Imam 47 godina i u poslednjih mesec dana neprijatnu pojavu brzog zasicenja i osecaj sitosti posle manjih obroka.Inace tako oduvek jdem manje i cesce i ne jedem puno masne hrane ali jedem razlicitu hranu.Cini mi se da mi riba najvise prija.
Inace jako brzo ogladnim ali pojedem mali obrok.Skoro svakodnevno imam gasove i cesto sam u neprijatnoj situaciji.
Pijem cajeve ali ne znam sta drugo da preduzmem.Koji jos moze biti uzrok tome i na sta da obratim paznju.Koje analize da uradim?
Nadimanje i gasovi...
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Nadimanje i gasovi...
Ako ti smeta ljuto,kiselo i jako slatko a imas i problem pečenja pri vrsenju nuzde npr kad pijes vino ili jedes ljuto moguce je da je problem sa debelim crevom-suljevi ili kolitis a ako tih problema uopste nemas onda je problem u zelucu-posebno ako podrigujes cesto, moze biti helikobakterija a ako si nervozan-nezadovoljan-razdrazljiv onda moze biti i na nervnoj bazi.
Nadam se da ce ti ovo malo pomoci,SRECNO
Nadam se da ce ti ovo malo pomoci,SRECNO
Re: Nadimanje i gasovi...
@Vasa,
Zensko sam,mada i zene piju ali ja ne.Stavise, alkohol uopste ne stavljam na usta.
Podrigujem ali ne cesto ali zato gasoviii....nekad je bas nepodnosljivo.
Npr,danas sam jela rizoto s gamborima i limunovim sokom i bilo mi je lako a li su kasnije poceli vetrovi:)Od voca jabuke,nar,narandze....sem limunade ne pijem nista drugo od sokova.Pijem jogurt probiotik i evo par dana Linex.
Razmisljam da uradim test na heliko bakter ali i na kandidu.Kandida mi je sumnjiva...
Zensko sam,mada i zene piju ali ja ne.Stavise, alkohol uopste ne stavljam na usta.
Podrigujem ali ne cesto ali zato gasoviii....nekad je bas nepodnosljivo.
Npr,danas sam jela rizoto s gamborima i limunovim sokom i bilo mi je lako a li su kasnije poceli vetrovi:)Od voca jabuke,nar,narandze....sem limunade ne pijem nista drugo od sokova.Pijem jogurt probiotik i evo par dana Linex.
Razmisljam da uradim test na heliko bakter ali i na kandidu.Kandida mi je sumnjiva...