myasthenia gravis
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
myasthenia gravis
Imam myastheniju gravis i volela bih da mi kazete nesto vise o toj bolesti.Operisala sam timus pre 5 god ali i dalje pijem lekove. Ivanica
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
myastenie, misicna slabost. gravis je oznaka da je velika. tamo gde je ta dijagnoza postavljena bi trebalo da mogu i da ti pomognu. uzroci mogu da budu razliciti: virusna infekcija, lupus eerythem.,myositis...
javi se lekaru u svakom slucaju.
javi se lekaru u svakom slucaju.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
Sestra mi ima 25 god. Prije mjesec dana imala je operaciju TIMUSA. Operacija je bila jako teska, jer je timus bio jako velik. Nakon operacije doktor je rekao da je jedan dio ostao oko vene jer to nije smio dirati da nebi ostetio vene. Tri sedmice nakon operacije dosli su nalazi od timusa i ona sad prima kemoterapiju. Doktori nisu bas optimisticni rekli su ako neuspiju s kemoterapijom da ce pocet s zracenjem. Molim vas da mi odgovorite koje posljedice nastaju posle kemoterapije i zracenja i ima li uopce nade za ozdravljenje. Unaprijed zahvaljujem
Miastenija gravis je bolest misica, smatra se da moze biti urodjena osetljivost, infekcija ili uzrok moze da bude hiperplazija i tumor timusa (cesto), uklanjanje timusa u najvecem procentu dovodi do poboljsanja, onda primenjuje se kortikosteroidna terapija, imuran, prostigmin (antiholinesterazni lek), zracenje...
Karakteristike bolesti su zamaranje ruku, nogu, ocnih misica... pa je funkcionisanje otezano. Tegobe nestaju posle odmora.
Karakteristike bolesti su zamaranje ruku, nogu, ocnih misica... pa je funkcionisanje otezano. Tegobe nestaju posle odmora.