Muske grudi
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Muske grudi
Zanima me kako sprijeciti ili smanjiti velike muske grudi......I zbog cega one rastu....problem ima moj buraz...Molim vas da odgovorite ali ozbiljno
Ja sam citao nesto o ovome.Ova pojava se u medicini naziva ginekomastija.Obicno dolazi do uvecanja bradavice i okolnog tkiva jedne dojke,rede obe.Povecanje grudi kod devojaka u pubertetu izaziva estrogen,koji je i u ovome slucaju glavni faktor simptoma.Znaci ovo je u stvari de facto simptom,dok se bolest pak ocituje poremecajem hormonalnog sistema.Lecenje se u stvari zasniva hormonskoj terapiji,mada sam negde procitao da se redukovanjem telesne tezine i primenom razlicitih vezbi ovo otklanja..Ipak,preporucio bih vam da se konsultujete sa lekarom.Srecno
P.S.Slicne pojave nazivaju se pseudoginekomastije i uzrokavane su velikom kolicinom masti,upalnim poremecajma granularnim ostecenjima.
Ali da ne postavljate dijagnozu preko foruma posetite lekara.

P.S.Slicne pojave nazivaju se pseudoginekomastije i uzrokavane su velikom kolicinom masti,upalnim poremecajma granularnim ostecenjima.

Salux ae grotti,prima lex esto!!!
Niste naveli kog uzrasta je oboleli.Pa ginekomastija moze biti opravdana po rodenjenju kada veliki deo estrogena majke prelazi na dete.Takode imate i adolescentsku ginekomastiju koja je cesta i obicno se i sama povuce po uspostavljanju hormonske ravnoteze u organizmu,obicno do 20. godine.
Takode ginekomastiju moze izazvati i Klinefelterov sindrom te poremecaji u radu nadbubrezne zlezde i/ili stitne zlezde.
Najbolje bi bilo da se javite svome lekaru.
Takode ginekomastiju moze izazvati i Klinefelterov sindrom te poremecaji u radu nadbubrezne zlezde i/ili stitne zlezde.
Najbolje bi bilo da se javite svome lekaru.
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
zlett napisao:Ja sam citao nesto o ovome.Ova pojava se u medicini naziva ginekomastija.Obicno dolazi do uvecanja bradavice i okolnog tkiva jedne dojke,rede obe.Povecanje grudi kod devojaka u pubertetu izaziva estrogen,koji je i u ovome slucaju glavni faktor simptoma.Znaci ovo je u stvari de facto simptom,dok se bolest pak ocituje poremecajem hormonalnog sistema.Lecenje se u stvari zasniva hormonskoj terapiji,mada sam negde procitao da se redukovanjem telesne tezine i primenom razlicitih vezbi ovo otklanja..Ipak,preporucio bih vam da se konsultujete sa lekarom.Srecno![]()
A gdje si to citao ako mozes reci na kojoj stranici
Ne pretrazujte sajtove vec idite kod endokrinologa da se uradi hormonalni status!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]