naglasena netolerancija prema alkoholu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
sasha_31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 1:11 am

naglasena netolerancija prema alkoholu

Post od sasha_31 »

Pozdrav. moj "problem" je sledeci: Nikad nisam preterivao sa konzumiranjem alkoholnih pica,cak,sta vise, imaju mi grozan ukus. Pio sam u nekim izuzetnim prilikama,slavlja,sahrane,dobro drustvo i sl. ali ne nesto mnogo. Medjutim,poslednjih godina moj organizam bukvalno potrese zemljotres pri uzimanju makar jedne case vina ili casice rakije. Dobijam nesvesticu,javljaju mi se nepravilne tahikardicne srcane smetnje,spava mi se,javlja se cak i poremecaj psihickog stanja izrazen u vidu blage depresije. Napominjem da sam odradio niz dijagnostickih preventivnih pregleda i mogu reci da sam dosta dobrog opsteg zdravstvenog stanja. Od bolesti sam imao perforaciju cira na dvanaestopalacnom crevu ali posle,ali pre toga i posle toga nisam imao nikakvih problema sa cirom. Zanima me da li je ovo samo neprihvatanje alkohola od strane organizma ili ima mesta i sumnji na neki organski poremecaj?
Zabrinuto zahvaljujem na odgovorima.
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Pa mozda je to zbog tog chira? Ne zavidim ti nimalo,zaista si hendikepiran... :D
sasha_31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 1:11 am

Post od sasha_31 »

Ne zelim da se moja prica karikira...jako sam zabrinut da li ova pojava ukazuje na neki organski problem ili neku prikrivenu bolest.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Mozda ima veze sa ovim sto cu navesti:

Namirnice koje su najčešći uzrok pojave netolerancije su žitarice, mlečni proizvodi, čokolada, jaja, pomorandže, dodaci hrani i piću, orah, badem, lešnik i dr., alkohol, čaj, kafa… Smatra se da je nedostatak određenog enzima, koji treba da vrši razgradnju i resorpciju hrane, uzrok prodora sastojaka hrane – antigena u krvotok. Organizam reaguje stvaranjem IgG antitela koja se nakupljaju i stvaraju imunokomplekse. Oni u krvotok oslobađaju toksine i druge supstance koje izazivaju zakasneli imuni odgovor.

Mozete u nekoj laboratoriji uraditi test intolerancije i tako cete biti sigurni da alkohol u vasem organizmu izaziva niz slozenih reakcija koje vam prave smetnje koje ste naveli.
Pozz
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Izvini,zaista nisam imao nikakvu losu nameru. Taman posla da se sprdam. Zaista mislim da postoji problem ali ja ga ne poznajem i ocekujem da ce ti neko sa foruma zaista pomoci . Svako dobro.
Odgovori