Nadjena mi je Candida albicans u ustima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Bojan_1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 03, 2005 11:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Nadjena mi je Candida albicans u ustima

Post od Bojan_1 »

Cao svima!Konacno sam otkrio problem koji vucem jedno 10 meseci, a to je kandida. :( Bio sam barem 500 puta kod ORL doktora, dobro nije bas toliko ali...:) i tek odnedavno sam otisao kod stomatologa i rekao mi je da uradim bris jezika i grla, sto sam uradio i nadjena mi je Candida albicans!Doktor mi je prepisao Nynstantin kapi i potrosio sam celu jednu bocicu, otisao sam ponovo da uzmem bris, međutim bris kaže da je nestala...brine me to što je posle doktor rekao da je puno bolje ali još nije skroz prošla i da imam bele naslage po jeziku, sto me izluđuje. :evil:

Da li je bris bas efikasno rešenje za utvrdjivanje candide?Evo pijem drugu bocicu, već je pri kraju ali isto je stanje.Procitao sam puno na ovu temu na sajtu ali mi tu stvari nisu bas jasne.

Procitao sam na netu i da postoji Candida dijeta...jer se moram i nje pridržavati ili samo to vazi za crevnu Candidu?Međutim doktori kažu da je to glupost i da sve mogu da jedem i da pijem, mada ja u to ne verujem.Izbacio sam beli hleb,cips,cokoladu,secer...ma sve, ne znam šta da radim.Smrsao sam 10 kg umesto da nabacim...da li ta dijeta meni treba ili da je prekinem?

Svaki dan skidam bele naslage sa jezika ali one se vracaju...uz to i nos mi je non-stop pun nekom sluzi.

Pomozite mi molim vas!Da li da tražim Diflukan ili tako nešto?

Hvala unapred!
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Prvo baci staru cetkicu za zube. Uzmi novu i svaki dan po nekoliko puta stavi sodu bikarbonu na parce gaze recimo i struzi jezik prema spolja, da skines naslage. Nije lose i Hexoralom da ispiras grlo i usta. Nije to nista strasno, ne brini, ponekad jezik ume da bude kao malina crven, ali kod tebe je ocigledno to jos uvek u manjoj kolicini prisutno. Verovatno ti je jezik onako kao krznast, sa malo belih naslaga. Uzimaj onaj jogurt viva ili plus ili ab, izbegavaj kiselo, recimo limunadu. Sto se dijete tice, ona je ok sama po sebi, jer se ne unosi belo brasno, secer, sto inace nisu bas najzdravije stvari. Uzmi crni hleb, voce, ono je slatko. I vodi racuna, posto se prenosi oralno. Gledaj da podignes imunitet. Srecno
Bojan_1
Novi član
Novi član

Post od Bojan_1 »

Hvala prijatelju!Ja evo mucim se s tim, nikako da se ugojim a sad jos trebam da izbegavam slatko... :( Citao sam negde da kandidi odgovara visoka pH vrednost, pa neki kazu da ne ispiram sodom, postavio sam pitanje i na serbiancafe.com u sekciji zdravlje i napisali su ali ja ne znam kako da se ponasam.Sta ne smem nikako da jedem i pijem?A sumeci vitamin C, a vocne sokove, a cokolada, cips.... :roll:

Pomozi vazno je!!!
sprle
Aktivan član
Aktivan član

Post od sprle »

Soda bikarbona je bazna, prema tome je dobra da sa njom cistis jezik kao sto sam ti opisala. Slatko izaziva kiselinu, gljivice bujaju, zato ne treba da ga jedes. Sto ne znaci da ne mozes jesti jabuke, kruske, suvo voce, trenutno sto ima na pijaci. Nemoj piti limunadu bar dok se ne iscistis. Ni alkohol. Vocne sokove ( kupovne ) izbegavaj, prepuni su secera i sve su samo ne vocni i prirodni. Pravi sam sokove ili kompote.
Nadam se da ti je secer u redu, da ti se candida pojavila kao prolazna pojava. Sto se tvoje kilaze tice, gledaj da se gojis tako sto neces jesti hleb, cokolade, torte i tome slicno, vec konzumiraj kaloricnije povrce i voce, kako ne bi nabacio salo. To je recimo pasulj, pirinac, kukuruz, grasak, smokve, bademi, indijski orah, kesten, orasi, lesnici, pistaci itd. Uzimaj jogurta, navela sam ti koje. Kad ispijes i tu turu, poseti stomatologa kako bi video da li se candida iscistila.
Bojan_1
Novi član
Novi član

Post od Bojan_1 »

Hvala ti puno Sprle!Bas cu da se potrudim oko ovoga.Postovacu da vidis kako napredujem!

Pozdrav! :D
sprle
Aktivan član
Aktivan član

Post od sprle »

Verujem da ces se brzo izleciti, samo sto raznovrsnije jedi i bavi se sportom da pojacas imunitet. Svako dobro
Odgovori