

tamaraft napisao:najbezazlenije je da je u pitanju anemija i pad Fe.
Samo da te pitam: a zar kod pada gvoždja nije prisutna stalna pospanost i slabost (ili sam pobrkala lončiće)??
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Ali i poremecaj ritma sna!

Ne kod svakoga ko ima anemije i manjak fe ali javlja se kao simptom i nesanica!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

tamaraft napisao:Ali i poremecaj ritma sna!

Ne kod svakoga ko ima anemije i manjak fe ali javlja se kao simptom i nesanica!
Hvala na novostima (za mene)!!! :wink:
sszoy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 4:47 am

Post od sszoy »

Koliko god glupo zvucalo pokusaj da ne spavas vec da ostanes budan, mozda i zaspes :wink: Znaci nemoj da se koncentrises na san vec suprotno!
Korisnikov avatar
dadab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm

Post od dadab »

Casa vruceg mlijeka sa jednom kasikom meda pred spavanje , caj od nane pred spavanje , kupanje u kadi punoj vode sa dodacima etericnih mirisa kao sto je lavanda su samo par nacina kako lakse zaspati...
Vi vrijedite onoliko-koliko ste drugima potrebni!
Odgovori