Nabijanje misicne mase

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Milos1807
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 25, 2012 3:20 pm

Nabijanje misicne mase

Post od Milos1807 »

Zdravo,
Imam 16 godina,visok sam 188 a tezak samo 67.Zeleo bih da znam kako da nabijem misicnu masu,s obzirom da vezbam skoro svaki dan.Da li mislite da bi neki vitamin pomogao?koju hranu da jedem?Nedavno sam cuo da je vitamin B strasno dobar u tome.Molim vas informisite me.
sssttefan89
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 10, 2010 11:04 pm

Re: Nabijanje misicne mase

Post od sssttefan89 »

Ja bih voleo da me poslusas za ovo sto cu ti reci jer imam debelo iskustvo oko svega ovoga:
Mani se suplemenata (whey, kreatin, vitamini u tabletama prasku i slicne hemijske zajebancije) - zasto? Ne mogu dugo da se zadrze u tkivima i uopste u organizmu tako da ako planiras da ono sto trerniras ostavi utisak na tebe za ceo zivot onda se mani tih suplemenata jer oni pomazu dok ih koristis cim prestanes shvatis da moras da nastavis da ih koristis da bi imao snagu i izgled kakvu si imao dok si ih koristio. Dakle nista ne moze da se meri sa prirodnom hranom.

Broj 1) Zdrav san
2) Pravilna ishrana
3) Pravian trening

San je najbitniji od svega moze da ti prica ko sta hoce ali ako ne spavas kad treba i koliko treba dzabe ti sve jer san je bukvalno kao "save" u recimo microsoft wordu - ako ne odspavas kvaliteno, sve ono sto si jeo i radio tog dana nece ostaviti skoro nikakav efekat na tebe a POGOTOVO nece ako nekoliko dana za redom iscrpljujes organizam i ne das mu vreme da se oporavi (pijes alkohol kasno spavas itd...) Ja sma 2x bio u anemiji (malokrvnost) zbog loseg nacina odmora i ishrane, a pri tom sma se iscrpljivao....
Najbolje vreme za spavanje ti je od 9 do 4 sata posle ponoci (znaci to vreme moras da prespavas) jer za to vreme priroda nam omogucuje uslove za najbolji oporavak. Dakle spavanje tokom ovog vremena vise vredi nego recimo cak 12 sati spavanja posle ili pre ovog perioda dana.

Ishrana....proteini + vitamini i minerali ...vitamini i minerali + proteini.....NIKAD nemoj da izostavljas vitamine iz ishrane misleci da su proteini bitniji za masu....oni se nadovezuju jendo na drugo dakle stvar je u BALANSU....proteini - jaja, pilece meso, crveno meso, riba.... vitamini i minerali- limun, crni-beli luk, pomorandza, jabuka, kivi, paradajz.....

Sto se treninga tice to je mnogo opsirnija tema i na netu mozes da nadjes dosta informacija ako se dobro sluzis logikom samo cu ti reci da za masu trebas da das vremena misicu da se oporavi pre nego sto ga opet opteretis tako da ne mozes svaki dan da se kidas i ocekujes velike misice - to jednostavno ne funkcionise tako....

I na kraju nabitnije od svega - imas 16 godina.....imas svo vreme ovoga sveta i mnogo ces da pogresis ako vec u 19-20 godini pomislis da nisi zadovoljan sa samim sobom jer posle toga ces shvaiti da si imao jos najmanje 6-7 godina da odradis to sto si zacrtao (ostvaris karijeru u sportu i slicno.....)
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Re: Nabijanje misicne mase

Post od Filip »

Ima dosta fitness foruma gde se detaljno razmatraju pitanja ishrane i sporta, npr:

http://.rs/forum/index.php

http://www.exyu-fitness.com/forum/
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori