Pozdrav. moj "problem" je sledeci: Nikad nisam preterivao sa konzumiranjem alkoholnih pica,cak,sta vise, imaju mi grozan ukus. Pio sam u nekim izuzetnim prilikama,slavlja,sahrane,dobro drustvo i sl. ali ne nesto mnogo. Medjutim,poslednjih godina moj organizam bukvalno potrese zemljotres pri uzimanju makar jedne case vina ili casice rakije. Dobijam nesvesticu,javljaju mi se nepravilne tahikardicne srcane smetnje,spava mi se,javlja se cak i poremecaj psihickog stanja izrazen u vidu blage depresije. Napominjem da sam odradio niz dijagnostickih preventivnih pregleda i mogu reci da sam dosta dobrog opsteg zdravstvenog stanja. Od bolesti sam imao perforaciju cira na dvanaestopalacnom crevu ali posle,ali pre toga i posle toga nisam imao nikakvih problema sa cirom. Zanima me da li je ovo samo neprihvatanje alkohola od strane organizma ili ima mesta i sumnji na neki organski poremecaj?
Zabrinuto zahvaljujem na odgovorima.
naglasena netolerancija prema alkoholu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
zlatiborac
- Aktivan član

- Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm
Mozda ima veze sa ovim sto cu navesti:
Namirnice koje su najčešći uzrok pojave netolerancije su žitarice, mlečni proizvodi, čokolada, jaja, pomorandže, dodaci hrani i piću, orah, badem, lešnik i dr., alkohol, čaj, kafa… Smatra se da je nedostatak određenog enzima, koji treba da vrši razgradnju i resorpciju hrane, uzrok prodora sastojaka hrane – antigena u krvotok. Organizam reaguje stvaranjem IgG antitela koja se nakupljaju i stvaraju imunokomplekse. Oni u krvotok oslobađaju toksine i druge supstance koje izazivaju zakasneli imuni odgovor.
Mozete u nekoj laboratoriji uraditi test intolerancije i tako cete biti sigurni da alkohol u vasem organizmu izaziva niz slozenih reakcija koje vam prave smetnje koje ste naveli.
Pozz
Namirnice koje su najčešći uzrok pojave netolerancije su žitarice, mlečni proizvodi, čokolada, jaja, pomorandže, dodaci hrani i piću, orah, badem, lešnik i dr., alkohol, čaj, kafa… Smatra se da je nedostatak određenog enzima, koji treba da vrši razgradnju i resorpciju hrane, uzrok prodora sastojaka hrane – antigena u krvotok. Organizam reaguje stvaranjem IgG antitela koja se nakupljaju i stvaraju imunokomplekse. Oni u krvotok oslobađaju toksine i druge supstance koje izazivaju zakasneli imuni odgovor.
Mozete u nekoj laboratoriji uraditi test intolerancije i tako cete biti sigurni da alkohol u vasem organizmu izaziva niz slozenih reakcija koje vam prave smetnje koje ste naveli.
Pozz
-
zlatiborac
- Aktivan član

- Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm