Sta moze prouzrokovati da skoro svaka vrsta hrane izaziva nadimanje a narocito pojavu gasova?To traje vise od mesec i po.Probala sam s probiotikom posto je i stolica u jutarnjim satima bila cesta i neformirana ali je bilo povremenih poboljsanja.Uglavnom jedem malo i cesce a probala sam sa testiram kako se ponasa stomak - creva u slucaju konzumiranja povrca ili mesa i kombinovano.Stanje je slicno i u jednom i drugom slucaju mozda je malo bolje kad se ukljuci i meso.
Sta moze biti uzrok?
nadimanje...
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: nadimanje...
Može biti helikobakterija a može biti i sindrom nervoznih creva. Helikobakterija se leči a sindrom nervoznih creva je posledica stresa. Ja sam nakon dugog stresnog perioda dobila velike probleme sa nadimanjem i gasovima, trajalo je više od godinu dana. Nisu pomagali ni probiotici ni spazmolitik. Počelo je da se povlači proletos kad sam prelomila neke stvari u životu i promenila ga, sada mi se javlja samo u stresnijim situacijama.
Danas sam npr.jeela brancina u foliji i grilovano povrce.Imala sa gasove vec pola sata do sat posle jela ali mnogo,mnogo manje nego kad sam prekjuce npr.jela sarmice od zelja.Uopste ne znam kako ali jednostavno gasovi su neizbezni.Neka mi je samo jako neprijatno jer budu bas cesti i problem mi je kad sam u drustvu.Ranije to nije bilo tako a evo poslednjih mesec i po je bas dosta cesta pojava.
Ne jedem previse,jedem manje i cesce,dosta voca(mozda i to doprinosi),zaista ne znam?
Ne jedem previse,jedem manje i cesce,dosta voca(mozda i to doprinosi),zaista ne znam?
ispitaj Helikobakter a ako si pod stresom ili nervozna-to moze biti a moze i oboje-
mozda ti nesto ne odgovara drustvo ili imas nesto sto skrivas od drugih pa ti se to desava vise kad si u drustvu--
KRECES LI SE PUNO?
Pokusaj smanjiti kafu, paradajz i mlecne proizvode
mozda ti nesto ne odgovara drustvo ili imas nesto sto skrivas od drugih pa ti se to desava vise kad si u drustvu--
KRECES LI SE PUNO?
Pokusaj smanjiti kafu, paradajz i mlecne proizvode